Uitgelichte afbeelding

8 boekentips voor een minimalistisch leven

1. Weg ermee – Dennis Storm

Het eerste boek op het lijstje is ‘Weg ermee’ van Dennis Storm. Dennis Storm heeft voor zijn werk veel de wereld over gereisd en hier komt zijn interesse voor minimalisme dan ook uit voort. Zoals hij het zelf zegt: ‘Je moet leven alsof je op reis bent – zonder onnodige ballast’. In zijn boek zet hij ons op een leuke manier aan het denken over wat we nou écht nodig hebben in het even. Het leert ons dat we ook zonder veel spullen kunnen en hoe we de schoonheid van het minimalisme kunnen ontdekken.

2. Minimalisme – Joshua Fields en Ryan Nicodemus
3. Vaarwel spullen – Furmio Sasaki

Fumio Sasaki realiseerde zich een aantal jaar geleden dat hij niet gelukkig werd van al zijn spullen. Inmiddels woont hij in een klein appartement in Tokyo en heeft bijna geen materiële bezittingen meer. In het boek Vaarwel Spullen laat Fumio de filosofie achter minimalisme zien en geeft je een aantal eenvoudige richtlijnen over hoe je een simpeler, gelukkiger en waardevoller leven kan leiden. De kern van het boek is toch wel dat minimalisme niet alleen je leefruimte en mentale ruimte verruimt, maar ook daadwerkelijk je leven verrijkt.

4. Digitaal minimalisme – Cal Newport

Een ander boek op het lijstje van boekentips voor een minimalistisch leven is het boek ‘Digitaal minimalisme’ van Cal Newport. Cal Newport is docent theoretische informatica. In dit boek legt hij uit hoe je meer bewust om kan gaan met de huidige digitale wereld die vol overvloed informatie en bestanden aan ons geeft. Hij laat zien hoe je je online tijd drastisch terug kan dringen en je alleen nog richt op de activiteiten en doelen die er daadwerkelijk toe doen. Dus niet minderen of stoppen, maar leren om de technologie doelbewust te gebruiken. Newport keert terug naar waarvoor alle apps en online programma’s daadwerkelijk voor zijn bedoeld en hoe je ervoor kan zorgen dat ze je leven niet meer hoeven te beheersen.

5. Een simpel leven – Roderick Nieuwenhuis

Roderick Nieuwhuis laat ons in dit boek zien waar ons verlangen naar eenvoud vandaan komt. Hij vertelt over wat er zo aantrekkelijk is aan minimalisme en ontspullen. Daarnaast laat hij eerlijk zien dat een simpel leven niet persé simpel is. In de jaren dat hij het boek schreef, veranderde zijn blik op eenvoud. Het boek schetst een realistisch beeld over eenvoudig, simpel en minimalistisch leven. Mooi en inspirerend om te lezen.

6. Essentialisme – Greg McKeown

Greg McKeown is auteur en spreekt veel over leiderschap en bedrijfsstrategieën. In het boek essentialisme laat hij zien hoe je hoofd- en bijzaken kan onderscheiden. Hierdoor hou je meer tijd en ruimte over om aandacht te geven aan dingen die er daadwerkelijk toe doen. Het gaat dus meer over minimalisme in de informatieovervloed die dagelijks op ons af komt. De takenlijsten die ons kunnen overspoelen. Want wist je dat ook daar minimalisme in zit? Heel interessant boek om te lezen.

7. Verlangen naar minder – Jelle Derckx
8. Opgeruimd! – Marie Kondo

Misschien heb je wel van haar gehoord. Marie Kondo is een expert als het om opruimen en ontspullen gaat. Ze laat in dit boek zien hoe je een schoon en rommelvrij huis kan creëren en behouden. Ze helpt je om je huis om te toveren tot een plek van rust en inspiratie. Het gaat erom dat je enkel de spullen bewaart waar je écht van houdt. De rest moet je durven weg doen. Ze laat in dit boek stap voor stap zien hoe je je huis (en daarmee je leven) weer op orde kan krijgen.

Ik hoop dat je wat hebt aan deze boekentips voor een minimalistisch leven! En dat je je weer geïnspireerd voelt om na te denken wat er nou écht toe doet in het leven.

Liefs,
Roos

Winkelwagen
Scroll naar boven