Uitgelichte afbeelding

Happy Times Radioshow #11 – Hoe kun je als consument de kledingindustrie    verduurzamen?

Maartje, Tessel en hun gasten vermaken en informeren je elke dinsdag in de Happy Times radioshow van 15:00 tot 16:00 op Radio4All met een positieve duurzame mindset. De Happy Times radioshow maakt het voor iedereen (ook voor jou!) toegankelijk om op je eigen tempo en manier toe te treden tot de groene bubbel. Tijdens het sporten, wandelen, vogel spotten en reizen met de trein kun je je heerlijk afsluiten van de wereld om je heen met de nieuwste Happy Times Radio aflevering. Juist ook om beter te begrijpen wat er momenteel allemaal in die wereld (soms achter je rug om…) gebeurt.

De mode-industrie

Zoals je gewend bent, zijn Maartje en Tessel deze dinsdag weer enthousiast om jou te voorzien van je wekelijkse portie positief klimaatnieuws en de ins en outs over een nieuw thema. Deze week staat alles in het teken van de mode-industrie en hoe je als consument helpt verduurzamen. 
De kledingindustrie is voor veel klimaatbewuste personen namelijk al decennia lang een doorn in het oog. Een typisch onderwerp waar je veel deprimerende feiten en statistieken tegenkomt, omdat de impact  op het klimaat groot is. Het is juist daarom een onderwerp waar Happy Times met passie een andere blik op werpt. Welke oplossingen zijn er? Wat kun jij als persoon doen? Hoe kunnen we hier samen iets tegen doen? Klagen is makkelijk, maar actie ondernemen is veel leuker! Maartje, Tessel en onze gasten nemen je mee op een educatieve reis langs alle mogelijkheden die wij kunnen toepassen om bij te dragen aan een betere kledingindustrie. 

In gesprek met….

De kledingindustrie is groter dan groot. Er zijn veel verschillende meningen en ideeën over hoe we de strijd voor een duurzame kledingindustrie aan moeten gaan. Daarom hebben we twee gasten uitgenodigd met ervaringen waar je steil van achterover slaat. 

Gast 1: Oud-miss Romy Stuik
Naast missverkiezingen heeft Romy ook een verleden op de Fashion Business School. Ze steunt veganisme, kleding vaker dragen of huren en is ambassadeur voor de Bont voor dieren. Romy vertelt ons onder andere hoe je kunt checken of het kledingmerk dat je wilt kopen echt duurzaam is!

Gast 2: Sara Dubbeldam, beter bekend als When Sara Smiles
Sara is online content creator en laat haar volgers zien hoe ze de inhoud van hun kledingkast kunnen verduurzamen. Ze was geschrokken hoe misleidend bedrijven kunnen zijn wanneer zij hun ´duurzame´ kleding promoten…  Echter sla je deze dame niet zomaar uit het veld. Met een advocaat onder haar arm besloot zij om in de rechtszaal duurzaamheidsclaims van de Primark aan te vechten… 

Wil je erachter komen….
  • Hoe de rechtszaak tegen Primark is afgelopen?
  • Welk feitje Maartje zo erg shockeerde dat ze per direct stopte met fast-shopping?
  • Wie de slogan: One planet, one humanity heeft bedacht?
  • Of het vegenary, vegeneneury of toch veganuary is? Hoe spreek je het uit en wat is het?
  • Wat de beste tips zijn voor het kopen van duurzame kleding? 

Luister dan hier naar aflevering 11 van de Happy Times Radioshow

Winkelwagen
Scroll naar boven