Uitgelichte afbeelding

Afval in een nieuw jasje: Bever start veiling met handgemaakte items van ingeleverde buitenkleding en producten

De buitenwinkel wil met de Buitenmens Veiling laten zien dat ook tweedehands items tof, uniek en functioneel kunnen zijn. De totale veilingopbrengst gaat deze keer naar de Waddenvereniging.

Pijnacker, 20 juni 2024 – Van 20 tot en met 26 juni organiseert Bever voor de tweede keer de Buitenmens-veiling. De veiling, waarvan de totale opbrengst wordt gedoneerd aan de Waddenvereniging, bestaat uit elf unieke Buitenmens-items. Er kan geboden worden op jassen, vesten, tassen en zelfs hoeden, allemaal gemaakt van gerecyclede – bij Bever ingeleverde – kleding en producten die in het Bever-atelier zijn omgetoverd tot handgemaakte en unieke stukken.

Tweedehands items zijn tof, uniek en functioneel

Met de Buitenmens-veiling wil de buitenwinkel niet alleen geld ophalen voor de bescherming, het behoud en herstel van ons prachtige Unesco Werelderfgoed, de Waddenzee, maar ook Nederlanders laten zien dat tweedehands items tof, uniek en functioneel kunnen zijn. Bever wil hiermee de gedachte veranderen dat tweedehands niet aantrekkelijk is, en laten zien dat gerecyclede materialen een tweede leven verdienen.

57.000 kilo aan kleding en producten hebben al een tweede kans gekregen

In het afgelopen jaar is er bij Bever al meer dan 57.000 kilo aan kleding en producten ingeleverd. Ontzettend veel daarvan heeft al een tweede kans gekregen door ofwel na onderhoud en reparatie opgenomen te worden in de tweede Buitenkans-collectie, of door als nieuwe grondstof gebruikt te worden in de Buitenmens-collectie. Zoals een nieuwe tas gemaakt van een oude tent, een versleten jeans die terugkomt als T-shirt en een beanie gemaakt van een ingeleverde wollen trui. “Afval in een nieuw jasje. Gegarandeerd klaar voor ieder buitenavontuur en ze zien er nog gaaf uit ook”, aldus Linde Leeuwenburg, Marketeer duurzaamheid & services bij Bever.

Buitenmens-veiling items zijn geïnspireerd op de Waddeneilanden

Ieder item uit de Buitenmens-collectie is al bijzonder, maar lang niet zo uniek als de items die nu zijn opgenomen in de Buitenmens-veiling. Om zo veel mogelijk geld op te halen voor de Waddenvereniging hebben reparatie-experts Caroline en haar collega’s een speciale collectie gemaakt van items die zijn geïnspireerd op de Waddeneilanden. Zoals bijvoorbeeld het Parel-vest waarvan de stofbewerking van de zakken is geïnspireerd op de golven van de zee en de Halvezool-tas die een speciale ruimte heeft voor extra schoenen en met een handige regenhoes voor modderige stappers komt. Bieden op de items kan per € 2. Bever verdubbelt uiteindelijk de totale veilingopbrengst. 

Buitenmens-veiling: ontbijt op het wad 

De Waddenvereniging geeft aan heel blij en trots te zijn op de speciale collectie en veiling die Bever voor hen organiseert: “we zijn als vanzelfsprekend dankbaar dat na het succes van de vorige veiling Bever nu voor de Waddenvereniging heeft gekozen. Ons kwetsbare Waddengebied verdient bescherming, en om dat te realiseren kunnen wij alle steun gebruiken. Ook die van Bever en van alle mensen die ons nu kunnen steunen door te bieden op een van deze prachtige items. En mocht je geen interesse hebben in een van de kledingstukken, op zaterdag 29 juni viert de Waddenzee haar 15-jarig Unesco Werelderfgoed-jubileum. Iedereen die het leuk lijkt om dit samen met ons te vieren, kan ook bieden om op de Dag van het Wad 2024 samen met ons te ontbijten op de dijk bij Dijkmanshuizen.

Buitenmens-veiling
Buitenmens-veiling

Wad bied jij op de buitenmens-veiling?

Benieuwd naar wat de Buitenmens-veiling nog meer te bieden heeft? Je ziet het op de speciale veilingwebsite: www.bever.nl/buitenkalender/veiling.html.

Over de Waddenvereniging

Het Waddengebied is onmisbaar voor miljoenen vogels die er elk jaar neerstrijken en is een belangrijk knooppunt voor allerlei vissoorten en andere dieren. Het is een van de laatste plekken in Nederland waar je nog zoveel rust, ruimte en ruige natuur kunt ervaren. Vanwege de unieke en onvervangbare natuur is de Waddenzee 15 jaar geleden uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. Die status staat door allerlei schadelijke activiteiten zwaar onder druk. De Waddenvereniging komt op voor het Waddengebied en zet zich in voor de bescherming, het behoud en herstel van het Waddengebied.

Over Bever

Fred van Olphen begon in 1977 met Bever om mensen aan te moedigen naar buiten te gaan. Die missie heeft het bedrijf in 2024 nog steeds. Wij geloven erin dat buiten iedereen op z’n best is. We vinden er rust, energie en vooral onszelf. Buiten is goed voor ons. En daarom zijn wij ook goed voor buiten. Hier ligt onze rol op maatschappelijk vlak. Dat begint met het juiste advies van onze 1100 Buitenexperts, waardoor je als klant altijd de juiste keuze maakt. Voor meer informatie: www.bever.nl

Winkelwagen
Scroll naar boven