De Kracht van Teruggeven

Door voor jezelf te kiezen, kies je bewust voor een betere wereld. Ontdek wat de kracht van teruggeven voor jou kan betekenen en bestel het boek nu voor maar €24,95!

De tijd vliegt voorbij, het jaar is voorbijgevlogen. Je hebt het gevoel dat je wordt geleefd in plaats van dat je je eigen keuzes kan maken. Je wilt het graag goed doen. Goed voor anderen zorgen, goed presteren, een fijn salaris om van te kunnen leven en op vakantie te kunnen gaan. Maar je wilt jezelf niet verliezen. Je weet het wel, maar toch merk je soms dat de druk best wel hoog ligt. Fit zijn, maar ook gezellig meedoen met je vrienden. Gezond eten, maar ook niet ‘de moeilijke’ willen zijn in sociale gelegenheden. Duurzaam leven, maar eigenlijk niet zo goed weten waar je moet beginnen. En dat allemaal zonder dat je te veel wilt opvallen. Je wilt gewoon het beste doen. Maar voor je gevoel heb je het gewoon even allemaal niet meer op een rijtje en het is een grote chaos van gedachtes in jouw hoofd.

Tijd en geld zijn schaarste. We kunnen het maar een keer besteden. Als je een aankoop doet of ergens je tijd in besteed wil je er zeker van zijn dat het het waard is. Je bent misschien wel opzoek naar structuur, richtlijnen en antwoorden. ‘Je leven op orde krijgen’ is een zin die vaak door je hoofd heen spookt. En dan heb je nog iets wat we met zijn alle ‘sociale media’ noemen, terwijl het soms verdomd alleen kan voelen, achter je schermpje inclusief filter.

Ik ben van mening dat jij al heel goed weet wat je wilt, maar dat het er nu niet uit komt. Dat jouw potentieel niet optimaal benut wordt. Dat kan komen doordat je het misschien al die tijd vanuit een ander perspectief hebt bekeken, net de linkjes niet hebt weten te leggen of gewoon simpel weg de tijd niet hebt gehad om echt even rustig na te denken of stil te zitten. Het is tijd om voor jezelf te kiezen. Ga op avontuur en ontdek jouw warme en groene hart.

Bij aankoop van een boek of een werkboek plant ik een boom via de stichting ‘one tree planted’. Ondertussen staat de stand al op:

0
Aantal bomen geplant

“Een boek, dat is zooo 19e eeuw, toch?” Wat mij betreft niet. Juist even afschakelen van dat scherm, terug naar pen en papier kan juist heel krachtig zijn. Geen honderd meldingen, to-do lijstjes of herinnerinen die voorbijschieten of plotselingen app’jes van vriend(in) lief. Even terug kruipen in je schulpje met een boek. Pak er een kopje thee bij, kruip onder een dekentje of misschien plof je wel lekker op de bank bij kaarslicht. De kracht zit hem in de korte momentjes die je elke dag even voor jezelf neemt.

De Kracht van Teruggeven is een boek, een gids voor een duurzamere, fittere en gezondere levensstijl. Dit betekent niet dat je in dit boek een gouden formule gaat vinden. Dit betekent wel dat je informatie, kennis en inizichten aangeboden krijgt op een gouden bordje. Wat je daar vervolgens mee doet, dat is aan jou. Je kan het boek dus zo interperteren als dat je zelf wilt. Waar de ene op zoek is naar concrete tips voor een duurzamere levensstijl en daar meteen mee aan de slag wil, is de ander misschien op zoek naar inspiratie om duurzamer te leven. Wat is duurzaamheid en wat is er allemaal mogelijk binnen een duurzamere levensstijl? Daarnaast gaat dit boek uit van het feit dat mentaal en fysiek hand-in-hand gaan. Dat ze in balans moeten zijn voor optimale gezondheid. Maar ook dat juist het zoeken naar die balans ontzettend gezond is.

Het boek is wetenschappelijk onderbouwd en bevat ontzettend veel kennis op het gebied van duurzaamheid, fitheid en gezondhed. Daarnaast worden er worden persoonlijke verhalen met struikelblokken, wijze lessen of gewoon heerlijke anekdotes gedeeld. Er staan weetjes in die je kan doorvertellen aan je vrienden, collega’s of aan je familie. Het boek is gesiert met zelfgemaakte illustraties en bijpassende foto’s.

Na het lezen van dit boek…
… Weet je wat je zelf kan ondernemen voor een duurzamere levensstijl
… Heb je handvaten om daadwerkelijk aan de slag te gaan met verduurzamen op het vlak waar jij interesse in hebt
… Begrijp je dat duurzaamheid ongelofelijk conplex is, maar tegelijkertijd heel makkelijk om mee te beginnen
… Durf je stappen te zetten in de richting van jouw ideale leven
… Maak je prioriteit van jezelf op het gebied van zowel mentale als fysieke gezondheid
… Is sporten nooit meer een ‘moetje’ maar een ‘wil’
… Begrijp je het verschil tussen vullen en voeden
… Weet je wat gezonde voeding is en waarom het gezond is
… Geef je terug en heb je ontdekt hoe ongelofelijk krachtig dat kan zijn

Het boek is een paperback met 323 pagina’s met een afmeting van 165x210x30mm. Het bevat drie thema’s: duurzaamheid, fitheid en gezondheid en bevat de volgende hoofdstukken:

1.1 Duur(?)zaam
1.2 Liefde – maar ook de toekomst – gaat door de maag
1.3 Kleur jouw kledingkast groen
1.4 Het zero-waste feest en nog veel meer over impact maken
1.5 Help, ik kan de wereld redden

2.1 De kracht van fysieke fitheid
2.2 De kracht van slapen
2.3 De kracht van mentale fitheid

3.1 De magie van hormonen
3.2 Voeding als bouwstenen van een gezond lichaam
3.3 Het pad van geluk
3.4 Receptjes

Het boek is te  koop via lifeofmaart.nl/winkel, bol.com, WAAR Eindhoven, Van Pierre Boekhandel (Eindhoven) en Jacque Baas Boekhandel (Driebergen) voor €24,95.

 

Dit zeggen jullie over het boek

Reviews

Anne

5/5

Naam: Anne
Leeftijd: 30 jaar

De ideale gids voor iedereen die nieuw is in de ‘duurzaamheidsjungle’!
Ik twijfelde of het te zweverig zou zijn. Maar als ik heel eerlijk ben, denk ik dat toch nog vaak bij dingen die te maken hebben met deze lifestyle. Stom hè? Alsnog, terwijl ik juist helemaal achter sta! Doordat jk je volg op Insta had ik het idee dat je totaal niet zweverig bent. haha En ook staat voor elke stap telt, hoe klein ook, het hoeft niet perfect. Ik herken me in ‘de jungle van duurzaamheid’ zoals jij het ook omschreef haha! Kan nog heel veel leren dus het idee van een boek met allerlei tips en achtergrondinfo op ál de thema’s, heeft me overtuigd om te bestellen. Zeker omdat er een werkboekje bij zit waardoor je meteen aan de slag kan! Houd van praktisch.

Ik zag dat het prachtig ingepakt was en voldeed zeker aan verwachtingen! Misschien juist ook omdat het pakje enigszins nat was van de regen haha

Ik probeer minder toe te staan dat ik me zo ‘overhelmed’ kan voelen met alles wat je zou kunnen/moeten doen op het gebied van duurzaamheid (en ook sport, gezondheid en mindset). Alle kleine beetjes helpen! Daar helpt je boek zeker bij. En het is echt een soort reisgids als het ware die je er af en toe weer bij kan pakken als je ergens over nadenkt/vragen hebt over een bepaald onderwerp!

Ik zou het boek aan iedereen aanbevelen! Maar met name aan iedereen die ‘nieuw is in de duurzaamheidsjungle’. Het boek beslaat heel veel onderwerpen, kort en krachtig, heel behulpzaam! En als je dus op bepaalde onderwerpen de diepte in wil, heb je andere bronnen nodig.

Wat ben jij een inspiratiebron! Vind ik echt te leuk om te zien en volgen. Op jou leeftijd was ik er totaal nog niet mee bezig. Mensen zoals jij geven mij ook weer de inspiratie om mijn eigen kinderen (en omgeving) te inspireren!

Nadine

5/5

Naam: Nadine
Leeftijd: 30 jaar

Ik had geen twijfel toen ik mijn boeken bestelde, ik was vooral heel nieuwsgierig naar de inhoud! Ik lees en ontwikkel mezelf heel graag, maar had me nog nooit verdiept in duurzaamheid. Het proces van Maartje volgen, van het schrijven van het boek op instagram vond ik zo tof, dat ik de boeken bestelde.

De buitenkant en lay-out vind ik prachtig ! Ik was zelfs een beetje verbaasd over hoe “dik” het boek is! ik vroeg mezelf heel even af, jeetje valt er zoveel te vertellen over deze 3 onderwerpen?! Toen ik er doorheen bladerde merkte ik meteen op dat er zoveel tijd en liefde in de vormgeving is gestoken, de illustraties & foto’s zijn prachtig, creatief en informatief!

Na het voorwoord, wilde ik eigenlijk meteen doorlezen, super geïnspireerd om de dag erop al kleine veranderingen te maken in mijn persoonlijke leven op gebied van duurzaamheid! Wanneer ik de dag erop verder begin te lezen over het onderwerp duurzaamheid leer ik eigenlijk iedere pagina iets nieuws, iedere pagina leer ik een beetje bij! Over de meest simpele dingen en de meest complexe onderwerpen. De manier waarop Maartje soms complexe theorie beschrijft is super fijn, simpel en praktisch toe te passen icm simpele maar prachtige illustraties! Het creëert ook momenten (veel) van zelf reflectie, want jeetje wat kan ik nog verbeteren op dit gebied!

Wat er voor mij is veranderd is dat ik ontzettend bewust ben geworden van wat er “mis” is in de wereld en wat ik daar aan meedraag en hoe ik dat kan veranderen! Het boek geeft mij de handvaten om op een simpele manier een start te maken aan persoonlijke verbetering, om terug te geven! Ik ben een sporter en vind een fitte en gezonde levensstijl dus heel belangrijk, en sinds een paar dagen geleden hoort duurzaamheid daar bij!

Ik zou dit boek aanbevelen aan iedereen die openstaat voor persoonlijke verandering op welk gebied dan ook, maar ook zeker voor mensen die al duurzamer leven, diegene die hier meer over willen weten! Het boek is zo van deze tijd!

Na het lezen van het voorwoord stuurde ik een vriendin een bericht die veel meer dan ik bewust is over het onderwerp duurzaamheid, ze MOEST 😉 van mij dit boek bestellen! Maartje raakte mij met haar voorwoord, niet zozeer met haar persoonlijke verhaal maar met de noodzaak die ik in haar woorden voelde! Wij kunnen impact maken, hoe klein ook! 

Siobhan

5/5

Naam: Siobhan
Leeftijd: 31 jaar

Ik twfijlde aan de toegevoegde waarde van een boek aan de informatie die je online in blogs kunt vinden. Ook vond ik het wel moeilijk in te schatten of het niet het zoveelste hulpboek was. Daarom had ik ook niet meteen het werkboek erbij gekocht. (Maar nu overweeg ik die ook aan te schaffen! )

Geweldige verpakking! Wat een cadeautje. Je zit meteen in de sfeer van het boek. Het boek voldeed aan mijn verwachtingen. Zelfs meer! Straalt veel kwaliteit uit!

Ik heb echt al zoveel meer geleerd over het onderwerp duurzaamheid: over de oorsprong van veel producten, hoe je bepaalde keurmerken moet waarderen of lezen, tips hoe je zelf kan ontdekken of iets duurzaam is, enzovoorts. Terwijl ik dacht al veel over het onderwerp te ‘weten’. Zo bevestigde het boek dat ik blij ben dat ik biologisch/lokaal koop, maar denk ik nu dubbel na over een keurmerk op een product (zoals vis). Het boek heeft me nog meer gemotiveerd om terug te gaan geven aan mezelf in de vorm van ‘goede’ voeding, maar ook wat ik nog meer kan doen voor de aarde! Mijn hoofd loopt alweer over van enthousiasme en ideeën om toe te gaan passen in mijn leven. Bedankt voor je positieve vibe!

Ik zou het boek aanbevelen voor wie meer wil leren en handvaten wilt hebben om te beginnen met duurzaamheid en het teruggeven aan jezelf, moet dit boek zeker kopen. Qua duurzaamheid vind ik het boek een ware encyclopedie. Het geeft je goede, eerlijke informatie uit gedegen onderzoek en leuke tips om met kleine stapjes te beginnen. Ik vind vooral de schrijfstijl erg pakkend en met mooie illustraties worden onderwerpen simpel uitgelegd. Het is een motiverend en positief boek (helemaal niet belerend!)

Wanneer komt het volgende boek? 😉

Lieke

5/5

Naam: Lieke

Een prachtig boek met een krachtige boodschap dat ieder mens zal aanspreken. Maartje heeft een fijne schrijfstijl waardoor het gemakkelijk te begrijpen en weg te lezen is. Ik raad dit boek zeker iedereen aan, juist omdat het zo laagdrempelig is. Ben je helemaal nieuw in ‘jungle van duurzaamheid’ dan is dit ook zeker iets voor jou! Maartje is een fantastische, jonge inspiratiebron. Knap gedaan!

Meest gestelde vragen

FAQ

Zekerweten! Het boek is voor iedereen die interesse heeft in het optimaliseren van zijn of haar leven en niet bang is om daar zelf de handen voor uit de mouwen te steken. En stel, stel, dat je echt alles al weet. Dan staan er zo’n twintig persoonlijke anekdotes is met unieke verhalen die niet (zelfs nog niet op mijn instagram) online staan. Ik geef mijn visie en persoonlijke perspectief op onderwerpen zonder dat ik jouw dingen op wil leggen. Juist door er open-minded in te gaan, open te staan voor zowel literatuur, mijn verhaal als je eigen kennis denk ik dat er hele waardevolle inzichten naar boven komen.

Dat zou je wel willen hé ;-), nee gelukkig heb ik nog wat ‘Maartje-vocabulaire’ erin kunnen laten staan, haha! Oke oke, alle gekheid op een stokje. Om een klein beetje uitleg en achtergrond te geven aan deze vraag wil ik dat je weet dat mijn enthousiasme het vaak wint van mijn geduld. Dat betekent dat ik mijn creativiteit en woorden zo snel mogelijk op papier krabbel om zo precies de juiste boodschap met de juiste tone of voice en de meest waardevolle inzichten te delen. Dit betekent echter ook dat er soms hier en daar wat spel of grammatica fouten in mijn teksten zitten. Voor het boek heb ik twee mensen ingeschakelt die alles, woord voor woord hebben doorgelezen. Geen spelfout meer te bekennen dus! Echter staan er – voor zo ver ik weet – twee kleine typ foutjes in. Deze woorden heb ik later nog toegevoegd om het verhaal meer kracht bij te geven. Maar zoals ik het graag noem: een beetje ‘Maartje-vocabulaire’ . Niks raars of ernstigs dus, zelfs de grootste taal-nazi’s (nee dit is geen scheldwoord, ik ben blij dat dit soort mensen bestaan) zullen dit boek met een gerust hart kunnen lezen.

Maartje Bregman

Schrijver

Ik ben Maartje Bregman, schrijfster van het boek ‘De kracht van teruggeven’.

Toen ik zag welke impact de mens op de wereld heeft voelde ik een enorme drive om daar iets mee te doen. Ik ben liever lui dan moe en als we allemaal een beetje doen heeft dat een veel groter effect dan wanneer ik in mijn eentje mijn hele leven omgooi. Dat was het moment dat ik al mijn kennis met de wijde wereld wilde delen. Velen handen maken ligt werk.

Ik ben super enthousiast en ik hoop dat ik jouw mag inspireren, motiveren en natuurlijk aan het denken zet. Samen maken we de wereld een beetje groener!

Liefs,

Maartje

Bestel direct

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Terug naar winkel