Uitgelichte afbeelding

Duurzame mogelijkheden met de founder van Happy Times Magazine op NPO 2 radio

Duurzame mogelijkheden met de founder van Happy Times op NPO 2 radio: Het toetje komt terug op de melkpakken, dus hoeven er geen plastic doppen meer gemaakt te worden. Minder plastic dus! De founder van Happy Times Magazine, Maartje Bregman is te gast bij Evert Duipmans zijn show Vroeg pieken! Op radio NPO 2 vertelt Maartje hoe leuk ze het vindt dat er wordt nagedacht over het verduurzamen van kleine dingen, zoals het toetje op de melkpakken, en ze deelt nog meer positieve klimaat visies.

Happy Times NPO 2: positieve mindset

Evert stelt de vraag of de verandering bij de melkpakken dus komt om de plastic doppen overbodig te maken. Maartje legt uit dat het ook van belang is dat een product van één materiaal is, want zo is het makkelijker om te recyclen. Zo zitten er soms meer voordelen aan een idee dan je denkt. Ze heeft nog meer positief nieuws, steeds meer mensen staan ervoor open om een zakelijke auto te delen met hun collega´s om zo bij te dragen aan een duurzamere wereld. De founder van Happy Times Magazine is nog maar net aan het woord of de positieve en optimistische feitjes vliegen de luisteraar al om de oren.

Zin in nog meer positief klimaatnieuws? Lees dan het artikel Positief klimaatnieuws week 19

Happy Times Magazine 

Maartje vertelt hoe het magazine wordt gemaakt van voedselresten van Zuid-Amerikaanse boeren. Deze voedselresten worden anders verbrand waardoor er CO2 in de lucht komt terwijl het nu een extra inkomstenbron vormt voor deze boeren. Ook hoeven er geen bomen gekapt te worden, oftewel een dubbele slag voor het klimaat. Verder hebben ze het over voedselbossen. Maartje geeft een voorbeeld over koffie die in Boliviaanse bossen wordt verbouwd en waarom dit bijdraagt aan een duurzamere wereld. 

Benieuwd naar het hele gesprek tussen Maartje en Evert? Luister dan Klimaat optimist Maartje Bregman over nieuwe duurzame mogelijkheden

Winkelwagen
Scroll naar boven