Uitgelichte afbeelding

Happy diary: dagelijkse notities van positiviteit!

In dit blog vertel ik je waarom het hebben van een eenvoudige gewoonte – het opschrijven van drie positieve dingen – je positiviteit kan brengen! Door de eenvoud van de oefening is het makkelijk om het vol te houden en heeft het daarmee een positieve impact op je gemoedstoestand en kan het zelfs bijdragen aan een duurzame mentaliteit.

Het opschrijven van drie positieve dingen is geen magisch trucje, maar eerder een eenvoudige manier om je focus te verschuiven naar wat er goed gaat in je leven. Het helpt je om je gedachten te richten op het positieve, in plaats van je te laten meeslepen door negatieve gedachten en gevoelens. Door je te concentreren op het goede, zal je merken dat je meer dankbaarheid en blijdschap ervaart. Daarnaast brengt het je even naar het nu, want wat heb je ook al weer voor goede dingen vanochtend gedaan? Vaak leven we in zo’n rush dat we ons niet meer beseffen wat we de dag ervoor hebben gedaan. Een moment nemen om drie positieve dingen over je dag op te schrijven, brengt je naar het nu en laat je even bewust nadenken over je dag.

Schrijven maar!

Dus, hoe begin je? Het is makkelijker dan je denkt! Neem elke avond, voordat je gaat slapen, een paar minuten de tijd om je dag te overdenken en noteer drie positieve dingen die je die dag hebt meegemaakt. Dit kunnen kleine dingen zijn, zoals een vriendelijk gebaar van een collega, een heerlijke maaltijd, of een mooie zonsondergang. Of misschien heb je een persoonlijk doel bereikt, een compliment gekregen of een moeilijke situatie overwonnen. Wat het ook is, schrijf het op!

Je kunt deze oefening ook in de ochtend doen door op te schrijven welke positieve mindset je die dag wilt aannemen, of door te bedenken over welke drie dingen je vandaag dankbaar voelt. Hiermee kun je je dag meteen vanuit positiviteit starten!

Door zo’n eenvoudige oefening regelmatig te doen, zul je merken dat je meer oog krijgt voor de positieve aspecten van het leven. Je gaat je focussen op de goede momenten.

Maar daar blijft het niet bij! Het opschrijven van drie positieve dingen heeft nog een ander voordeel: het kan bijdragen aan een duurzame mentaliteit. Wanneer je dankbaarheid en blijdschap ervaart, kan het zijn dat je ook meer aandacht hebt voor duurzame keuzes in je leven. Wanneer je bijvoorbeeld dankbaar bent voor de natuur om je heen, kan je gemotiveerd raken om bewuster om te gaan met het milieu. Of wanneer je dankbaar bent voor je gezonde lichaam, kan het zijn dat je meer biologische en lokale producten gaat kopen omdat je dan inzicht hebt in de herkomst en het productieproces van het product.

Nu jij!

Kortom, het opschrijven van drie positieve dingen elke dag is een eenvoudige gewoonte die positief bijdragen aan je leven. Het helpt je om meer dankbaarheid en blijdschap te ervaren, en kan zelfs bijdragen aan een duurzame mentaliteit. Dus waar wacht je nog op? Pak een notitieblok en begin vandaag nog met het opschrijven van die positiviteit in je leven!

Winkelwagen
Scroll naar boven