Uitgelichte afbeelding

5x Minimalisme op Instagram

Wil je minimalistischer leven maar weet je niet waar je moet beginnen? Zijn alle tips en artikelen te overweldigend? Je hoeft niet zelf het wiel uit te vinden! Start met het volgen van mensen die al verder lopen op het pad van minimalisme en leer van hun ervaringen. Zij nemen je mee in hun reis, zo hoef je hun fouten niet te maken en kun je klein beginnen. In dit artikel vijf minimalisten die hun ervaringen delen op Instagram.

Is Instagram niet jouw ding? Lees dan het artikel van Roos met acht boeken over minimalisme.

1. Heerlijk Minimaliseren

Gera van den Berg van Heerlijk Minimaliseren vind ik een echte must-follow. Ze noemt zichzelf groene inspirator en heeft als doel om met simpele tips ieder Nederlands huishouden stimuleren om te minimaliseren en zo te verduurzamen. Haar Instagram feed is overzichtelijk en haar tips zijn praktisch. Tevens schreef ze het boek Op Orde! – over hoe je als gezin minimalistischer kunt leven – en geeft ze workshops en cursussen op het gebied van minimalisme.

2. Minimalist Dutchie

Ik noemde haar al eerder: Anja van Minimalist Dutchie die zo helder wist te omschrijven wat minimalisme precies is. Ze deelt haar ervaringen over een minimalistische leefstijl in combinatie met een klushuis en een baby. Haar motivatie om te minimaliseren is voor mij heel herkenbaar. Als je gaat verhuizen kom je erachter hoeveel spullen je eigenlijk hebt en meesleept. Bij mij kwam daar ook schaamte bij kijken. Al die spullen die ik met me meesleep in mijn leven. Wat heb ik eigenlijk veel. Dat je ongelukkig kunt worden van spullen is voor Anja een grote motivatie om te minimaliseren en om anderen te inspireren dit ook te doen.

3. Minimalistisch met Jet

Jet van Minimalistisch met Jet is een master in minimalistisch (om)denken. Met haar enthousiasme krijg je zelf ook zin om je huis ondersteboven te keren en zoveel mogelijk te ontspullen. Geen excuses maar actie! ๐Ÿ™‚

4. Scandinavian Stylist

De Deense Kristina inspireert de wereld met haar Engelstalige Instagramaccount Scandinavian Stylist. Ze geeft adviezen voor een capsule wardrobe. (Lees hier meer over in dit artikel van Myrna) Kristina heeft een prachtig minimalistisch interieur waarin voornamelijk spullen hergebruikt worden. Haar Instagram account ziet er perfect uit maar in de onderschriften van de foto’s deelt ze de werkelijkheid achter de prachtige plaatjes en geeft ze tips over hoe je dit zelf thuis kunt creรซren.

5. Growthinkers

Tot slot wil ik nog graag Growthinkers Jelle Derckx en Claire Wouters noemen. Jelle en Claire zijn als jong gezin bezig met duurzaam en minimalistisch leven en ondernemen. Jelle focust zich hierbij op minimalisme en Claire op duurzame fashion via haar Instagram account Conscious Curated. Als reden voor een minimalistische leefstijl schrijft hij:

“Ik omarmde het verlangen naar minder en ik kan uit ervaring zeggen: het maakt je een dankbaarder mens, het geeft je meer tijd voor de dingen die รฉcht belangrijk zijn, het scheelt geld omdat je alleen koopt wat je echt nodig hebt, je vindt snel al je spullen terug en het is โ€” geloof me โ€” een genot om alleen dat om je heen te hebben wat je รฉcht gebruikt, nodig hebt of gewoon ontzettend mooi en waardevol vindt.”

– Jelle Derckx van Growthinkers

Mist er nog iemand in dit rijtje? Laat het ons weten via Instagram of in de reacties.

Winkelwagen
Scroll naar boven