Ethiek Revolutie E-festival

Ethiek Revolutie E-festival 17 t/m 25 februari

Al in haar kindertijd dacht Elisa van de Schoot na over ethiek. Als tiener, bijvoorbeeld, las zij ethiekfilosoof Peter Singer en doneerde haar zakgeld aan goede doelen. Tijdens haar opleiding Ethiek werd zij, mede door de gevoelde urgentie, aangezet om na te denken over wat haar rol zou kunnen zijn in het oplossen van wereldvraagstukken.

De grote schaal van problemen als armoede, ongelijkheid, oorlogen en klimaatverandering raken haar diep. Ze besluit te analyseren wat mensen in de geschiedenis van de wereld nou (anders) deden om zo succesvol te zijn geweest in het bereiken van bepaalde veranderingen. Veelal waren dit mensen die een focus hadden op een bepaald puzzelstukje van dat vraagstuk en samen met een grote achterban wisten zij op dat puzzelstuk het verschil te maken. En als je nou mensen, die bezig zijn met een puzzelstuk van de oplossing voor een van de wereldproblemen, helpt om dit op de meest effectieve manier en met het grootste plezier te doen, dan ontstaat er dus een enorm potentieel.

Wat is het Ethiek Revolutie E-festival?

Geïnspireerd door haar zus, bekend met e-festivals op gebied van spiritualiteit, zette Elisa in 2022 het Ethiek Revolutie E-festival op. Hier komen meer dan 20 experts bij elkaar om jou te leren hoe we als individu het beste verschil kunnen maken. Ook dit jaar zijn er zoveel mogelijk uiteenlopende thema’s op de agenda. Dat levert dit jaar 25 toffe webinars op: van zelfvergeving tot het voeren van een goed klimaatgesprek, effectief doneren en samen tegen etnisch profileren. Van duurzaam ondernemen, tot bruggen bouwen in de politiek, van veganisme tot wereldvrede. Het e-festival is van 17 t/m 25 februari. Claim hier jouw gratis Ethiek Revolutie e-festival kaartje!

Hoe blijft oprichter Elisa positief en gemotiveerd rondom zware thema’s?

Als ik Elisa vraag hoe ze rondom al die thema’s zelf weerbaar en gemotiveerd blijft, vertelt ze allereerst over de periode waarin ze ook de zwaarte heeft gekend van deze thematieken. Precies om die reden schreef zij een thesis over het fenomeen ‘compassie vermoeidheid’. Er zijn vele factoren die tot compassievermoeidheid kunnen leiden: gebrekkige zelfzorg, eigen onopgelost trauma, onvermogen werk stressoren te beheersen, gebrek aan tevredenheid over het werk. Maar bovenal ook de confrontatie met groot lijden en de wil om al dat lijden op te lossen en tegelijk het onvermogen voelen om al dat lijden op te lossen. Belangrijk is om je te blijven voeden met de verhalen van hoe het wél kan en om vooral echt bij te blijven dragen op een manier waar jij blij van wordt.

Oprichter Elisa
Oprichter Elisa van de Schoot

Zelf kijkt Elisa het meest uit naar de webinar van een opruimcoach, die je meeneemt in de psychologie van gelukkiger zijn met minder spullen en ook vooral ‘hoe zeg je nou NEE tegen nieuwe spullen?’ Ook is er een webinar over ‘je kinderen leren wijze keuzes te maken’. Hoe mooi om dan al bij de kinderen te beginnen en ze besluitvaardigheid en zelfvertrouwen mee te geven. En als laatste kijkt ze uit naar het webinar over conflicthantering. Als het gesprek nou op scherp staat, in het bijzonder waar culturele verschillen bepalend zijn, is het soms nodig om een extra stap te zetten om bruggen te bouwen. Deze webinar host is hierin gespecialiseerd.

Eerst meer zien van het festival? Kijk hieronder of via deze link. Werkt niet of liever geen video? Lees hier dan meer.

Kunnen we daarna samen goed doen en er vooral van genieten! Bekijk hier het volledige programma.

Vind je 25 webinars in 9 dagen wel erg veel? Misschien is dan een Vriendenkaartje wel iets voor jou! Met dit kaartje krijg je toegang tot de webinaropnames (een jaar lang!) en tot extra materiaal wat de sprekers speciaal voor jou hebben uitgezocht.  >> Iets niet duidelijk? Kijk hier bij de veelgestelde vragen

Past het E-festival niet voor jou dit jaar, maar wil je wel werken aan een duurzame mindset? Lees hier verder voor sleutel tot succes voor duurzame mindset.

Winkelwagen
Scroll naar boven