Uitgelichte afbeelding

DIY: Slinger van restjes stof

De afgelopen weken was ieder vrij uurtje gevuld met het knutselen voor de eerste verjaardag van mijn kleine uk. Ik wilde er graag een zo leuk en duurzaam mogelijk feestje van maken. Via Pinterest kwam ik het idee tegen om een slinger te maken van stof en dat ben ik gaan proberen. Vandaag vertel ik je hoe jij ook zo’n toffe slinger kunt maken. En dat is makkelijker dan je denkt ­čśë

1. Verzamel stoffen

Ik had nog wat oude kleding liggen voor de textielcontainer. Het was niet mooi genoeg meer om te dragen maar de stof zag er nog leuk uit. Voor deze slinger (ongeveer vier meter) heb ik twee t-shirts, een jurkje en een jumpsuit gebruikt.

2. Knippen, knippen, knippen

Ok├ę, voor dit klusje moet je echt even geduld hebben. Dit kost de meeste tijd van de hele klus. Je knipt al de stoffen in stroken, je kunt zelf kiezen hoe lang en breed je ze maakt. Onthoud wel dat de stroken uiteindelijk dubbel gevouwen worden dus knip de stroken twee keer zo lang als je ze wilt hebben. Je moet er even handigheid in krijgen, wees dus niet te streng voor jezelf als je een keertje scheef knipt. Ook hoeft het niet perfect want als de slinger eenmaal hangt, valt het niet op als de stroken een beetje ongelijk zijn.

3. Kies een patroon

Kies op welke volgorde je de stroken wilt ophangen. Ik heb de stroken per kleur op stapeltjes gelegd. Vervolgens legde ik de stapels in de volgorde van het patroon wat ik wilde maken. Kijk hierbij bijvoorbeeld naar welke kleuren het mooist bij elkaar staan.

4. Knopen

Tijd om te knopen. Dit ziet er moeilijker uit dan het is. Als je de stappen volgt, krijg je er zo handigheid in.

  • Stap 1. Leg het touw dat je gaat gebruiken op een vlakke ondergrond. Zet het eventueel vast met wat tape, een boek of een bloempot zodat het niet steeds wegglijdt. Leg de strook eroverheen in een U-vorm.
  • Stap 2. Pak het touw in het midden van de strook en trek het wat omhoog.
  • Stap 3. Trek met je vingers de twee uiteinden van de strook naar je toe, door de lus van het touw heen.
  • Stap 4. Trek nu met je vingers de knoop strak en klaar!

Herhaal de stappen tot je slinger lang genoeg is.

5. Feesten maar!

Het leuke is dat deze slinger járenlang meegaat. Je kunt hem voor ieder feestje ophangen of gewoon gezellig in je woonkamer ophangen, zoals ik heb gedaan. En in de tuin staat hij ook erg gezellig! Dus zoek een leuk plekje om je slinger op te hangen en get ready to party!

Ga jij de slinger ook maken? Laat het ons weten! Vinden we leuk!

Winkelwagen
Scroll naar boven