Uitgelichte afbeelding

Duurzaam Sinterklaas vieren: hoe doe je dat?

Wil je op een duurzame manier Sinterklaas vieren met je gezin of vrienden? Dat kan nog wel eens een uitdaging zijn: als je om je heen kijkt wordt je geconfronteerd met acties, aanbiedingen, wekenlang Black Friday… Het is overduidelijk dat de meeste grote bedrijven hun marketingbudget opsparen voor de feestdagen. Als Happy Times lezer weet je natuurlijk dat je hier absoluut niet aan mee hoeft te doen en dat het ook anders kan 🙂 

Hoe kun je dan wel meedoen met alle gezelligheid rondom Sinterklaas, op een duurzame manier? 

Recycle-klaas

Wil je duurzaam Sinterklaas vieren met je vriendengroep of collega’s? Lootjes trekken of spelletjes met dobbelstenen zijn altijd leuk – maar probeer het dit jaar eens zonder iets nieuws te kopen! Ga thuis op zoek naar iets wat je niet meer nodig hebt of niet vaak genoeg gebruikt, maar waar je een ander wel blij mee kunt maken. Zo voorkom je dat jullie zomaar iets kopen, gewoon omdat je een cadeautje nodig hebt.

Bonus tip: je kunt dingen ook upcyclen natuurlijk! Geef die ene vaas een nieuw likje verf of gebruik die oude theepot (die toch maar staat te verstoffen) als pot voor een leuk plantje. Wees creatief! 

Duurzaam Sinterklaas dobbelspel

Wil je niets weggeven wat je thuis hebt, maar wil je wel meedoen met het dobbelspel? Denk dan na hoe jullie een duurzame twist kunnen geven aan het spel. 

  • Koop bijvoorbeeld wel cadeautjes, maar alleen tweedehands 
  • Of alleen van duurzame merken
  • Of geef uitjes weg in plaats van spullen

Er zijn zo veel mogelijkheden om de feestdagen dit jaar anders te vieren. Het is aan jou om er wat moois van te maken! 🙂 

Sinterklaas zonder cadeautjes 

Je kunt natuurlijk ook prima Sinterklaas vieren zonder cadeautjes, dat is pas duurzaam! Hoe kun je het leuk maken voor het hele gezin – of je vriendengroep – zonder extra spullen? 

  • Schrijf gedichtjes (ook hilarisch om samen te doen!)
  • Organiseer een spelletjesavond
  • Kruip samen op de bank met (vegan) chocolademelk en kijk kerstfilms
  • Maak een fondue van alle chocoladeletters die je op een of ander manier toch altijd cadeau krijgt van iemand 🙂 

Nogmaals, wees creatief en bespreek met de groep wat jullie kunnen doen om afval en overproductie tegen te gaan, maar toch een gezellig Sinterklaas feestje te vieren. 

De komende tijd vind je hier bij Happy Times nog meer tips hoe je volop van de feestdagen kunt genieten, maar dan met een duurzame twist!

Winkelwagen
Scroll naar boven