Uitgelichte afbeelding

Feel good verhaal: Perfecte lentedag!

De Perfecte lentedag, zo ziet dat eruit: Ik word wakker van de zon die op me schijnt en me verwarmt. Ik rek me uitgebreid uit en ga op mijn rug liggen. Ik luister naar de fluitende vogels en de rust om me heen. Ik doe een korte meditatie, waarbij ik mijn dankbaarheid uitspreek voor deze prachtige, nieuwe lentedag en voor de tijd die ik heb voor mezelf. Want vandaag hoef ik niks en mag ik alles. Het is een dag waarop ik kan doen en laten wat ik zelf wil. 

Ik zet mijn kussens recht en kruip er lekker in. Ik pak mijn boek en ga uitgebreid zitten lezen. Al snel verdwaal ik in de letters, de woorden, de zinnen, het verhaal. Ik verlies mezelf helemaal in het spannende boek. Pas na drie kwartier stop ik met lezen, omdat ik mijn maag voel knorren. Ik stap uit bed en maak een heerlijk, gezond en vegan ontbijt klaar. Met mijn favoriete ontbijt- warme havermoutpap met banaan en bessen en mijn dampende kop kruidenthee – kruip ik weer lekker in bed en ik geniet van elke hap.

Dan is het tijd om me klaar te maken voor deze perfecte lentedag. Ik pak mijn favoriete kleren uit de kast: een zwarte flared broek met een rode, comfortabele trui. Beiden heb ik op de kop getikt bij een kledingruilmiddag met vriendinnen. Misschien zijn het daarom ook wel mijn favoriete kledingstukken. Ze doen me denken aan mijn dierbaren. Ik leg mijn kleding klaar, leg er ook een handdoek bij en poets mijn tanden. 

Als ik me klaar heb gemaakt en beneden kom, heb ik enorme trek in een kop koffie. Ik zet een kop espresso en klop amandelmelk op. De heerlijke geur van koffie vult mijn fijne huis. Ik zet de tuindeuren open en snuif de heerlijk frisse, zachte lentelucht op. Ik ga in de tuin zitten en geniet van de cappuccino en de geluiden van de natuur om me heen. Wanneer ik helemaal tot rust gekomen ben, is het tijd voor wat beweging. 

Perfecte lentedag

Ik trek mijn wandelschoenen aan en een dun jasje en stap naar buiten. Ik begin te wandelen en loop eigenlijk direct richting de bossen. Lekker de natuur in. Daar voel ik me vrij. In het bos is het heerlijk rustig. Ik zie dat de bomen blaadjes beginnen te krijgen, bloesem duikt op en de bruine kleuren van de winter worden ingeruild voor een breed scala aan groentinten. Heerlijk, die perfecte lentedag. Na een wandeling van ongeveer een uur, kom ik weer thuis. 

Daar neem ik uitgebreid om een heerlijke salade te maken met seizoensproducten. Ik begin met het koken van een paar nieuwe aardappelen, in hun schil. Ik heb nog tuinbonen over van gisteren, die smaken hier heerlijk bij. Ook radijsjes kunnen niet ontbreken in een lentesalade. Ook doe ik er nog wat groene asperges, artisjokharten en pijnboompitten doorheen. Heerlijk om al deze ingredi├źnten, samen met een zelfgemaakte groene vegan pesto te mengen door mijn sla uit eigen tuin. Ik eet er ook nog wat aardbeien bij en drink een kop verse gemberthee. 

Klaar voor het middagprogramma. Hmm… Waar heb ik zin in? Ik weet het! Ik ga naar de pluktuin! Maar eerst ga ik even lekker rondneuzen in mijn favoriete tweedehands winkel. Ik spring op mijn fiets en fiets op mijn gemak naar de winkel. Daar vind ik een paar hele fijne aankopen: een spannend boek, een mooi bord met bijpassende mok en een leuk colbertje. 

Dan fiets ik door naar de pluktuin. Zodra ik aankom, komt de geur van de prachtigste bloemen me tegemoet. Ik ruik tulpen, narcissen, hortensia’s en ik zie heel veel kleurrijke bloemen. Blauw, roze, oranje, geel, rood, paars, lila, ga zo maar door. Eerst loop ik een rondje door de tuin en geniet van de prachtige geuren en kleuren van de bloemen die al volop in bloei staan. Ook zie ik overal insecten rondvliegen. Hommels vliegen van bloem naar bloem, vlinders fladderen in het rond en het insectenhotel is druk bezocht. Dan ga ik op het terras zitten en bestel een thee gemaakt van bloemen en kruiden uit eigen tuin. Het smaakt heerlijk. Zeker met het stuk vegan bananenbrood dat ik erbij besteld heb.

Nu ik weet welke bloemen er te vinden zijn in de tuin, pluk ik een mooie bos bij elkaar. Deze keer ga ik voor veel kleur. Ik weet al precies in welke vaas de bos komt en waar ik deze neer ga zetten. Pas als mijn maag begint te knorren van de honger, stap ik op mijn fiets met een prachtige bos bloemen in mijn arm.

Ik ga eten halen. Ik haal mijn favoriete maaltijd bij de wok-to-go. Udonnoodles met veel groenten en tofu. Thuis geniet ik van deze maaltijd terwijl ik deze dag overdenk. Ik voel me helemaal opgeladen na zo’n ontspannen dag. 

Tijd voor een avondwandeling. Eerst loop ik langs de ijssalon, voor mijn favoriete dessert: een citroen sorbet ijsje. Dan loop ik door en probeer weer wat nieuwe straten van het dorp te ontdekken. Ik kijk onbeschaamd binnen bij de huizen waar ik aan voorbij loop. Bij sommige gezinnen probeer ik me in te beelden hoe hun avond eruit zal zien. Of juist hoe hun dag geweest is. In mijn gedachten bedenk ik hele verhalen rondom het tafereel dat ik heel kort heb gezien toen ik langs liep. 

Eenmaal thuis plof ik heerlijk op de bank. Ik heb zin om op tijd naar bed te gaan. Nog even lees ik op de bank, maar al snel voel ik dat mijn ogen dicht vallen. Ik hijs mezelf omhoog en maak me klaar om naar bed te gaan. Wat was dit een fijne perfecte lentedag! 

Meer feel-good verhalen lezen?

>> feel-good verhaal: sneeuwpret

Winkelwagen
Scroll naar boven