Uitgelichte afbeelding

15x duurzame bespaartips voor thuis

Dat duurzaam leven altijd duurder is, is een groot misverstand. Door zuinig en bewust om te gaan met je spullen kun je juist geld besparen. En laten we eerlijk zijn: in tijden van torenhoge gasprijzen en belachelijk hoge inflatie kunnen we allemaal wat makkelijke tips gebruiken die snel geld besparen, toch? We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet! Maar eerst nog even een belangrijke vraag…

Is duurzaam leven duur?

Duurzaam leven hoeft absoluut niet duur te zijn. Zeker, je kán veel geld investeren in zonnepanelen, elektrische auto’s of een warmtepomp. (Als je er de middelen voor hebt, ga dat vooral lekker doen!) Maar juist de kleine aanpassingen en gewoontes in je dagelijkse leven kunnen een groot verschil maken – voor de wereld én je budget.

Het begint altijd bij jou en je eigen attitude. Check in bij jezelf: sta ik open voor (kleine) veranderingen? Kan ik blij zijn met de stappen die ik al zet én tegelijkertijd op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden? Team Happy Times is sowieso je grootste cheerleader als het gaat om een duurzaam leven en we juichen je toe voor elk stapje dat je zet! 😊

Duurzame bespaartips en eetgewoontes

Hoe kun je duurzaam leven met een klein budget? Boodschappen zijn tegenwoordig erg duur, maar met kleine aanpassingen kun je flink geld besparen.

  • De eerste tips is ook gelijk de makkelijkste – en toch gaat het hier vaak mis. Plan je maaltijden van tevoren en gebruik een boodschappenlijstje. Zo voorkom je dat je meer koopt dan je nodig hebt!
  • Gooi geen eten weg, maar leer jezelf aan om creatief te koken met restjes.
  • Lokale en seizoensgebonden groente en fruit is vaak goedkoper én beter voor het milieu. Hoe zit dat precies? In deze blog vind je alle details en handige tips!
  • In steeds meer supermarkten vind je buitenbeentjes voor een gereduceerde prijs – ‘lelijke’ stukken groente en fruit die minder snel verkocht worden terwijl er eigenlijk niks mis mee is. Who cares dat de komkommer qua vorm meer op een banaan lijkt? 😉
  • Voedselverspilling is een enorm probleem. Koop producten met de kortingssticker die anders weggegooid worden, of gebruik apps zoals Too Good To Go.

Nog meer duurzame gewoontes en tips die snel geld besparen

Dat waren onze duurzame bespaartips voor thuis. Zit er iets tussen wat je al doet? Yay! Heb je nog meer ideeën? Deel ze met ons in de comments hieronder of via Instagram @happytimes.magazine – zo kunnen we elkaar blijven inspireren.

Winkelwagen
Scroll naar boven