Uitgelichte afbeelding

Wilding Shoes, de schoen van de toekomst, dit moet je weten

Sinds ik meer ben gaan delen over verschillende duurzame merken bleef er een vraagstuk elke keer terugkomen. Waar koop ik duurzame schoenen? Waar vind ik ze? Hoe weet ik dat ze duurzaam zijn? En vooral, welke moet ik hebben? Ik heb in deze Instagram post de duurzaamste schoenen op een rijtje gezet en in deze blog wil ik een van die merken verder toelichten en uitwerken. Wildling Shoes de schoen van de toekomst, op zoveel vlakken een voorbeeld voor de schoenenindustrie en daarom kan ik niet wachten om jouw mee te nemen in dit verhaal, ready?

“We are part of the Re:generation.
And yes, as such we have inherited climate chaos and social injustice. 
But we are determined to create an experimental utopia.
Through collaboration, through new paths.
We need to pause, listen intensely, radically question ourselves and rethink our privileges.
We need to find new ways of doing business and deconstruct old systems through the lense of diverse perspectives.
Sharing our knowledge and failures will create impact.
Boldness and kindness will take us further.”
by Wilding Shoes

Lees ook: Michelle deed mee met de duurzame challenges en dit is hoe het ging!

Het merk ‘Wildling Shoes’

Wilding Shoes is een Duits schoenenmerk dat zich inzet voor klimaat en natuur. Dat houdt in dat ze enorm reduceren van broeikasgassen en ze willen zelfs een klimaat-positief bedrijf worden. Maar laat ik eerst even kort vertellen over de mensen achter het merk: Anna & Ran. Dit koppel heeft drie kinderen en ze wilde hen laten spelen in de natuur, zo natuurlijk en vrij mogelijk. Nergens was een schoen die dat kon bieden, dus zijn ze zelf aan de slag gegaan. Ran is sporttherapeut en rent graag hard op blote voeten omdat hij op deze manier op een zo natuurlijk mogelijke manier de beweging kan maken. Anna is gepassioneerd milieuactivist, in haar jeugd was ze lid van Greenpeace, nu laat ze haar visie in dit bedrijf stromen.

Wilding Shoes is opgericht in 2015 door Anna en Ran, al snel zijn er steeds meer mensen bij gekomen om dit groeiende bedrijf te ondersteunen met op dit moment meer dan 250 werknemers. Op 14 september 2021 is Wilding Shoes in Duitsland bekroond met de Deutscher Gründerpreis (vert: Duitse Oprichterspijs) in de categorie ‘Up-And-Coming-Entrepreneurs’.

“We are the generation that must now do everything possible to permanently reduce CO2 emissions. The lion’s share of Wildling Shoes’ emissions, 87 percent, are currently generated during raw material production and in the various stages of the supply chain. So for us, this is also where the key to real change lies – in rethinking the entire system and converting it into a regenerative cycle.”

Wilding Shoes

De schoen zelf

  • Materialen komen waar mogelijk uit Europa
  • Natuurlijke kleuren van originele grondstoffen zonder toxische verftechnieken
  • Design is minimalistisch waardoor efficiënt met de stof wordt omgegaan
  • Collecties met limited edition stock en geen overproductie waardoor er weinig sale is, want het product blijft dan mooi en in zijn waarde
  • In de zomercollectie worden natuurlijke materialen zoals hennep of linnen gebruikt, er is zelfs een schoen gemaakt van Japans papier ‘Washi’

“I think that everybody should know that by walking barefoot and in minimal footwear we are creating strong and sensory rich feet that will help with balance, coordination and energy efficiency.”

Kai Kjartan Høgberg, movement specialist, Norway

Mijn ervaring met Wildling Shoes

Mijn ervaring met de schoen is dat ze super fijn zitten, ze zitten lekker om je voet heen en zijn heel flexibel. Dit is een pluspunt, maar je moet dus wel even goed de omstandigheden weten als je ergens heen gaat. Ze bieden niet heel veel stevigheid (dit heb je in principe ook niet nodig) en daarom zou ik ze niet aandoen tijdens een lange wandeling. Deze schoenen zou ik wel in de zomer dragen naar school of werk. Ze zijn luchtig, maar ze zien er wel kwalitatief goed uit. Al met al, echt super tevreden over de schoen!

Tip: de blogs op de website van Wilding Shoes zijn mooi om te lezen. Hieronder een paar van mijn favoriete:

Disclaimer: deze blog is geschreven in samenwerking met Wildling Shoes, dit verandert niks aan mijn mening en alles wat er staat geschreven sta ik 100% achter.

Winkelwagen
Scroll naar boven