Uitgelichte afbeelding

Asperges met couscous en citroen

Ik scoorde op de markt asperges omdat ze er zo lekker uitzagen, maar toen ik er iets mee moest maken dacht ik; oh help! Hoe moest dat ook alweer?! haha! Ik zocht op hoe je ze klaar kon maken en gaf er een eigen ‘zomerse’ twist aan. Door citroen toe te voegen is het een lekker fris recept, de couscous zorgt voor de ‘vulling’ en de falafel geeft een beetje spice aan het gerecht. Asperges met couscous en citroen: heerlijk, simpel en het staat binnen 20 minuutjes op tafel!

Ingredi├źnten Asperges met couscous en citroen- 2 personen

  • 400g witte asperges
  • een bakje falafel
  • 1 paprika
  • ┬Ż citroen (doe de andere helft in wat water of bewaar het voor in je ontbijtje morgenochtend)
  • 150g couscous
  • sojasaus
  • peper, zout, rozemarijn
  • kokosolie om in te bakken

Bereiden

Zet water op voor de couscous, snijd ondertussen de knoflook klein en de asperges door midden. Als het water kookt kan de couscous in een bakje en doe je het kokende water erbij, het neemt vanzelf vocht op dus daar hoef je voorlopig even niet meer naar om te kijken. Doe wat kokosolie in een pan samen met de knoflook en voeg daarna de asperges toe. Draai het vuur zacht en doe een deksel op de pan. Voeg vervolgens wat soja saus toe en ┬╝ van de citroen (het sap). Laat dat 20 minuutjes (of tot ze gaar zijn) pruttelen.

Doe de falafel in een pannetje met een beetje kokosolie. Voeg ook wat peper, zout en een klein beetje citroen toe. Snijd de paprika in kleine blokjes en doe dit in een kommetje. Doe er een et agave siroop bij en de overige citroen. Voeg ook een drupje water toe (zo’n 40-50 mL). Roer het mengseltje goed door elkaar. Als de couscous is ‘opgedroogd’ en al het water heeft opgenomen kan je het op smaak brengen met wat kruiden en eventueel wat citroen als je er nog een beetje uit krijgt ;-). Als de asperges klaar zijn en de falafel een knapperig randje heeft gekregen kan je alles uitdraaien en op een bord leggen. Enjoy deze Asperges met couscous en citroen!

Liefs,
Maartje

Scroll naar boven