Uitgelichte afbeelding

Happy Times Radio afl.28 – Hoe ga je om met duurzame dilemma’s?

Duurzame dilemma’s. Vegetarische hamvraag: hoe ga je om met duurzame dilemma’s? Dit is het thema van alweer onze achtentwintigste, positive vibes, radioaflevering. Onze duurzame radio-DJĀ“s en hun gasten vermaken en informeren je elke dinsdag in de Happy Times radioshow van 15:00 tot 16:00 op Yoursafe met een positieve duurzame mindset. De Happy Times Radioshow maakt het voor iedereen (ook voor jou!) toegankelijk om op je eigen tempo en manier tot de groene bubbel toe te treden. Tijdens het sporten, wandelen, vogelspotten en reizen met de trein kun je je heerlijk afsluiten van de wereld om je heen met de nieuwste Happy Times Radioshow aflevering. Juist ook om beter te begrijpen wat er momenteel allemaal in die wereld (soms achter je rug omā€¦) gebeurt.

Hoe ga je om met duurzame dilemma’s?

Heb je weleens in een klimaat spagaat gezeten? Dat is niet zo gek, duurzame keuzes maken is lastig en daarom helpen wij je deze aflevering op weg. Ga je in de supermarkt nou voor de duurzame producten die wat geprijsder zijn of de minder duurzame producten die goedkoper zijn? Deze duurzame dilemmaĀ“s zijn voor iedereen weer anders want iedereen zit in een andere situatie. Uit het niets kunnen de omstandigheden zo uitvallen dat je geen andere mogelijkheid ziet dan je duurzame principes te breken.Ā 

Drie fantastische Radio-DJĀ“s  beantwoorden onze vegetarische hamvraag: hoe ga je om met duurzame dilemma’s?

Radio-Dj 1, duurzame dilemma’s: – Marlou DuchĆ¢teau

Ze is bestuurslid van de Jonge Klimaat Beweging en helpt met haar consultancybureau Circulean bedrijven om hun duurzaamheid te meten, wat het voor hen makkelijker maakt om transparant te zijn. Marlou houdt zich aan een aantal principes om bij te dragen aan een duurzamere wereld, oftewel: onderdeel zijn van de oplossing in plaats van het probleem. Zo heeft ze nog een duurzaam principe: niet met het vliegtuig reizen binnen de grenzen van Europa. Toch wil ze binnenkort dolgraag op reis naar Budapest in Hongarije. Hoe gaat zij met dit principiƫle duurzame dilemma om? Ook geeft ze een aantal inspirerende visies en anekdotes, zo stelt ze: hoeveel planten stikstof niet aankunnen is een andere vraag dan hoeveel planten de gevolgen van stikstof niet aankunnen .

Wil jij echt zo veel als mogelijk duurzaam doen? Of heb je een duurzame partner die je wilt verrassen?  Lees dan het artikel: Kaarsenresten over? Zo maak je er weer nieuwe kaarsen van!

Radio-DJ 2, duurzame dilemma’s: – Bo RenĆ©e Stoevenbeld

Bo heeft al een tijdje ervaring in de mediawereld en ze heeft zelfstandig een YouTube-kanaal opgebouwd. Ze vindt het fijn om over dilemma Ģs te praten en volgens haar zit iedereen wel eens in een klimaat spagaat. Tegenwoordig is ze student duurzame communicatie aan de Universiteit van Wageningen en vertelt ze ons wat ze hier allemaal leert.. Ook is ze lid van de studentenvereniging Ceres, waar ze onderdeel uitmaakt van de duurzaamheidscommissie. Net zoals Marlou weet ze hoe het is om met een jong team de wereld duurzamer te maken. Bo vertelt hoe een ervaring die ze opdeed bij een telefoonbedrijf haar wake-up-call werd om voor een duurzamere wereld te vechten. 

Wil je er ook achterkomenā€¦

  • Hoeveel liter water je bespaart per huisgenoot die in de douche plast?
  • Wie Marlou haar klimaat idool is?
  • Hoeveel kledingstukken Marlou van plan is om volgend jaar te kopen?

Daar kun je maar op Ć©Ć©n manier achter komen: Luister nu Aflevering #28 van de Happy Times Radioshow terug. Deze aflevering bestaat uit twee delen, vergeet ze niet allebei te luisteren!

Winkelwagen
Scroll naar boven