Uitgelichte afbeelding

5x Moestuiniers op Instagram

In je tuin of op je (mini) balkon, moestuinieren kan écht overal. In dit artikel vijf moestuiniers op Instagram die je de geheimen van het moestuinieren leren.

1. The Frenchie Gardener

Mijn favoriete moestuin Instagrammer is Patrick Vernuccio van The Frenchie Gardener. Hij leert je alles over moestuinieren in de stad. Zijn balkon staat bomvol met planten en hij geeft hele praktische tips. Daarnaast is hij ook een ontzettend vrolijk persoon om te volgen, ik word altijd blij van zijn content.

2. Moestuinadvies

Ruud en Merel (@groenemuts) van Moestuinadvies zijn vrolijke twintigers die hun droom volgen en een groot perceel hebben omgetoverd in een moestuinparadijs. Ze leren je koken uit eigen tuin en geven handige moestuintips. Mocht je de diepte in willen gaan dan bieden ze cursussen aan over allerhande moestuin onderwerpen. Ook kun je je aansluiten bij hun moestuin community waar ze je helpen groeien in jouw eigen moestuin. Ook hebben ze nog een podcast (Moestuinadvies de Podcast) samen met Joris Schuurmans (@mrmoestuin). Merel en Ruud zijn wat mij betreft echte Moestuin Multitalenten ūüôā

3. Plantaardiger

In een eerdere blog over de leukste veganisten op Instagram noemde ik haar al, Natascha van @plantaardiger. Met haar motto “Verbeter de wereld, begin een moestuin” is zij een grote inspiratiebron op het gebied van moestuinieren en vegan eten. En zou dat tuinieren mensen blij maken? Want ook Natascha is een vrolijk plantenvrouwtje. (Spoiler: Ja! Tuinieren is goed voor je mentale gezondheid!)

4. Onsdijkhuisje

Jeroen en Marieke van @onsdijkhuisje hebben een heerlijke, diervriendelijke tuin. Hun vrolijke bloemenfoto’s en handige tips zijn een leuke inspiratiebron voor mijn eigen tuin in aanleg. Ze hebben een kas, een moestuin, een heus minibos, een wadi en een boomgaard. Een mooie groene tuin die goed is voor de biodiversiteit, daar kunnen we allemaal wat van leren.

5. Degroenepostzegel

Marloes van @degroenepostzegel mag zeker niet in dit rijtje ontbreken. Haar kleine Arnhemse stadstuin staat bomvol groen en hiermee is zij een voorbeeld van wat je met een kleine tuin al kunt doen voor het verbeteren van de biodiversiteit in de stad. Samen met haar kat Sokje maakt zij je Instagram tijdlijn wat groener en gezelliger.

Ken jij nog leuke moestuiniers die wij absoluut moeten volgen? Deel ze met ons in de reacties.

Winkelwagen
Scroll naar boven