Uitgelichte afbeelding

Alles wat je wilt weten over Menstruatie Ondergoed van Snuggs

Na de Happy Times Duurzame Challenge #5 over Duurzaam Menstrueren heb ik veel reacties gekregen over duurzaamheid en menstrueren. Tijdens die challenge hebben we vooral gefocust op de menstruatiecup. Maar voor sommigen is dit niet mogelijk om te gebruiken, of is de menstruatie heel licht waardoor een cup niet handig is. Of misschien menstrueer je juist heel hevig waardoor de cup (of een tampon) niet voldoende is en draag je er altijd een inlegkruisje of maandverband bij in. Voor iedereen voor wie de menstruatie cup niet werkt, maar toch duurzaam wilt menstrueren, heb ik deze blog geschreven. Ik ga je meer vertellen over menstruatie ondergoed van Snuggs!

Wat is menstruatie ondergoed?

Menstruatie ondergoed zijn onderbroeken waarin een extra laagje zit die het bloed* kan opvangen. Deze vervangen een tampon, inlegkruisje of maandverband tijdens je menstruatie. De onderbroek bevat een speciaal soort laagje waardoor je niet doorlekt. Meer over menstruatie ondergoed vind je op de website van Snuggs.

Duurzaamheid en menstrueren, dit moet je weten

Menstrueren doet de helft van de wereldbevolking, de ene heftiger dan de ander. Maar als het dan zover is, moet er iets zijn om het mee op te vangen. Op dit moment is het dragen van een tampon of maandverband heel normaal, maar dit gaat gepaard met ontzettend veel afval. Dat kan beter en duurzamer, menstrueren zonder afval en chemicali├źn. 

Snuggs menstruatie ondergoed vs. het gebruiken van tampons of maandverband

  • 2,5x verminderde CO2, CO en CH4 uitstoot
  • 7,9x minder waterverbruik
  • 3,3x minder fossiele brandstoffen nodig tijdens de productie
  • 6,9x minder afval

Meer weten over de impact van Snuggs? Bekijk de website

Over het merk Snuggs

Snuggs is opgericht door Linda en Thomas en is ondertussen uitgegroeid tot een groot impactvol bedrijf. Meer dan 15.000 klanten gebruikten het menstruatie ondergoed van Snuggs. Ze blijven innoveren in samenwerking met experts op verschillende gebieden, maar naast dat technisch alles op alles zetten om een goed product neer te zetten, blijven ze wel in lijn met hun missie en visie met betrekking tot duurzaamheid. Naast dat het ondergoed een duurzame manier is om je menstruatie door te komen, maken ze ook gebruik van duurzame materialen en zijn de fabrieken waar ze produceren verantwoord en transparant.

We believe in connecting technology and naturalness
At Snuggs, we love both worlds. We believe in their coexistence
Kindness to yourself, others, and the planet

Snuggs

Materialen van Snuggs Menstruatie Ondergoed

Snuggs zijn veilig en hygi├źnisch, het ondergoed is gemaakt van materialen met OEKO-TEX-certificering en het CoolmaxFreshFX-certificaat. Gynaecologen raden aan om Snuggs 8-12 uur te dragen, afhankelijk van de heftigheid van jouw menstruatie. De laag die extra in het ondergoed zit, bevat antimicrobieel zilver dat antibacteri├źle effecten heeft. Het laagje is super absorberend, maar ook super dun! Hierdoor kun jij met een gerust hart met jouw snuggs op pad als je menstrueert.

  • Op deze manier kan je jouw menstruatie ondergoed wassen
  • Spoel het ondergoed af met koud water 
  • Was het vervolgens met de hand in de gootsteen of doe het in de wasmachine. Het ondergoed kun je het beste wassen zonder wasverzachter omdat dit de absorptie lagen kan beschadigen.
  • Laat het drogen aan de lucht

Mijn ervaring met Snuggs Menstruatie Ondergoed

Ik heb zelf twee Snuggs menstruatie onderbroeken. Ik heb een spiraal en mijn menstruatie is maar heel licht aanwezig. Tijdens de dagen dat ik bloed* gebruik ik de onderbroek in plaats van een inlegkruisje. Ik vind het prettig om te gebruiken omdat het heel hygi├źnisch voelt en het niet schuurt tijdens het sporten. Je voelt natuurlijk wel dat er een extra laagje in zit, maar ik vind dit totaal niet storend en je went er heel snel aan!

Ik heb de classic Tencel Lyocell en Classic Organic Cotton.

Kortingscode

Wil jij ook een menstruatie onderbroek proberen van Snuggs? Met de code: MAART krijg je 15% op de gehele webshop (ook in combinatie met andere aanbiedingen).De code is geldig van 1 mei t/m 15 mei 2022. Meer informatie en shoppen kan via deze link.

Disclaimer: deze blog is in samenwerking geschreven met Snuggs, dit heeft echt geen impact gehad op de inhoud van de blog. Ik sta 100% achter alles wat ik heb geschreven in deze blog.

*Tijdens je menstruatie verlies je baarmoederslijmvlies, als je aan de pil zit zijn dit nog weer andere (vloei)stoffen die het lichaam verlaten. Om het overzichtelijk te houden gebruik ik de term ÔÇśbloedÔÇÖ.

Winkelwagen
Scroll naar boven