Uitgelichte afbeelding

Happy Times Radioshow #10 – Duurzaam treinreizen

Hier is weer het wekelijkse inkijkje van de Happy Times Radioshow. Het enthousiasme van Maartje, Tessel en hun gasten werkt aanstekelijk. Elke dinsdag zijn ze live te horen op Radio4all tussen 15:00 en 16:00. Heerlijk voor als je op de fiets zit, onderweg bent of gewoon thuis even wil ontspannenHieronder geef ik toelichting over aflevering 10 – Duurzaam treinreizen. Heb je een aflevering gemist? Dan kan je hem gelukkig hier terugluisteren.

Live op Utrecht Centraal

Vandaag staan Tessel en Maartje op Utrecht Centraal en zijn ze live vanuit de Happy Times Magazine Pop-Up. Deze week heeft Happy Times Magazine namelijk de eer om op Utrecht Centraal te staan met een pop-upstore. Dus terwijl Maartje en Tessel radio maken, zijn ze ondertussen omringd door honderden reizigers. Daarom is het extra leuk dat ze het station inlopen om reizigers (en zichzelf) te confronteren met duurzame (trein)reisdilemma’s en duurzaamheid. Met als vegetarische hamvraag van vandaag: Hoe duurzaam is treinreizen Nederland?

Duurzame dilemma’s

Naast de muziek, het positieve klimaatnieuws en de gezelligheid van Maartje en Tessel leggen ze deze aflevering reizigers die langslopen op Utrecht Centraal een duurzaam dilemma en laten ze identificeren met de klimaatkaarten. Voorbeelden zijn: Ben jij fossielverslaafd of heb je avocado schaamte? Heb je klimaatstress of afvalschaamte? Misschien ben jij wel eco-euforisch of zit jij in een klimaatspagaat? Ook gaan Maartje en Tessel in op hun eigen zoektocht en keuzes binnen duurzaam reizen. In deze verhalen zit veel herkenbaarheid, mooie verhalen, veel eerlijkheid en een flinke portie inspiratie.

Dus wil je meer weten over duurzaam reizen? Ben je benieuwd wat de treinreiziger in Nederland van duurzaam reizen vindt? Wil je geïnspireerd raken? En wil je natuurlijk genieten van heerlijke muziek? Dan is deze aflevering echt wat voor jou. Je kan hem hier luisteren.

De tips, de muziek en de interessante verhalen die voorbijkomen in de radioshow zijn elke week weer ongekend inspirerend. Het enthousiasme van Maartje en Tessel werkt daarnaast aanstekelijk. Heb je dus nog niet geluisterd? Dan zou ik dat zeker gaan doen! 

Meer inspiratie?
Lees hier dan de korte terugblik op de aflevering van vorige week over de Gezonde Groene Stad.

Winkelwagen
Scroll naar boven