Uitgelichte afbeelding

Bangkok Travel guide: slapen, eten en activiteiten voor backpackers

We beginnen onze 3 maanden durende reis in de hoofdstad van Thailand: Bangkok. Het stond niet per se op ons lijstje om hier lang te blijven, maar omdat we toch even willen wennen aan de cultuur en de jet-leg willen uitslapen blijven we hier vier dagen.

Hier sliepen we in Bangkok

Charlie House Pinklao

 • waardering 4/5

Deze plek is echt top. Het is alleen niet echt in de stad, dus een taxi is al gauw 200-400 Thai Bath en daardoor mis je wat activiteiten. Echter is dit ook het grote voordeel. Het is een soort groene oase waar je geen grote wegen hoort en wel heel veel verschillende vogels! De bedden zijn goed, alles is schoon, het personeel is vriendelijk.

Dit hebben we gegeten in Bangkok

‘In Love’

 • waardering 3/5

Dit restaurant zit aan het kanaal. Het was heel lekker maar weinig vegetarisch. Het is dat we met iemand waren die Thai sprak, zelf was het ons niet gelukt hier een vega maaltijd te bestellen

Streetfood

 • waardering 4/5

Streetfood is de manier om lekker te eten in Bangkok. Er is zoveel keus, wat mij opviel is dat er minder vega(n) is dan ik had verwacht. Bijna alles bevat kip of beef. Maar pannenkoekjes, loempia’s en pad thai is bijna altijd goed! De hoge waardering heeft te maken met de ruime keus en de sfeer op straat! Een must-do als je het mij vraagt!

BreadTalk

 • waardering 4/5

Dit zat in een grote mall samen met nog wel tientallen andere restaurantjes/ bakkerijtjes in het gebied Pin Klao. Wij zaten in dat gebied en zoals ik al eerder schreef waren hier erg weinig toeristen en daarmee weinig leuke ontbijt plekjes. Deze mall bevatte op de beneden verdieping een walhalla aan tentjes, dus een perfecte plek om wat eten te halen.

Wake up

 • waardering 1/5

Dit restaurantje zat net buiten de mal. Het was het gewoon net niet, een poging tot westers eten maar dan heel smaakloos. Het was de eerste dag dus we wisten niet beter en hadden best trek. Maar zouden dit niet aanraden.

Verder zijn er een paar vegan tentjes te vinden in Bangkok, maar in een ander gedeelte van de stad waar wij zaten. Ik heb ervoor gekozen om te vragen of ze iets vegan konden maken of zelf de ingredienten te scannen. Het kan zijn dat er soms melkpoeder of ei in een maaltijd zat die ik at, maar het gemak ging hier even boven de perfecte vegan proberen te zijn.

Vegan tentjes in Bangkok die je kunt proberen zijn: Vegan Food Thai Jae Restaurant, Nop Nan Vegan, Sutunthip Vegan Restaurant of So Vegan. Check altijd even de google reviews of het restaurant nog bestaat. Wij hebben een aantal keer gehad dat we voor een dichte deur stonden omdat het COVID niet had overleeft maar het nog niet van MAPS.ME is afgehaald.

Deze activiteiten hebben we gedaan in Bangkok

Grande Palace

 • waardering 4/5

Dit is een groter gebied met verschillende tempels. Het was voor ons een mooie manier om kennis te maken met de Thaise cultuur. Er werd streng gecontroleerd op kleding; lange mouwen en de knieën bedekt. Zeker een bezoekje waard!

TukTuk tour langs 3 tempels

 • waardering 3/5

Omdat Grande Palace pas vanaf 14u open gaat (kwamen we pas achter toen we daar al waren om 12u), gingen we op aanraden van een local mee met een TukTuk. De local had wat ‘highlights’ opgeschreven waar de TukTuk ons langs zou brengen. Op elke highlight kwamen we dezelfde toeristen tegen die ook zo’n zelfde tour deden. De tempels waren mooi, het was tof om in een TukTuk te zitten, maar het was niet onze favoriete activiteit.

Thai massage Health Land

 • waardering 4/5

De eerste massage hier in Thailand! Op het moment van schrijven (twee weken later), hebben we al drie massages gehad, haha! De Thai massage is echt een bepaalde manier van massage; je zou het kunnen vergelijken met een manuele fysio sessie, haha! We werden in allerlei houdingen gelegd en alles werd flink gekraakt. Niet per se mijn voorkeur qua massage weet ik nu. Maar nog steeds was het echt heel fijn, dus zeker geen spijt van. Eigenlijk moet je als je in Thailand bent gewoon ergens een Thai massage hebben gedaan. Dit was een grote proffesionele keten waar je meer voor betaald dan die in het centrum op elke hoek. Maar dat was eigenlijk wel heel fijn voor een eerste keer.

Co van Kessel Bike Tour

 • waardering 5/5

Op de laatste dag in Bangkok deden we de fietstour die ons werd aanbevolen door alle mensen die we kenden die ooit in Thailand waren geweest. Deze Biketour is opgezet door een Belg en nu dé attractie voor Nederlanders en Belgen in Thailand. Ze hebben er een in Bangkok en in Chiang Mai; wij hebben alleen die in Bangkok gedaan en hoorde later ook dat die leuker was. De tour was geweldig om een aantal redenen: je leert andere Nederlanders kennen, je fietst door de stad, je gaat langs de wat minder toeristische delen, je leert de lokale bevolking beter kennen en je bezoekt een tempel.

De nachttrein naar Chiang Mai

 • waardering 4/5

Vanuit Bangkok namen we de nachttrein naar Chiang Mai. Ge-ni-aal! Het duurt een nacht om van de hoofdstad naar het populaire noorden te gaan. Het is een geweldig (en goedkoper) alternatief voor een binnenlandse vlucht en daarom populair onder backpackers. De 12 uur durende reis kost nog geen €20, je krijgt een bed en bent dus binnen no-time in Chiang Mai. Zorg wel dat je deze trein al op tijd boekt (liefst minimaal een week van te voren), dit kan heel makkelijk via 12go.asia. Wij waren te laat met boeken waardoor we in de zit coupe zaten. Ondanks dat we geen oog dicht hebben gedaan tijdens de reis vond ik het het sowieso waard. We zijn immers aan het backpacken, niet aan het luieren in een vijf sterren resort, een beetje afzien op zijn tijd hoort er gewoon bij toch!

Dit moet je weten voor je naar Bangkok gaat

 • Het verkeer is chaos. Houdt rekening met lange tijden om van A naar B te gaan.
 • De mensen zijn vriendelijk, maar de meeste spreken slecht Engels. Wees erop voorbereid met handen en voeten te praten ;-).
 • ‘Kap kun Ka’ betekent ‘Dankjewel’ als je je identificeert als vrouw, ‘Kap kun krap’ als je je identificeert als man.
Winkelwagen
Scroll naar boven