Uitgelichte afbeelding

Food for Skin: Je huid verzorgen met gered voedsel

Food for Skin heeft een plekje in mijn hart, twee vrouwen op missie om de wereld te verbeteren. Beide een totaal andere achtergrond, maar hun missie is duidelijk: goede huidverzorging met minimale impact op mens en milieu. Deze op groente gebaseerde huidverzorging is 100% natuurlijk, voor alle genders en huidtypes en zonder toxics en microplastics.

Wat is Food for Skin?

Het is een merk met huidverzorgingsproducten waarbij zoveel mogelijk reststromen van de voedselindustrie worden gebruikt als extracten. Dit resulteert in een 100% natuurlijk verzorgingsproduct zonder parabenen, parfum, alcohol en microplastics. De zussen vinden het belangrijk dat de producten van Food for Skin goed zijn omdat het natuurlijk door de huid wordt opgenomen, en daar wil je gewoon geen zooi in hebben! Bovendien ligt de nadruk op biologische producten, zoveel mogelijk vanuit upcycling (reststromen van groentes) en ze produceren alles in Almere en Amsterdam. Lekker dicht bij huis, scheelt een heel stuk in de voetafdruk van dit product! En dit is niet niks, want Food for Skin is bekroond met twee Dutch Beauty Awards! Groen Merk & Talent of the Year.

Waarom is Food for Skin Duurzaam?

Naast dat alle ingrediënten natuurlijk en vegan zijn maken ze dus ook gebruik van geredde groentes. Dit lijkt misschien een klein percentage of een beetje vaag, maar persoonlijk denk ik dat dit een ongelofelijke grote en goede stap is. Door het gebruik van gered voedsel hebben ze minder andere ingrediënten nodig en ben je dus veel zuiniger met de grondstoffen die de aarde te bieden heeft. Dat is echt een hele belangrijke boodschap waar wij met Happy Times ook helemaal achter staan. We moeten gewoon zuiniger zijn op wat we hebben, foodwaste omzetten tot een beauty product is dus echt geniaal! Daarnaast wordt gebruik gemaakt van glazenverpakkingen uit Europa om twee redenen: het is goed te recyclen en het zorgt ervoor dat de kwaliteit van het product beter blijft en dus langer meegaat. Bovendien wordt alles in Nederland geproduceerd en daarmee is de transport impact dus lekker laag!

Food for Skin is beauty angel van The Plastic Soup Foundation en draagt jaarlijks 1% van de omzet af om het initiatief Beat The Microbeads – tegen microplastics in de beauty industrie – te ondersteunen.

Lees ook: zo organiseer je een kledingruil

Hoe werkt dat met gered voedsel in de producten?

Ongeveer 25% van de ingrediënten van Food for Skin is heel bewust afkomstig uit rest/bijstromen van de voedselindustrie. Dit proces heet het ‘upcyclen’ van voedsel, een product dat eigenlijk geen waarde meer heeft (foodwaste) wordt omgezet in een product mét waarde (cosmetische ingrediënten). Ze pureren niet zelf deze groente, maar kopen dit in via een lab die daarin gespecialiseerd is. Helaas is dat niet goedkoper, het is voor hen duurder om geupcyclede ingrediënten in te kopen dan dat ze nieuwe zouden gebruiken. Dit komt doordat er meer bewerkingen bijkomen zoals het filteren en schoonmaken van ongewilde bacteriën. Maar Food for Skin kiest hier wel bewust voor omdat dit volgens ons ná organic/natuurlijke producten de volgende verduurzamingsstap is, zodat we alles halen uit de schaarse grondstoffen die de aarde zelf produceert.

Food for Skin brengt het microbioom in de juiste balans waardoor de eigen huidfunctie sterker wordt, resulterend in een stralende stevige huid.

Angela Ursem (een van de zussen van Food for Skin) vertelde mij een mooi voorbeeld van een van de producten: “we gebruiken drie bestandsdelen uit de tomaat in onze Tomato Base Cream. Lycopeen is een superkrachtige antioxidant, oftewel beschermer tegen allerlei invloeden van weer en vervuiling van buitenaf. Tomaten zaadolie reguleert het vocht in je huid en we gebruiken ook het vocht/water uit tomaten in onze creme, als alternatief voor ‘normaal’ water. Naast deze ingrediënten zitten er nog vele andere mooie oliën en extracten in, zoals broccoli zaadolie en shea boter. Maar de 3 ingrediënten uit tomaat (bij elkaar 74% van het totale product! (Dus niet 0,1% zoals vele avocado shampoos), zijn afkomstig uit upcycling. Tomatenschillen, tomatenzaad, water dat overblijft na pastasaus productie, wordt verzameld en naar een cosmetisch lab gebracht voor verwerking tot (kostbre) cosmetisch ingrediënten.”

Zelf Food for Skin proberen?

Wil jij de Food for Skin producten eens proberen? Met de code MAARTJE20 krijg je flinke korting op de starters-kit (3 mini’s), van €29 voor maar €20. Er zijn drie starters-kit, deze zijn per leeftijd ingedeeld zodat je de perfecte voeding per huid hebt! Klik hier voor t/m 40 jaar, klik hier voor 40 t/m 55 jaar of klik hier voor 55+

Winkelwagen
Scroll naar boven