Uitgelichte afbeelding

Duurzame low-budget uitjes voor het hele gezin!

Het is altijd leuk om tijd door te brengen met het hele gezin. Een dagje op pad, activiteiten thuis (voor als het slecht weer is), het kan van alles zijn. Maar als het moment daar is, is het vaak moeilijk om iets te bedenken. In deze blog vind je de allerleukste duurzame en low-budget uitjes en activiteiten om samen met het gezin te doen. Waar wacht je nog op? Haal je kinderen en ga op pad!

Bewandel een blote voetenpad

Hoe lekker is het om in de natuur te zijn en op je blote voeten te mogen lopen in de modder, over boomstammen te rennen en in het water te springen? Tijdens het bewandelen van een blote voeten pad kom je verschillende ondergronden tegen. Dit kan heel bevrijdend werken en zet je letterlijk met beide benen weer op de grond. Adem de frisse zuurstof in van de natuur terwijl je loopt op je blote voeten. En geniet van elkaars gezelschap. Bekijk hier welke blote voeten paden er zijn in Nederland en Belgiƫ. Opzoek naar schoenen waarmee je lekker kan wandelen en goed de aarde kan voelen? Lees dan eens deze blog over Wilding Shoes!

Ga ravotten in een natuur speeltuin

Een speeltuin is voor een kind altijd leuk! Maar vaak zijn de speeltoestellen gemaakt van plastic en staal en liggen ze midden in een woonwijk of op een braakliggend gebied. Niet echt een natuur-ervaring dus. Maar in de natuurspeeltuin wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen Ć©n liggen midden in de natuur. Hoe leuk is dat?! Bekijk hier waar je deze natuur speeltuinen kunt vinden.

Zoek knutselmateriaal tijdens het wandelen

Maak een boswandeling en zoek tijdens het wandelen naar dingen die je kunt gebruiken om te knutselen. Denk hierbij aan: kastanjes, eikels, blaadjes, takken, dennenappels, plastic flesje (of ander afval) dat je vindt tijdens het wandelen (heb je meteen weer opgeruimd!). Extra tip: Je kunt ook een zwerfafval wandeling maken. Kies een route uit, neem een vuilniszak mee en handschoenen en ga afval ruimen. Want samen maken we de aarde een stukje schoner! Zodra je weer thuis bent, kun je lekker aan de knutsel. Bekijk hier een aantal leuke knutselideeƫn met bosmateriaal en hier voor knutselinspiratie met afval.

Haal speelgoed bij een speelotheek

Bij een speelotheek kun je speelgoed en speelmateriaal huren. Op deze manier kan je kind dus telkens met iets ‘nieuws’ spelen. Het werkt hetzelfde als een bibliotheek. Je leent speelgoed en na een paar weken breng je het terug en kun je weer nieuw speelgoed lenen. Heel duurzaam! Bekijk hier de website van Vereniging Speelotheken Nederland voor meer informatie en vestigingen.

Op zoek naar een schat

Op zoek gaan naar een schat is altijd leuk! Dit kun je verkleed doen als piraat, of gewoon als jezelf. Je kunt gaan geocachen, of op zoek gaan naar zwerfkeien. Er is altijd een leuke route bij jou in de buurt. Meer informatie over geocachen vind je hier.

Bloemen plukken bij een pluktuin

Hoe leuk is het om samen met je kinderen je huis te fleuren met een zelfgeplukt boeket?! Bij een pluktuin kun je zelf bloemen plukken, een boeket maken en uiteraard mee naar huis nemen. Dit is ook nog eens het perfecte moment om je kinderen meer te leren over de bloemetjes (en de bijtjes)! Er zijn trouwens ook pluktuinen waar je je eigen fruit kunt plukken. Ook erg leuk! En lekker :). Lees hier meer over de pluktuinen in Nederland.

Lekker picknicken

Ga naar de supermarkt en laat de kinderen iets lekkers uitkiezen voor tijdens het picknicken. Doe alles in een mand, neem een kleed mee en ga op zoek naar een heerlijke plek om samen te picknicken. Misschien kun je nog wat leuke speelmaterialen meenemen, zoals een bal. Je kinderen zijn de hele middag zoet.

Op zoek naar ‘wilde’ dieren

Je hoeft niet naar een dierentuin om dieren te kunnen zien. Ga maar eens vogels spotten of kriebelbeestje zoeken in je eigen tuin! Je kunt ook naar een landelijk gebied of bos gaan om daar op zoek te gaan naar dieren.

Hopelijk heb je iets aan deze tips en kom je zo het weekend gezellig, duurzaam en low-budget door samen met het hele gezin. Veel plezier!

Scroll naar boven