Uitgelichte afbeelding

6x bekroonde dierenfilms die ons aanmoedigen om te zorgen voor onze planeet en haar bewoners

Het is weer tijd voor een lekkere dosis inspiratie met deze bekroonde dierenfilms! Omdat Happy Times Magazine deze maand helemaal in het teken staat van dieren en dierenwelzijn heb ik een lijst samengesteld met must-watch dierenfilms die ons aanmoedigen om te zorgen voor onze planeet en haar bewoners! Tijd om eens lekker te bingen en laat je inspireren door de kracht van de natuur en de prachtige dieren die er rondlopen.

6x bekroonde dierenfilms

A life on our planet, met David Attenborough

“A Life on Our Planet” is een documentaire van de beroemde Britse natuurkenner David Attenborough. In de documentaire beschrijft Attenborough zijn eigen levensverhaal en zijn ervaringen in het bestuderen van de natuur. Hij bespreekt hoe de mensheid de aarde heeft beïnvloed en hoe we ons gedrag moeten veranderen om onze natuurlijke hulpbronnen te beschermen.

De documentaire staat vol met zeldzame beelden van wilde dieren en hun leefomgeving. Attenborough deelt zijn kennis over de impact van klimaatverandering op de planeet. Hij zegt dat we ons niet meer kunnen veroorloven om de aarde te behandelen als iets vanzelfsprekends.

Before the Flood, met Leonardo diCaprio

Before the Flood is een documentaire uit 2016 die geregisseerd is door Fisher Stevens en geproduceerd is door Leonardo DiCaprio. De documentaire gaat over de klimaatverandering en de invloed daarvan op onze planeet. DiCaprio reist de wereld rond om verschillende verwoestende effecten van de klimaatverandering te onderzoeken, zoals smeltende ijskappen, stijgende zeeën, veranderende ecosystemen en de uitstoot van broeikasgassen.

In de documentaire spreekt DiCaprio met wetenschappers, politici en mensen die persoonlijk getroffen zijn door de gevolgen van de klimaatverandering. Ook komt de belemmering van politieke onwil en de invloed van de grote oliemaatschappijen aan bod.

De documentaire legt niet alleen de problemen bloot, maar laat ook mogelijke oplossingen zien voor de klimaatverandering. Zo wordt er aandacht besteed aan duurzame energiebronnen zoals zonne- en windenergie, maar ook aan de noodzaak van behoud van bossen en het verminderen van de vleesconsumptie.

Before the Flood is een indringende en belangrijke documentaire die de urgentie van de klimaatverandering benadrukt en oproept tot actie.

Chasing Coral

Deze documentaire gaat over het verbleken van het koraalrif dat wordt veroorzaakt door klimaatverandering. De film toont de schoonheid van het koraalrif en de dramatische veranderingen die hebben plaatsgevonden als gevolg van menselijke activiteit.

“Chasing Coral” is ook een documentaire over klimaatverandering, maar richt zich op de impact ervan op koraalrifsystemen. De film toont hoe koraalriffen worden beschadigd en vernietigd door opwarming van de aarde en verzuring van de oceanen. De film volgt een team van wetenschappers en filmmakers die de gevolgen hiervan documenteren en proberen bewustzijn te creëren voor de bedreiging van deze unieke en prachtige ecosystemen. Een bekroonde dierenfilm voor de onderwaterliefhebber!

An Inconvenient Sequel: Truth to Power

De film van voormalig Amerikaans vicepresident Al Gore is het vervolg op An Inconvenient Truth en gaat dieper in op de urgentie van klimaatactie. De film toont het effect van klimaatverandering op de wereld en de stappen die we moeten nemen om het tij te keren.

In deze documentaire spreekt Al Gore, over de gevolgen van klimaatverandering en hoe de wereld hiermee om moet gaan. Gore bespreekt de vooruitgang die is gemaakt sinds de vorige documentaire, maar benadrukt ook hoeveel er nog gedaan moet worden om de planeet te redden.

The Ivory Game

he Ivory Game richt zich op de illegale ivoorhandel en de enorme impact die deze heeft op de Afrikaanse olifanten. De film benadrukt de noodzaak om illegale handel te bestrijden en te werken aan het behoud van dierenpopulaties.

De illegale ivoorhandel zorgt voor een grote bedreiging voor olifanten. De documentaire volgt een groep activisten die samenwerken om de ivoorhandel te stoppen door undercoverwerk te doen en informatie te verzamelen over de illegale handel. De film laat zien hoe deze illegale handel niet alleen de olifanten bedreigt, maar ook hoe dit bijdraagt aan de financiering van gewapende groepen en terrorisme.

Racing Extinction

Racing Extinction richt zich op de verwoestende impact van de mens op de biodiversiteit. De film neemt ons mee op een reis om bedreigde soorten over de hele wereld te ontdekken en plaatst de verantwoordelijkheid op ons om actie te ondernemen om de natuur te beschermen.

Deze documentaire vertelt het verhaal van de huidige uitstervingscrisis op onze planeet. De documentaire laat zien hoe menselijk gedrag, zoals het veranderen van het klimaat, overbevissing en de handel in wilde dieren, bijdraagt aan de massale uitsterving van diersoorten. De documentaire richt zich op de rol die we als mensheid hebben bij het voorkomen van deze ramp en laat zien wat we kunnen doen om deze problemen op te lossen.

Deze zes documentaires delen een gemeenschappelijk thema: de noodzaak om onze planeet te beschermen tegen de destructieve effecten van klimaatverandering en menselijke activiteit. Al deze films proberen ons bewust te maken van de immense schoonheid en waarde van de natuur en ons te inspireren om actie te ondernemen om deze kostbare hulpbronnen te beschermen.

Welke must-watch documentaire ontbreekt er nog in dit lijstje?

Winkelwagen
Scroll naar boven