Uitgelichte afbeelding

Happy Times Duurzame Challenges; een nieuwe duurzame reeks

Happy Times Duurzame Challenges is ontstaan uit een behoefte aan verandering; verduurzaming. Duurzaamheid is ondertussen flink op de kaart gezet. Maar nog steeds voelt het soms een beetje als een ver-van-je-bed-show. Maar de zomerse temperaturen met oud&nieuw bewijzen maar weer dat dit echt dichterbij is dan we denken. Als we zo leven als we nu leven hebben we 1,7 aardes nodig wereldwijd. Als we kijken naar alleen Nederlanders hebben we gemiddeld 3 aardes nodig! We lijken een klein kikkerlandje, maar dit probleem is een probleem veroorzaakt door de welvarende landen en daar vallen wij zeker onder. 

Duurzaamheid klinkt nog steeds alsof het een duur grapje is voor de elite. Maar dit artikel bewijst maar weer dat de kosten van de natuurrampen die plaatsvinden door de klimaatverandering, ons nog veel meer gaan kosten! 

Tijd om te anticiperen op nog grotere rampen en het probleem bij de kern aan te pakken: wij moeten met zijn alle drastisch veranderen in onze lifestyle. Want uiteindelijk bepalen jij en ik met ons geld en onze stem hoe de wereld eruit gaat zien. Wij bepalen welke bedrijven ons geld krijgen, wie er aan de macht is om grote keuzes te maken en wetten door te voeren. Jij en ik zijn de influencers van de grote spelers in ons midden. 

Door op dagelijkse basis stil te staan bij de keuzes en te kiezen voor de groene en duurzame variant, hebben we meer invloed dan we denken!

En als je nu denkt: ja leuk allemaal, maar waar moet ik in hemelsnaam beginnen? En, ‘wat heeft dan met de minste moeite de grootste impact?’. Dan heb ik iets voor jou!

Ik introduceer: Happy Times Duurzame Challenges!

Elke week komt er een challenge online met betrekking tot het verduurzamen van je lifestyle. Zo heb je inspiratie om iets te doen, wordt dit onderbouwd met facts en infographics zodat je precies weet hoeveel impact je maakt en doe je dit samen met een community! Zo ben je niet alleen en kunnen we samen grote impact maken! 

Elke week

  • blog met uitleg waarom deze challenge belangrijk is
  • filmpje van Maartje of Roos met wat de challenge is en voorbeelden
  • infographic op instagram met een beknopte samenvatting van de facts
  • happy times mail met positief nieuws en link naar de challenge op youtube

Het is volledig vrijblijvend om mee te doen, je kan per week kiezen of het iets voor jou is of dat je daar nog niet bent. Het is allemaal oke, elke stap die je WEL zet is er een dat is geweldig! 

Ik hoop dat je lekker mee doet! Ik kan niet wachten om te beginnen! 

Heel veel liefs,
Team Happy Times

Roos & Maartje

Bronnen

Scroll naar boven