Uitgelichte afbeelding

Kings Of Indigo & MENDED geven je kapotte jeans een nieuw leven

De toekomst van duurzaam denim: Kings Of Indigo & MENDED geven je kapotte jeans een nieuw leven

Vandaag lanceert Kings Of Indigo, pioneer in duurzaam denim, samen met MENDED een pilot voor een online reparatieservice. Vanaf nu kunnen Kings Of Indigo klanten in Nederland hun jeans of andere kledingstukken kosteloos laten repareren en nieuw leven inblazen. Zo kunnen zij hun favoriete kleding nog langer dragen.

Kings Of Indigo en MENDED delen de missie om mensen zo lang mogelijk van hun favoriete kleding te laten genieten, zonder gedoe. Daarom bieden zij nu een gemakkelijke reparatieservice aan die het voor consumenten eenvoudig maakt om duurzaamheid en stijl te combineren. Zo geven ze jouw favoriete kledingstukken een nieuw leven en hoef je geen nieuwe te kopen.

duurzaam denim

Hoe het werkt ‘mended’?

MENDED heeft het repareren van kleding net zo makkelijk gemaakt als het online bestellen van nieuwe kleding. Het doel is om de levensduur van kleding te verlengen en met drie simpele stappen wordt circulariteit mogelijk gemaakt. Het enige wat je hoeft te doen is: de reparatie online boeken, het kledingstuk versturen en vervolgens achterover leunen totdat er een pakketje op je deurmat valt. MENDED doet de rest.

Reduce, Reuse & Recycle voor duurzaam denim

Reduce, Reuse & Recycle is de basis van Kings Of Indigo’s duurzaamheidsstrategie. Het denim merk staat voor tijdloos design en hoge kwaliteit en streeft ernaar dat kleding zo lang mogelijk

wordt gedragen. Voor Nikki Bosboom, Queen of Corporate Social Responsibility bij Kings Of Indigo is het belangrijk die factoren met elkaar te combineren: “Mijn grootste doel is om met Kings Of Indigo richting een steeds meer circulaire toekomst te gaan, en daarbij transparant te zijn en onze reis te delen.” De productieketen van Kings Of Indigo is al bijna volledig transparant. Het verhaal van elk item wordt nu voortgezet door te repareren, verbeteren en vernieuwen.

Lees ook: klimaat optimisme is nodig voor verandering, volgens onderzoek

Reparatie hoeft niet saai te zijn

MENDED heeft het tot haar levensmissie gemaakt om reparaties en aanpassingen aan en herverkoop van kledingstukken minstens net zo makkelijk te maken als het bestellen van nieuwe kleding. Voor Agnes, oprichter van MENDED, gaat het allemaal om de beleving: “Op dit moment heeft het repareren van kleding dezelfde ‘wow-factor’ als het doen van je belastingaangifte. Met MENDED zetten we dit om in een hoogwaardige, maar vooral ook verslavende ervaring zodat gebruikers al hun kleding willen laten repareren”. Voor MENDED, dat al samenwerkt met toonaangevende modemerken, staat de kwaliteit van de reparaties voorop. Toch gaat het verder dan alleen reparaties. MENDED doet er alles aan om je het gevoel te geven dat je een nieuw kledingstuk hebt gekocht.

duurzaam denim

Neem nooit meer afscheid van je favoriete kleding

In elke kledingkast ligt een stapel kleding die niet meer gedragen wordt, omdat het eigenlijk gerepareerd zou moeten worden. Het ene kledingstuk heeft een scheur, het andere mist een knoop. Het is juist de favoriete kleding die je het meest draagt en het eerst kapot gaat. Omdat je met deze kleding de leukste avonturen hebt beleefd, wil je die natuurlijk zo snel mogelijk weer kunnen dragen. Met deze pilot maken we dat mogelijk. Kings Of Indigo daagt je uit om je favoriete kledingstuk helemaal op te dragen en MENDED blaast dat kledingstuk weer nieuw leven in.

De officiele lancering van de pilot is op 9 november 2023. De enige toekomst van mode is duurzaam. Kings Of Indigo daagt consumenten, media en de gehele mode-industrie it om met hen te pionieren. Voor meer informatie over Kings Of Indigo en MENDED, bezoek de website: www.mended.eu/kingsofindigo

Winkelwagen
Scroll naar boven