Uitgelichte afbeelding
Beeld Pinterest

Duurzame alternatieven voor de kerstboom

Kerst staat voor de deur, de lampjes schitteren weer deze donkere dagen, de jingles klinken door de speakers en de glitters zitten overal. Toch is deze glamoreuze maand gelinkt aan heel veel niet zo glamoreuze zaken. Overconsumptie, wegwerp producten, voedselverspilling, veel chocolade en andere dierlijke producten. En dan hebben we natuurlijk nog de boom. Een duurzame kerstboom, bestaat dat eigenlijk? Wat is beter, een echte of een herbruikbare plastic boom? The Guardian zocht het uit, haar conclusie: het is ingewikkeld. Daarom ging ik opzoek naar een alternatief voor de kerstboom. Want anno 2022, kunnen we best wel overstappen naar een duurzaam alternatief!

Kerstboom het hele jaar door

Zet een spar in de tuin en laat hem daar staan. Je kan hem in de decembermaand natuurlijk wel leuk versieren met lampjes, ballen en slingers! Dat is pas een duurzame kerstboom!

Van kamerplant naar kerstplant

Heb jij een grote kamerplant in huis staan? Doop die dit jaar om tot kerstplant! Versier hem, hang er lichtjes in en voila!

Lampjes boom

Hang de lampjes aan de muur, in de vorm van een boom! Je kan ook ballen aan het snoer hangen om het echt een kerstvibe mee te geven!

Beeld Pinterest

DIY houten boom

Maak van resthout een eigen duurzame kerstboom. Timmer de planken in de vorm van een kerstboom en hang de ballen eraan. Ook kan er natuurlijk een lichtsnoer in worden gehangen!

Beel Pinterest

Kerstballenboom

Ga naar de kringloop, scoor kerballen in alle kleuren en maten, koop een potje goede lijm en iets in een vorm van een boom. Plak alle ballen erop en voila! Een DIY kerstballenboom!

Beeld omrin.nl

Kerstboomposter

Er zijn toffe posters te koop met de afbeelding of illustratie van een versierde boom, deze geeft een heel feestelijk effect en het opzetten en afbreken is binnen 5 minuten geregeld!

Er zijn heel veel leuke duurzame alternatieven voor kerstbomen! Ik ben benieuwd, waar ga jij voor dit jaar?

Winkelwagen
Scroll naar boven