Uitgelichte afbeelding

De leukste DIY’s voor het weekend!

DIY is een handige manier om meer duurzaam te zijn! DIY staat voor Do It Yourself en het is een leuk ├ęn duurzaam alternatief voor het constant aanschaffen van nieuwe spullen. Al helemaal als je in je DIY project materialen hergebruikt. Afgelopen jaar moest ik met mijn commissie een gala organiseren en werden we door een heel krap budget gedwongen om veel decoratie en andere dingen zelf aan te pakken. Zo leuk om te merken wat er tot stand kan komen als je de tijd neemt om je creativiteit te laten stromen! Daarom neem ik je in deze blog mee met hoe je kan beginnen aan DIY en geef ik je wat inspiratie voor mogelijke projecten.

Beginnen met DIY

Beginnen met DIY is eigenlijk niet zo moeilijk. Je kunt kleine projecten oppakken of meteen voor het grotere werk gaan, zoals het bouwen van meubulair. Het meest belangrijke is dat je je gaat ori├źnteren als je een idee hebt gekregen. Welke materialen heb je nodig? Heb je de benodigde spullen en het benodigde gereedschap in huis? Het kan zijn dat je voor je eerste DIY project in verhouding wat meer spullen / gereedschap moet aanschaffen, maar dit kan je zien als een investering. De volgende keer als je een DIY project wil aanpakken, heb je bepaalde items namelijk al in huis. Waak hierin wel dat je niet meteen een overdosis aan materiaal of gereedschap aanschaft, want minimalisme blijft ook een prachtige kunst van het leven ­čśë

Waar kan je aan denken bij DIY projecten

Vaak vind ik het idee van DIY op papier heel leuk, maar zodra het dan op uitvoering aankomt, weet ik niet zo goed waar ik aan moet denken. Daarom heb ik nu voor jullie een beetje rondgesnuffeld voor jullie op het internet en wat leuke sites met inspiratie op een rijtje gezet. Allemaal handige en leuke projectjes die je kan oppakken om je inrichting een DIY upgrade te geven (klik op de idee-omschrijving om naar de site te gaan).

Naast bovenstaande voorbeelden zijn er natuurlijk nog vele andere voorbeelden te bedenken van DIY projecten. Ik hoop in ieder geval dat je weer geïnspireerd bent om je erin te verdiepen. Tijdens het schrijven van deze blog kwam ik er zelf ook weer achter hoeveel leuke dingen je zelf kan maken als je maar de tijd en ruimte neemt om over je project na te denken en het uit te voeren.

Dus wat gaat na deze blog voor jou het nieuwe DIY project worden?

Liefs,
Roos

Winkelwagen
Scroll naar boven