duurzaam geven

Happy Times Radio afl.23 – Wat geef je nog wél aan een duurzaam doener & denker

Vegetarische hamvraag: Wat geef je nog wél aan een duurzame denker & doener? Dit is het thema van alweer onze drieëntwintigste, positive vibes, radioaflevering. Maartje, Tessel en hun gasten vermaken en informeren je elke dinsdag in de Happy Times radioshow van 15:00 tot 16:00 op Yoursafe met een positieve duurzame mindset. De Happy Times Radioshow maakt het voor iedereen (ook voor jou!) toegankelijk om op je eigen tempo en manier tot de groene bubbel toe te treden. Tijdens het sporten, wandelen, vogelspotten en reizen met de trein kun je je heerlijk afsluiten van de wereld om je heen met de nieuwste Happy Times Radioshow aflevering. Juist ook om beter te begrijpen wat er momenteel allemaal in die wereld (soms achter je rug om…) gebeurt.

Duurzaam geven: Wat geef je nog wél aan een duurzaam denker & doener?

Geven maakt vaak gelukkig en geeft een gevoel van voldoening. De uitdaging is echter vaak om een passend cadeau te vinden voor de juiste persoon. Hoe doe je dat? Wat wil iemand hebben en waar maak je iemand blij mee? En wat zijn cadeaus waarmee je ook impact kan maken voor anderen? We hebben drie fantastische gasten die onze vegetarische hamvraag beantwoorden: Wat geef je nog wél aan een duurzame denker & doener?

Radioshow gast 1: – Judith Schmitz over duurzaam geven

Judith is de founder van Ohmygood, een bedrijf dat giftcards verkoopt die je kunt uitgeven aan duurzame producten. Ze maakt impact door dure bedrijven en hun producten een podium te geven voor een groter publiek. Judith merkte tijdens haar carrière in het bedrijfsleven, voordat ze Ohmygood oprichtte, dat ze aan de andere kant van de tafel wilde zitten. Ze wilde meebouwen aan een duurzamere wereld.

Benieuwd naar nog meer manieren om duurzaam feest te vieren? Lees dan het artikel Duurzaam Sinterklaas vieren: hoe doe je dat?

Radioshow gast 2: – Arjan Vermeulen

Arjan

“SAMEN KUNNEN WE DEZE UITDAGING AAN, TIJD IS ONZE GROOTSTE TEGENSTANDER”

De bovenstaande slogan is van Climate Classics fietstour waar Arjan Vermeulen actief is. Hierbij vragen ze aandacht voor klimaatverandering door te fietsen. Dit doen ze langs de nieuwe kustlijn die net niet onder water zou komen te staan als de dijken in Nederland breken. De organisatie zet zich in voor de bescherming en het herstel van draslanden. Drasland bestaat uit natte landschappen, die, als ze goed onderhouden worden, grote hoeveelheden CO₂ opslaan. Meedoen aan de Climate Classics is een cadeau van jou aan iedereen.

duurzaam geven

Radioshow gast 3: – Juliëtte Schraauwers

Het is Juliëtte haar missie om de nieuwe generatie holistische denkers en doeners te maken. Dit doet ze onder andere met de Now school. Dit is een school met een nieuwe vorm van onderwijs waar je bewust wordt van jouzelf en jouw plek in het grote geheel van de wereld. Ze vindt het belangrijk om de intrinsieke motivatie van kinderen te stimuleren en ruimte te geven. Zoals Juliette zelf zegt: ´Het is geen school voor kinderen maar een school door kinderen.

Wil je er ook achterkomen…

  • Welk eiland zal volledig zero-waste worden?
  • Met welk duurzame cadeau Maartje haar moeder blij maakte voor moederdag?
  • Vind Juliëtte wel of niet dat materialistische cadeaus verboden moeten worden?

Daar kun je maar op één manier achter komen: Luister nu Aflevering #23 van de Happy Times Radioshow terug. Deze aflevering bestaat uit twee delen, vergeet ze niet allebei te luisteren!

Winkelwagen
Scroll naar boven