Uitgelichte afbeelding

Happy Times Radio #14 Week zonder vlees en zuivel

Happy Times Radioshow presenteert: Week zonder vlees en zuivel. Dit is het thema van alweer onze veertiende, positive vibes radioaflevering. Maartje, Tessel en hun gasten vermaken en informeren je elke dinsdag in de Happy Times Radioshow van 15:00 tot 16:00 op Radio4All met een positieve duurzame mindset. De Happy Times Radioshow maakt het voor iedereen (ja, ook voor jou!) toegankelijk om op je eigen tempo en manier toe te treden tot de groene bubbel. Tijdens het sporten, wandelen, vogel spotten en reizen met de trein kun je je heerlijk afsluiten van de wereld om je heen met de nieuwste Happy Times Radio aflevering. Juist om beter te begrijpen wat er momenteel allemaal in die wereld (soms achter je rug om…) gebeurt.

Week Zonder Vlees en Zuivel… hoe effectief is het eigenlijk?

In de groene bubbel sporen we elkaar graag aan om zo duurzaam mogelijk te leven. Happy Times vindt het belangrijk dat onze lezers ook begrijpen waarom iets duurzaam is. Daarom behandelen we deze aflevering van de radioshow de vraag; Hoe effectief is de week zonder vlees en zuivel? 17% van de Nederlanders heeft in 2023 meegedaan aan de campagne en 8 miljoen mensen wereldwijd. Het doel is invloed uitoefenen op de productie van vlees en zuivel. Maar zien we bepaalde gevolgen niet over het hoofd? 

Al jarenlang is het veganisme en de markt hieromheen in opkomst. Maar veel mensen lijken nog een extra zetje nodig te hebben. Het aanbod van plantaardige producten groeit, en groeit snel. Toch ligt voor veel vlees- en zuivelconsumenten de overstap niet bij de kwaliteit of de verscheidenheid van de producten. Het zit ´m in de gewenning van het vlees eten. Het idee dat het van een dier komt, hoort voor velen bij de beleving of het vegan vlees nou net zo lekker smaakt of niet. Deze week helpt je een andere lifestyle aan te wennen. 

Gelukkig zijn er nog meer tools om deze week door te komen en hopelijk het zelfs onderdeel van je lifestyle te maken. Koken zonder het gebruik van alle verschillende soorten vlees en de bizarre hoeveelheid producten waarin zuivel zit verwerkt, is voor veel mensen nieuw. Daarom bespreken we deze veertiende editie van de radioshow ook het vegan koken.

Maartje en Tessel belichten in deze aflevering van de Happy Times Radio Show meerdere vraagstukken die het makkelijker voor je maken om tot je eigen keuze te komen… Wil jij meedoen aan de week zonder vlees en zuivel? Wil jij als consument hoe dan ook bijdragen aan minder productie van niet-vegan voedsel? Happy Times neemt je graag bij de hand. Lees bijvoorbeeld het artikel: Edelgistvlokken: het geheime duurzame alternatief voor kaas.

Laat je deze Happy Times Radio Show aflevering informeren en inspireren door zowel Maartje & Tessel, als onze fantastische gasten; Isabel Boerdam en Enzo Pérès-Labourdette. 

Happy Times Radio Gast 1: – Isabel Boerdam, oprichter van week zonder vlees en…

Isabel kan je kennen als oprichtster van het grootste online vegetarische platform van Nederland met honderdduizenden bezoekers per maand De Hippe Vegetariër. Maar ze is ook de bedenker van De Nationale Week Zonder Vlees (& Zuivel). En sinds ze deze in 2018 lanceerde, is het uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende campagne, zijn er drie kookboeken gepubliceerd, waaronder de bestsellers: Vegabijbel en De Vega Atlas. In dit nummer van de Happy Times Radioshow spreken we Isabel over haar missie en reden van het opzetten van deze campagne. 

Verder spreken we iemand die het Isabel en de Week Zonder Vlees en Zuivel-deelnemers een stuk makkelijker maakt… 

Happy Times Radio Gast 2: –  Enzo Pérès-Labourdette, winnaar van…

Expert op het gebied van koken zonder dierlijke producten en een bijzonder creatieve geest die jou op weg helpt naar een duurzaam eetpatroon. Enzo is de trotse winnaar van de negende HEEL HOLLAND BAKT editie. Tegen ieders verwachting, wist hij met enkel vegan maaltijden de prestigieuze prijs in de wacht te slepen. Hij wilt graag anderen zijn duurzame kookkunsten machtig maken. Dus bracht hij onder andere het boek Patisserie Coucou uit, die is geïnspireerd door zijn oma’s en zijn Franse roots.

Wil je Enzo zelf horen over zijn visie in de keuken? Daar kun je maar op één manier achter komen: Door te luisteren naar aflevering #14 van de Happy Times Radioshow!

Wil je er ook achter komen…

  • Welk dier in Nederland we volgens Tessel heilig moeten verklaren?
  • Hoeveel procent van het zoetwater de wereldwijde voedselproductie slurpt?
  • En hoeveel van ons oceaanwater?
  • Hoe Enzo een vegan slagroomtaart creëerde?
  • Hoeveel van de bedreigde diersoorten zijn natuurlijke habitat zag verdwijnen door landbouw?
  • Hoeveel Week Zonder Vlees en Zuivel-deelnemers het lukt om ook na deze week geen vlees en zuivel te blijven eten?

Winkelwagen
Scroll naar boven