Uitgelichte afbeelding

Duurzame DIY ideeën voor je interieur

Zoals je misschien wel gezien hebt op mijn instagram ben ik volop aan het verhuizen! Toen ik dat deelde kreeg ik gelijk al een aantal vragen of ik ‘duurzame’ verhuistips had. Natuurlijk heb ik die! Maar eigenlijk is het een hele saaie tip: koop zo min mogelijk nieuw! Daarom ga ik in deze blog Duurzame DIY tips delen hoe je ‘oude’ dingen kan omtoveren in een looks-like-new item om toch een vernieuwde uitstraling in je huis te creëeren!

Duurzame DIY: kaarsen

Dit wilde ik al zo lang een keer doen. Maar elke keer verzon ik weer een excuus. Tot vorige week. Ik had al mijn kaartresten bewaard (van die druip dingen, of afgebrokkelde stukken kaarsvet) en in een bakje gedaan. Ik had nog een lont liggen (maar als je die niet hebt, kan je dat ook voor een paar euro kopen). 

  1. Verzamel oude kaarsen resten;
  2. Pak een pannetje en leg alle resten daarin, verwarm het op laag vuur (of stand 3 als je inductie hebt);
  3. Blijf roeren terwijl het kaarsvet langzaam smelt;
  4. pak een glas of andere (oude) kaarsenbakje en pak de lont vast aan de onderkant;
  5. Wanneer het kaarsvet gesmolten is giet je het in het glas terwijl je de lont bovenin vasthoudt

Zorg dat de bovenkant van de lont kaarsvetvrij blijft!

Laat het kaarsvet opdrogen en geniet van deze prachtige restjes kaars!

Een nieuwe kleur op de muur

Een nieuwe kleur kan echt zoveel verschil maken! Ik vind schilderen echt heerlijk, en op de muur al helemaal! Ik houd van uitgesproken, kleur en uniek. Daardoor is het wel handig dat de rest van mijn kamer heel minimalistisch is ingedeeld. Op Pinterest vind je veel verschillende ideeën voor (kleine) slaapkamers en (trend)kleuren! Iedereen kan het, je moet het gewoon proberen en durven!

Duurzame DIY: Een likje verf over ‘oude meuk’ doet wonderen

Er was eens een oude ikea kast. Die eigenlijk nog goed functioneerde, maar je zag aan alles dat die oud was. Niks mis met oud. Maar voor een nieuw appartement of een nieuwe uitstraling had ik het gevoel dat er iets miste. 

Toen was daar ineens, de ‘gold chrome’ verfspuitbus van de HEMA. Alleen het rekje waar de hangers aan hangen wordt gespoten. Maar het is een wezenlijk verschil. Elke keer als de kast nu open gaat is af, het is net een touch of gold die wonderen doet!

Minder spullen geeft meer ruimte

Dit is mijn grootste uitdaging geweest deze verhuizing. Maar ook hetgeen wat ik het liefste wilde doen. Daarom deed ik een kledingsake op Instagram en kocht ik op gordijnen en laminaat na nog niks nieuws terwijl mijn woonoppervlak met 10 vermenigvuldigde! 

Natuurlijk scheelde het dat ik ga samenwonen met iemand die al wel heel wat interieur had, maar we hebben bedacht om eerst te kijken wat we al hebben en pas daarna te gaan kijken voor nieuwe (tweede hands) dingen! Het geeft nu al zoveel rust en echt een thuisgevoel doordat je alle spullen al kent en er nog veel ruimte is. Mocht je meer willen weten over wat minimalisme voor jou kan betekenen kan ik je de docu: ‘the minimalist’ aanraden, staat op netflix!

In ‘De Kracht van Teruggeven – Het Werkboek’ vind je nog veel meer leuke DIY projectjes voor een duurzaam leven! 

Je koopt het boekje voor maar €15,95 in mijn webshop! Doe er je voordeel mee! 

Liefs,
Maartje


Winkelwagen
Scroll naar boven