Uitgelichte afbeelding

De Koffiejongens review: duurzame koffie testen

In mijn zoektocht naar een duurzamere levensstijl loop ik tegen van alles aan, zo ook mijn wekelijkse koffietje. In deze blog testte we de koffie van De Koffiejongens! Ik ben echt een theeleut, dus het heeft even geduurd voordat deze blogpost geschreven kon worden. Ik ben meer een haver-latte-met-extra-veel-schuim-persoon, haha! Dus daarom heb ik speciaal voor deze review mijn vriend gevraagd om mee te proeven. Hij is wel een groot koffie-verslinder dus met zijn fijne neus en mijn ongezouten mening was het een geweldige proeverij ;-). Lees je mee wat wij ervan vonden? (niet alleen van smaak, maar ook van de duurzame missie uiteraard!).

Nu al benieuwd? gebruik de kortingscode:  2X5lifeofmaart (deze is geldig voor 2x 5 euro korting op de eerste twee bestellingen van een abonnement.)

Wie zijn de Koffiejongens?

De Koffiejongens is een concept waarbij je een koffie abonnement kan nemen. Ze promoten vooral met hun biobased cups en de abonnementsvorm. Je kan ook kiezen voor een proefpakket om kennis te maken of losse cups bestellen. De koffiebonen die ze gebruiken zijn gecertificeerd en ze komen de bestellingen per fiets bij jou thuis afleveren.  

Duurzaamheid bij de Koffiejongens

De koffiecups zijn gemaakt van suikerriet en ma├»s en mogen dus bij GFT. Hier vergaan de cups binnen 3 weken onder gecontroleerde omstandigheden. Daarnaast zijn de koffiebonen gecertificeerd. Dat houdt in dat de koffieboeren onder leefbare omstandigheden kunnen werken en dat er milieuregels zijn waar aan wordt voldaan. Er wordt bijvoorbeeld minder kunstmest en chemicali├źn gebruikt. Beter (en gezonder) voor de boeren, maar ook beter voor de natuur. Win-win! De gecertificeerde bonen worden vervolgens getraceerd waardoor ze niet vermengt worden met de normale boon. Hierdoor is de kwaliteit gegarandeerd. Daarnaast maken de Koffiejongens gebruik van bezorging per fiets of lopend (in 90% van alle gevallen is dat mogelijk).

Meer over duurzaamheid: https://dekoffiejongens.nl/duurzaam/ 

Mannentoeslag bij de Koffiejongens

Niet het hele jaar door, niet verplicht en niet alleen voor mannen. Maar wat vind ik dit concept goed! Het is bedacht vanuit het feit dat mannen nog steeds gemiddeld 14% meer salaris verdienen van vrouwen. Vanaf 11 oktober (Wereldmeisjesdag) tot aan 10 november (Equal Pay day) vragen ze mannen (en mensen die zich identificeren als man of zich aangesproken voelen) om 14% toeslag te betalen. Deze extra opbrengsten gaan naar de ondernemersopleiding van Project Fearless, een stichting die zelfbewustzijn bij meisjes in de leeftijd van 9-14 stimuleert. 

Lees ook: meet jouw (verborgen) impact met deze test!

De proeverij door Maartje & Jorn

We hadden vijf koppen koffie gemaakt: een ristretto, een lungo-forte, een lungo extra-forte, een lungo en decaf. Ik ben dus niet echt een koffiedrinker, maar ik heb wel een heerlijke ongezouten mening en Jorn is een echte fijnproever en samen hebben we alle koffiesmaken een beoordeling en smaaktest gegeven. 

Benieuwd? gebruik de kortingscode:  2X5lifeofmaart (deze is geldig voor 2x 5 euro korting op de eerste twee bestellingen van een abonnement.)

Dit zeggen de experts:

Omdat onze mening natuurlijk ook maar een mening is, heb ik hieronder wat info gevonden per smaak. En ik moet zeggen dat het best wel overeen komt! 

Probeer het zelf: https://dekoffiejongens.nl/probeer-met-korting/ 

Disclaimer: deze blog is in samenwerking geschreven met De Koffiejongens. Echter is alles wat ik heb geschreven 100% de waarheid en sta ik er volledig achter. 

Winkelwagen
Scroll naar boven