Uitgelichte afbeelding
Het balkonnetje van onze boomhut

Slapen in een boomhut in Noord Frankrijk

Het verblijf

De plek waar we zaten heet: Au Refuge Des 3 Ours – Chambres d’hôtes et cabanes. Het is gelegen in Noord-Frankrijk, 80KM ten noorden van Parijs op ongeveer 5 uur rijden vanaf Utrecht. We hebben overnacht in een boomhut op 7 meter hoogte.

De locatie

Fasciliteiten

De boomhut waar wij zaten hoorde bij een ruime plek waar meerdere hutjes stonden. Ook zijn er twee grotere appartementen (bijna kleine huisjes te noemen!). De appartementen staan aan de ene kant van de weg, hier is ook een jacuzzi te vinden (openbaar voor alle gasten). Aan de andere kant van de weg is de receptie (woonkamer eigenlijk, haha!), hier kan je inchecken en kletsen met de mensen van het verblijft (ze zijn erg aardig!). Achter de receptie is een grote tuin, hier staan de verschillende hutjes, twee toiletgebouwen (heel netjes!) en verschillende stoeltjes, tafels en hangmatten. Hier is ook een moestuintje te vinden! In totaal hebben ze 13 accomodaties waar je kan slapen, 3 daarvan zijn grotere huisjes, 5 zijn kamers en 5 boomhutten. Ontbijt en diner is niet standaard inbegrepen, maar kan tegen een meerprijs worden geleverd. Wij hebben 1x diner gegeten omdat het best prijzig was. Helaas was de vegetarische optie erg karig en bestond het uit een omelet met veel kaas. Mocht je hier willen eten, vraag dan eerst even wat ze voor je maken om teleurstelling te voorkomen.

Het toiletgebouw

De boomhut

De boomhut waar wij in zaten heet op de website van Booking.com een ‘chalet’, vraag me niet waarom, haha! Het is best wel klein van binnen, 6m2 staat op de website en dat geloof ik meteen! Er past precies een tweepersoons bed, een tafeltje met twee stoelen (waar we niet hebben gezeten, want buiten stonden ook een tafel en twee stoelen!) en een dry-toilet (compost-toilet). Daarnaast is er een soort balkonnetje, waar wij ongeveer de hele dag hebben gezeten! Het is op 7m hoogte, tussen de bomen dus het voelt echt alsof je in een ver oord bent! Dat hebben ze echt super leuk gedaan vind ik! Er was geen keuken en badkamer aanwezig, wel een dry-toilet dus. Je kan gebruik maken van het sanitair in de tuin. Ik denk 100m lopen en echt super netjes schoon. Een ruime douche en toilet met grote spiegel en föhn. Omdat er maar zo weinig huisjes zijn, kom je eigenlijk nooit iemand tegen in het sanitair gebouw en kun je dus op je gemak gebruik maken van deze faciliteiten.

Spelletjes spelen op het balkon

Duurzaamheid en de boomhut

Deze locatie is als ‘duurzaam reizen accommodatie’ gemarkeerd op booking.com, dus ik wil ook even toelichten wat dat precies inhoudt. Om te beginnen, je start je duurzame reis door er op een duurzame manier heen te rijden. Ben je sportief? Fiets er dan in een paar dagen heen! Kan je een auto lenen/huren of heb je er zelf een? Ga dan met de auto! Als je vanaf Nederland komt ben je er al in 4-5u, het is dus absoluut niet nodig om het vliegtuig te pakken naar deze locatie :).

Het pad naar de tuin bij binnenkomst, op links de receptie

Dit is waarom deze accommodatie duurzamer is

  • De boomhutten zijn gemaakt van duurzamere materialen
  • Er wordt verwacht dat je je afval scheidt; plastic, papier, rest en glas
  • Er is een eigen moestuin waarmee het eten wordt bereidt dat je kan kopen (ontbijt of diner)
  • Er is veel natuur bij de plekken
  • Geen single-used plastics
  • Zelfgemaakte limonade’s in glazen flessen
  • Verlichting is LED
  • Ramen hebben dubbel glas
  • Huisjes zijn goed geïsoleerd
  • Waterbesparende douches en toiletten

Wat te doen op het Franse platteland?

De accommodatie ligt midden in het Franse platteland, je moet jezelf kunnen vermaken om het leuk te houden ;-). Gelukkig hebben ze daar heel veel spelletjes liggen en genoeg stoelen/hangmatten. Neem zelf dus een boek mee, een schrift om in te schrijven of spelletjes om te spelen. Daarnaast hadden wij onze racefietsen meegenomen, ondanks dat het het platteland is, zijn we niet in Nederland dus de heuvels hier kunnen gemeen zijn! We hebben drie fietstochten gemaakt van ongeveer 40KM per stuk. Via mijn STRAVA profiel kun je de ritten bekijken!

Gefietst naar Beauvais
De Jacuzzi

Veel gestelde vragen over de boomhut

Is er ook een 5+ persoons boomhut?

Nee, de boomhutten zijn voor 2 volwassenen (als de kinderen wat kleiner zijn en je een eigen bedje kan meenemen kan het wel!). Wel zijn er dus wat grotere appartementjes, deze wordt aangeraden voor als je met 4 volwassenen wilt: Huis – La maison de Boucle d’Or of Home – La Maison Kenann.

Hoe deden jullie dat met koken?

In de boomhut is geen mogelijkheid om te koken, behalve dus een waterkoker. Wij hebben 1 avond koude wraps met rauwkost gegeten (meegenomen van thuis), we hebben 1 keer het diner besteld wat ze aanboden op de accommodatie. We hebben 1 keer pizza gehaald in een dorpje 15 minuutjes rijden van de boomhut en we zijn een keer in Beauvais uiteten geweest (25 min rijden).

Hoe is het sanitair?

Echt heel erg schoon en ruim! Ik ben zelf heel wat gewend qua camping-sanitair maar dit was echt hotel-waardig! Heel ruim opgezet, waar een wc en toilet in een gebouw zitten. Dit hele gebouw kan je op slot doen. Omdat er zo weinig mensen zijn loop je elkaar niet in de weg (wij zijn de hele vakantie niemand tegengekomen hier!).

Heb jij een vraag die er niet bij staat? Laat het hieronder even weten!

Onze boomhut!

Happy Times favorite’s

Winkelwagen
Scroll naar boven