Uitgelichte afbeelding

De natuur in met kinderen: 4 tips

Het is lente en dat betekent dat we weer naar buiten kunnen! Niets is toch fijner dan die eerste zonnestralen op je neus en lentegeuren in de lucht? Wil je graag naar buiten met je kinderen maar heb je geen idee wat je kunt doen? Wij verzamelden alles wat je moet weten en waar je naartoe kunt in één handig overzicht. Lees gauw verder voor vier tips over de natuur in met kinderen.

1. De natuur in met Staatsbosbeheer

Iedere maand worden er door Staatsbosbeheer activiteiten voor kinderen georganiseerd. Op de website vind je de activiteiten die georganiseerd worden in jouw regio. Zo is er een Boomkroonpad in Drenthe, kun je waterbeestjes en kriebeldiertjes ontdekken in Zeeland (Westenschouwen) of een hindernisbaan beklimmen (de Braakman), uilenballen pluizen of nestkastjes timmeren in Overijssel en zo is er in iedere provincie iets te doen. Met Pasen kun je paaseitjes zoeken en op Koningsdag spelletjes spelen in diverse buitencentra van Staatsbosbeheer, verdeeld over heel Nederland. Kortom, je hoeft niet zelf iets te verzinnen, er is genoeg te doen!

2. OERRR kinderactiviteiten

Ook stichting Natuurmonumenten organiseert met hun programma OERRR activiteiten voor kinderen in de natuur. Zo kun je mee met de boswachter om sporen te zoeken in de duinen, op bezoek bij een imker, op vleermuisvisite in een fort, op watersafari, er worden natuurwandelingen georganiseerd speciaal voor peuters, enzovoort. En het leuke is dat je met OERRR ook je verjaardagsfeestje in de natuur kunt vieren!

Photo by Yulia Dubyna on Unsplash

3. Zelf op pad

Natuurlijk kun je ook zelf op pad. Ga bijvoorbeeld samen fietsen en ontdek de prachtige bloesems aan de bomen. Of ga wandelen en neem een verrekijker mee. Ga op safari in je eigen tuin en ontdek insecten van dichtbij met een loep. Ook worden er nu overal babydieren geboren. Bekijk de babygansjes in het park of de mini’s in de kinderboerderij. Houd wel altijd rekening met de dieren. Houd afstand van broedende vogels en benader de dieren met respect. Dat geldt natuurlijk voor alle natuur. Houd afstand en respect. Neem je afval mee naar huis en zorg dat je niets kapot maakt.

4. Scouting

Mocht jij een keer een vrije middag willen en toch je kind leren over de natuur, dan kun je je kind aanmelden bij Scouting. Iedere week worden er activiteiten in en lessen over de natuur georganiseerd door getrainde begeleiders. Kinderen kunnen zich aanmelden vanaf ongeveer 7 jaar. Kinderen kunnen heerlijk buitenspelen met vriendjes en leren spelenderwijs echte lifeskills zoals koken, de weg vinden, vuur maken en overleven in de natuur. Dit alles onder goede begeleiding waardoor het veilig en leuk blijft. Lees meer over Scouting op hun website.

Heb je al zin gekregen om naar buiten te gaan? Of heb je nog meer natuurtips voor (ouders met) kinderen? Deel het met ons op Instagram!

Winkelwagen
Scroll naar boven