Uitgelichte afbeelding
@ClaudyThurstag (Instagram)

Duurzame mindset

Een heel klein beetje ironisch dat ik deze blog ga schrijven is het wel. Dit onderwerp had ik al weken geleden verzonnen en toen had ik nog niet voorzien dat ik nu in een ontzettend drukke en chaotische periode zou zitten. Dus voor mezelf wederom een reminder om goed voor mezelf te zorgen. En dat op een duurzame manier, met een duurzame mindset. Wat ik daarmee bedoel, lees je hieronder 😊

Heb je er ooit wel over nagedacht? Dat goed voor jezelf zorgen ook een manier van duurzaam leven is? Dat dat hoort bij een duurzame mindset? Duurzaam met je fysieke en met je mentale gezondheid omgaan zijn belangrijke punten om een fijn duurzaam leven te leven. Een duurzame mindset op élk vlak in je leven. Maar we weten allemaal dat duurzaamheid niet altijd de makkelijke keuze is….

Ik weet bijna zeker dat bij bijna iedereen de angst wel eens naar de keel kan grijpen. De problemen in de wereld spoelen als een golf over je heen en het enige wat je kan denken is: ‘waar doe ik het eigenlijk voor?’ Deze zin blijft maar weerklinken in je hoofd en de tranen springen in je ogen. Je kan je uitgeput voelen, ontregeld. Je kijkt om je heen en ziet zoveel ellende. Waar doen we het eigenlijk voor?

Ja; niet echt een positief begin van een blog die over duurzaam voor jezelf zorgen hoort te gaan. Echter mag de realiteit ook geschetst worden. Soms is het uitputtend om een andere weg in te slaan dan het gros van de mensen. Soms is het lastig om je vast te houden aan klimaatoptimisme. Maar…. Het is zo belangrijk om de focus op duurzaamheid te kunnen én durven leggen. En hierin mag je jezelf soms ook de kans geven om je te laten ontmoedigen. Om er vervolgens weer achter te komen waarvoor we dit allemaal doen.

Taking care of myself doesn’t mean ‘me first’
It means ‘me too’

Duurzaam voor jezelf zorgen houdt in dat we genoeg rust nemen. Genoeg momenten om op te laden. Mentaal én fysiek. Even stoppen met rennen, een pauze nemen, om ons heen kijken en zien waar we al staan. Soms zijn we zo bezig met wat we willen bereiken dat we vergeten om ook te beseffen dat nu. Dit moment. Nu terwijl je hier zo zit – heel waardevol is.
Neem nu bijvoorbeeld eens een moment om je even uit te rekken. Zat je verkrampt? Voelde je je gestrest? Of zat je juist heel relaxed? Gun jezelf eens een diepe ademhaling. Even een kleine glimlach. Een moment genieten van wat er is…. Is dat niet fijn?

Persoonlijk doe ik dit soort kleine incheckmomenten met het hier-en-nu erg weinig. Dit terwijl er zoveel waarde zit aan het waarderen waar we nu zijn. Het waarderen welke stappen we nu aan het nemen zijn. Dit zonder ook het grotere doel uit het oog te verliezen. Maar het is ZO belangrijk om ook te zien welke stappen we al nemen. Om de kleine (en grote) successen te vieren. Om ons niet te verliezen in de stress en ontmoediging, maar de verandering vol vertrouwen voor te leven. En dit te laten zien aan de wereld.

Zoals ik in deze blog probeer te laten zien, kan dat niet zonder ook je rust te pakken. Je genietmomenten te pakken. Je baalmomenten te pakken. Lief voor jezelf te zijn. Ofwel, een (duurzame) levensstijl kan niet zonder zelfzorg. Het kan niet zonder een beetje liefde. Dus hierbij een reminder aan jou en mij. Wees de komende tijd extra lief voor jezelf. Dat hoort bij een duurzame levensstijl. Het hoort bij élke levensstijl. Je verdient het om jezelf als een duurzaam project te zien waar je goed voor mag zorgen. Een duurzaam project dat je mag laten bloeien.

Heel veel liefde van mij naar jou. Nog een diepe in-en-uitademing en dan gaan we weer verder met de dag 😉

Liefs,
Roos

Winkelwagen
Scroll naar boven