Uitgelichte afbeelding

8x duurzame apps die jouw helpen in je duurzame lifestyle

Starten met een duurzame lifestyle kan heel overweldigend aanvoelen, want waar moet je eigenlijk beginnen? Je hoeft natuurlijk niet alles zelf te doen en uit te zoeken. Daar zijn wij bij Happy Times voor; om jou te laten zien hoe je met kleine stapjes een positieve impact kan maken. Maar wist je al dat er nog een ander hulpmiddel voor handen ligt wat je zelf vaak gebruikt? Je mobiele telefoon waar je duurzame apps op kunt downloaden! Yes, je leest het goed. Er zijn tegenwoordig namelijk ontzettend veel apps die jou helpen met verduurzamen. Of het nou gaat om voeding, afval of kleding, voor alles is wat te vinden. Wij geven je hier 8 voorbeelden waarmee jij meteen kan starten! 

Too Good To Go

Too Good To Go helpt bij het tegengaan van voedselverspilling

Als je al langere tijd lid bent van Happy Times heb je deze al eens voorbij zien komen. Too Good To Go is een initiatief dat maaltijden redt van de vuilnisbak. Meld je even aan in de app en je kunt in een oogopslag zien of er bij jou in de buurt maaltijden over zijn.  Deze kun je vervolgens voor een prikkie ophalen. Wat er precies in het pakket zit ontdek je pas als je het ophaalt. Jij hebt dus een goedkope maaltijd en de voedingsmiddelen worden niet meer weggegooid. Een winwin dus!
Extra tip van ons: Neem je eigen bakjes/zakjes mee, zodat je ook nog eens bespaart op verpakkingen.

The Questionmark

Loop je weleens door de supermarkt en heb je geen idee welke boodschappen passen binnen jouw nieuwe duurzame lifestyle? Zoek dan niet verder! Quesionmark is de app voor jou. Je scant simpelweg het product dat je wil kopen en de app vertelt jou in hoeverre het product duurzaam en zelfs gezond is. Ook kun je producten met elkaar vergelijken. Het kost aan het begin wellicht wat tijd, maar de meeste boodschappen liggen toch regelmatig weer in jouw mandje. Zie het maar als een eenmalige investering!

Beat the microbead

Wist je dat er in veel verzorgingsproducten plastic te vinden is? Deze kleine korreltjes, microbeads genaamd, kun je met het blote oog niet zien. Als je de restjes van deze producten echter door het putje spoelt, komen ze via het riool in het water terecht. Vissen, plankton en andere onderwaterdieren krijgen deze deeltjes vervolgens in hun systeem. Hartstikke schadelijk dus! En niet alleen voor hen, het komt ook in ons eigen voedselsysteem terecht. Met de app kun je checken welke producten je veilig kunt kopen en welke je beter kan vermijden.

My little plastic footprint

 Dat plastic schadelijk is voor het milieu, dat weten we allemaal wel. Maar ongemerkt gaat er in de meeste huishoudens iedere week een schrikbarende hoeveelheid aan plastic doorheen. Plastic tasjes, verpakkingen, en lege flessen; het stapelt allemaal op. Een app die jou hier bewust van kan maken is my little plastic fotoprint. Samen met hen kun je namelijk op ‘plastic dieet’ gaan om jouw verbruik drastisch te verminderen. Als je meer over my little plastic footprint wil lezen, check dan het artikel wat al eerder op de site verscheen.

Eerlijk winkelen

De fashion industrie is niet bepaald de meest duurzame die er is. Natuurlijk is consuminderen de beste manier om je footprint te verlagen, maar we realiseren ons dat dit erg lastig is. (Ook voor ons, we zijn allemaal mensen! En wie wil er nou niet af en toe een mooi kledingstuk aanschaffen?) De app eerlijk winkelen laat zien waar er in de Nederlandse steden winkels zijn die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Er staan bijvoorbeeld tweedehands winkels of winkels met fairtrade en biologische opties op de kaart aangegeven. Je hoeft alleen maar de stad waar je wil gaan shoppen aan te vinken en voilà; keuze genoeg!

Happy Cow

Goed nieuws voor de vegetariers en vegan lezers onder ons. Ben je in een onbekende stad (ook buiten Nederland) en heb je geen idee waar je moet gaan eten? Er staan heel veel opties in de app en je kunt er zelf ook nog eetgelegenheden aan toevoegen. Ook kun je in contact komen met andere vega(n)s. 

Afvalscheidingswijzer

De afvalscheidingswijzer doet zijn naam eer aan!

De meeste mensen zijn al hartstikke goed bezig met het scheiden van hun afval, maar soms is het toch onduidelijk wat nou in welke bak moet. Daar komt de afvalscheidingswijzer to the rescue! Je zoekt het product op en de app laat je precies weten waar je het in moet gooien.

Peerby

Deze app kan jou helpen met consuminderen. Want waarom zou je nog dingen kopen als je ook gemakkelijk huren, lenen of ruilen? Dat kan via peerby. Je kan zien wat mensen in de buurt aanbieden, zelf dingen aanbieden of oproepjes plaatsen.

Nog even kort de apps die jou kunnen helpen duurzamer te gaan leven:

Deze blog is Geschreven door Dagmar, onderdeel van het Happy Times Magazine team!

Happy Times Favorite’s

Scroll naar boven