Uitgelichte afbeelding

Happy Times Radio #15 – Hoe kun je jouw stem inzetten voor een duurzamere wereld?

Hoe kun je jouw stem inzetten voor een duurzamere wereld? Dat is het duurzame onderwerp van deze week. Maartje, Tessel en hun gasten vermaken en informeren je elke dinsdag in de Happy Times radioshow van 15:00 tot 16:00 op Radio4All met een positieve duurzame mindset. De Happy Times Radioshow maakt het voor iedereen (ook voor jou!) toegankelijk om op je eigen tempo en manier toe te treden tot de groene bubbel. Tijdens het sporten, wandelen, vogelspotten en reizen met de trein kun je je heerlijk afsluiten van de wereld om je heen met de nieuwste Happy Times Radio aflevering. Juist ook om beter te begrijpen wat er momenteel allemaal in die wereld (soms achter je rug om…) gebeurt.

Impact maken met je stem

We zien veel gebeuren bij individuen of groepen mensen die opkomen voor de aarde en daarbij hun stem heel hard laten horen. Dit gaat viral op de socials of in de media zoals Greta Thunberg met haar stakingen tegenover het Zweedse parlement. Mensen creëren hun eigen visie over hoe ze denken dat wij als maatschappij om moeten gaan met de klimaatproblematiek. Dit betekent dus ook dat de grote groep toehoorders vaak van de groene kast naar de klimaatmuur worden gestuurd. Hoe zorg je ervoor dat jouw stem gehoord wordt en het liefst mensen activeert om actie te ondernemen? Dit is tricky. Vandaag nemen we jou mee hoe je impact maakt met je stem. We hebben vandaag twee experts, op het gebied van impact maken, te gast bij de vijftiende aflevering van de HTM Radioshow. Lees je ook graag hoe anderen hun stem inzetten voor een duurzamere wereld? Bekijk dan ´In gesprek met klimaatburgemeester van Amsterdam.´

Laat je deze Happy Times Radio Show aflevering informeren en inspireren door zowel Maartje & Tessel, als onze fantastische gasten; Wouter van Noort en Hiske Arts.

Happy Times Radio Gast 1: – Wouter van Noort – stem inzetten voor een duurzamere wereld?

Wouter is een journalist voor het NRC en heeft een boeiende visie over de verbondenheid tussen technologie en de natuur. Hij startte de wekelijkse succesvolle nieuwsbrief Future Affairs die een selectie biedt van de spannendste stukken over onze technologische toekomst. Het beste uit de wereldpers over tech, economie, klimaat en megatrends die de komende decennia zullen bepalen. Zo ook publiceert hij zijn nieuwsbrief Transcend waarmee hij samen met lezers zoekt naar zingeving en betekenis in nieuwe wetenschap en oude bronnen. Wouter probeert van onderaf te kijken, in het publiek te staan en hen te spreken, begin bij het begin, bottom-up. Hoe zet Wouter zijn stem in voor een duurzamere wereld? Niet te vergeten is hij niet voor niets LinkedIn Top Voice met ruim 116.000 volgers.

Happy Times Radio Gast 2: –  Hiske Arts – stem inzetten voor een duurzamere wereld?

Hiske is echt iemand die veel geeft om de waarheid. Deze dame moet je echt niet voor de gek willen houden. Ze heeft onder andere de rechter uitgedaagd zich te buigen over de vraag of luchtvaartmaatschappij KLM zich schuldig maakt aan greenwashing…En morgen, 20 maart, doet de rechter uitspraak.

Hiske: ´Terwijl we weten dat het starten van nieuwe fossiele projecten niet past binnen de klimaatdoelen van het Parijs-Akkoord, gaat er nog steeds miljarden van banken, pensioenfondsen, verzekeraars en overheden naar fossiele bedrijven toe. Fossielvrij NL bouwt aan een burgerbeweging die deze fossiele geldkraan dichtdraait.´

Hoe kun jij vandaag nog je stem gebruiken voor een duurzamere wereld? Denk je daar wel is over na? Welk effect heb jij?

Daar kun je maar op één manier achter komen: Door te luisteren naar aflevering #15 van de Happy Times Radioshow!

Winkelwagen
Scroll naar boven