Uitgelichte afbeelding

Bergenmuur schilderen (Do It Yourself)

Zoals je misschien op mijn Instagram voorbij hebt zien komen ben ik recent verhuist naar een appartement met een hockeyvriendin. Mega gaaf om de stap van het studentenhuis naar een appartement te zetten dus ik ben helemaal excited! Toen we gingen nadenken over het interieur waren we het allebei meteen over Ć©Ć©n ding eens: er komt een bergenmuur! Het is een idee van Pinterest die Aimee al in haar oude appartement had, ik was helemaal hooked en wilde dit ook! We zochten nieuwe kleuren uit en gingen aan de slag! Het resultaat is verbluffend, al zeg ik het zelf! Ik ben er zo blij mee en het geeft echt een extra touch aan je interieur! 

Nadat mijn Instagram inbox overliep met toffe reacties toen ik de bergenmuur liet zien, kwamen er ook veel vragen binnen! Daarom deze blog: een stappen plan voor de bergenmuur! Voor inspiratie, of misschien durf je het zelf ook wel aan om een muur te verven! 

Benodigdheden

  • Een witte muur
  • 2 kleuren muurverf (extra dekkend)
  • 2 of 3 verfbakken
  • Tape om muren mee af te plakken
  • Een muurverf kwast
  • Een muurverf roller
  • Pen en papier

1. Kies de kleur voor de Bergenmuur

Kies twee kleuren, een lichte en een donkere die jij mooi vind (en bij jou interieur passen). De bergen worden een gradiĆ«nt van de lichte naar de donkere kleur, dus zorg dat ze een beetje goed bij elkaar passen! Begin met de lichte kleur, doe deze in de eerste verfbak. 

2. Maak een schets van de Bergenmuur

Maak op een papiertje de lijnen van de bergen die je gaat gebruiken. Kijk voor inspiratie naar foto’s van bergen, laat je eigen creativiteit gaan of teken die van ons na. Het gaat erom dat je weet uit hoeveel lagen het bestaat en geef daarna  elke laag een nummer. Nummer 1 is de lichtste kleur en het laatste nummer (in ons geval 7) is de donkerste kleur. 

3. Teken de bergen op de muur met potlood

Schets met potlood de bedachte bergen op de muur. Maak de lijnen niet te strak door te schetsen uit de losse pols. Het is niet zo erg dat het iets afwijkt van de tekening, zo lang je maar even veel bergen op ongeveer dezelfde plek hebt.

Vergeet niet de muren en het plafon af te plakken met tape voor de zekerheid! Dan blijft de verf mooi op Ć©Ć©n muur.

4. Begin met laag 1

Het is tijd om aan de slag te gaan! Begin met de lichtste kleur.  Verf de randjes (tegen het plafon en langs de potloodranden). met de kwast en doe de invulling met de roller. Wacht 10 minuutjes en ga er dan voor een tweede keer overheen zodat de verf echt goed dekkend is. 

5. De Bergenmuur bouwen met kleuren

Wanneer je naar de volgende kleur gaat doe je een paar schepjes van de donkere kleur bij de lichte kleur. Let goed op dat je het niet meteen te donker maakt, maar dat er wel verschil zit tussen de twee kleuren. Er is geen perfect recept van de verhouding, omdat elke kleur net anders reageert op het mengen. Probeer het een beetje op gevoel te doen, dan komt het vast helemaal goed!

Herhaal de stappen bij punt 4. Eerst de lijnen, daarna de invulling en altijd een tweede keer eroverheen :)!

Tadaa! You did it! Een mega coole Bergenmuur verrijkt nu jouw interieur! 

Time to relax & enjoy the view! Oh, en stuur je mij een fotootje als het is gelukt via instagram? Vind ik heel leuk! 

Liefs,
Maartje

Winkelwagen
Scroll naar boven