Uitgelichte afbeelding

Good Catch: Vis zonder dierenlied

Een paar weken geleden vroeg Maartje of ik het leuk zou vinden om een product van het merk Good Catch uit te proberen. Het is een merk gespecialiseerd in plantaardige vis producten. Eerlijk gezegd had ik nog nooit van dit merk gehoord, maar het idee van plantaardige vis sprak mij direct aan. Zo eet ik grotendeels vegetarisch, maar lust ik af en toe wel nog een stukje zalm of wat tonijn. Dit doe ik met name omdat ik denk dat vette vis (omega 3- vetzuren) goed is voor het vrouwelijk hormoonstelsel. Daarnaast was ik ook nog niet bekend met het concept van plantaardige vis (misschien loop ik achter?). Super leuk om hier kennis mee te mogen maken. 

Chad Sarno en Derek Sarno

Good Catch, het merk

Good Catch is een merk dat is opgezet door de broers Chad Sarno en Derek Sarno. Samen runnen zij de blog Wicked Healthy. Op deze populaire blog vind je vele veganistische recepten. Samen hebben ze het boek The Wicked Healthy Cookbook uitgebracht waarin ze een gezonde, plantaardige levenswijze stimuleren. 

Beide broers hebben veel talent en ervaring op het gebied van plantaardige voeding. Zo heeft Chad een aantal plant-based restaurants in Istanbul, München, Londen en Belgrado opgezet. Ook is hij de schrijver van New York Times bestseller Crazy, Sexy Kitchen. Broer Derek was onder andere zes jaar lang een wereldwijde Senior chef-kok en culinair docent bij het bekende merk Whole Foods Market. Alle opgedane kennis bundelen ze nu samen middels het merk Good Catch. Klinkt goed.

Waarom plantaardige vis?

Vleesvervangers zijn al jarenlang erg populair en het assortiment in supermarkten breidt zich steeds meer uit. Zo kun je tegenwoordig niet alleen kiezen uit plantaardige burgers en groenteballetjes, maar zijn ook de traditionele rookworst en frikandel in een vegetarische variant te verkrijgen. Let op, niet alle vleesvervangers zijn geheel plantaardig. Soms wordt er bijvoorbeeld wel nog ei of zuivel in het product verwerkt. 

Gelukkig leven we in een moderne tijd. Mocht je namelijk een plantaardig dieet willen volgen, dan hoef je de smaak, geur en textuur van vlees (en vis) niet te missen. Het concept van plantaardige vis is bij het grote publiek nog iets minder bekend. Tijd voor een kennismaking dus. Door visvrij te eten, bespaar je namelijk heel wat vissenleed en wordt schade aan de natuur beperkt. Zo denken ze er bij Good Catch ook over. De oprichters streven naar kwalitatief goede producten, waarbij er tegelijkertijd oog is voor de natuur en de bescherming van onze mooie aarde. Alle levende wezens op aarde moeten met liefde worden behandeld, aldus Good Catch.  

“With every drop of water you drink, every breath you take, you’re connected to the sea”.

– Sylvia Earle, oceanographer and explorer

De plantaardige vis is gemaakt met o.a. een proteïne-mix van soja, kikkererwtenmeel, linzen en tuinbonen. Ook is er zeewierpoeder en zonnebloemolie in verwerkt. De producten van Good Catch bevatten veel plantaardige Omega-3 vetzuren. Deze zijn erg goed voor je gezondheid. Zo wordt de kans op hart- en vaatziekten beperkt en zijn de vetzuren goed voor je hersenen en ogen. Bij Good Catch ervaar je de textuur van vis, zonder een schuldgevoel over vissenleed. 

Is het echt lekker?

Toen ik het zakje van Good Catch ontving, was ik direct nieuwsgierig. Ik koos voor de variant Tuna- Style flakes met algenolie. De verpakking ziet er mooi uit, maar smaakt het ook echt? Samen met mijn vriend ben ik de keuken ingedoken en hebben we (al zeg ik het zelf), een lekkere maaltijd bereid. Door de flakes te combineren met gebakken aardappeltjes en mini asperges, toverden we binnen een handomdraai een zomers gerechtje op tafel.

Laten we bij het begin beginnen. De Tuna- Style flakes smaken niet naar vis. Of dit een voor- of nadeel is, is dus per persoon verschillend. Waar het wel naar smaakt vind ik moeilijk te duiden, maar het is wel smaakvol. De textuur heeft inderdaad wat weg van tonijn, maar de smaak is totaal anders. Het product vult goed en zelfs mijn niet-vegetarische vriend vindt het lekker. Zelf vind ik het een erg prettig idee om niet veel vlees en vis te eten. Aangezien ik een goede vis-vervanger nog miste, ben ik blij dat er voor deze productgroep nu ook steeds meer aandacht is. Ik ben enthousiast en zal deze producten zeker kopen zodra ze in de supermarkt verschijnen. Op dit moment is het merk Good Catch alleen online te verkrijgen. 

De producten van Good Catch hebben wij mogen ontvangen en testen om er een blog over te schrijven. Het is geen betaalde samenwerking.

Winkelwagen
Scroll naar boven