Uitgelichte afbeelding

Happy Times Radioshow #12 – First things first, wat is nou eigenlijk het probleem met het klimaat?

Maartje, Tessel en hun gasten vermaken en informeren je elke dinsdag in de Happy Times radioshow van 15:00 tot 16:00 op Radio4All met een positieve duurzame mindset. De Happy Times radioshow maakt het voor iedereen (ook voor jou!) toegankelijk om op je eigen tempo en manier toe te treden tot de groene bubbel. Tijdens het sporten, wandelen, vogelspotten en reizen met de trein kun je je heerlijk afsluiten van de wereld om je heen met de nieuwste Happy Times Radio aflevering. Juist ook om beter te begrijpen wat er momenteel allemaal in die wereld (soms achter je rug om…) gebeurt.

Het klimaatprobleem

Bij Happy Times Radio willen we graag mensen inspireren om meer duurzaam te leven. Daarom leggen we in deze radio aflevering uit waarom je er misschien over na wil denken om een duurzamere leefstijl een kans te geven. Zoals je gewend bent, zijn Maartje en Tessel deze dinsdag weer enthousiast om jou te voorzien van je wekelijkse portie positief klimaatnieuws en de ins en outs over een nieuw thema. Deze week staat de volgende vraag centraal: Wat is nou eigenlijk het klimaatprobleem? 

Eén van de vele dingen die onze planeet en aardbewoners zo prachtig maakt is dat we samen een organisme vormen. Dit betekent dat alles, maar dan ook alles, invloed op elkaar heeft. Soms direct, soms indirect. Wie bepaalt of iets direct of indirect invloed heeft? Welke factoren wegen het zwaarst? Hoe groot is de invloed van ons mensen in dit organisme waar we deel van uitmaken? Volgens de meeste wetenschappers is het antwoord dat de invloed van mensen al een tijdje veel te groot is en het lijkt er niet beter op te worden. Maartje en Tessel leggen vanuit de basis het klimaatprobleem uit, zodat je als luisteraar begrijpt welke zaken momenteel het meest invloed hebben op ons klimaat en welke gevolgen dit met zich meebrengt…

Happy Times klimaatprobleem

Gast 1: Spreker, schrijver, adviseur & duurzaam ondernemer – Kees Klomp

Kees heeft maar één doel: de betekeniseconomie in Nederland aanjagen. In 2006 is Kees vastgelopen in het conventionele bedrijfsleven. Het lukt hem niet langer om te werken voor bedrijven die alleen maar bezig zijn zichzelf te verrijken; ten koste van de planeet en/of mensheid. Hij besluit dan ook om zijn kennis en kunde op het gebied van business development voortaan alleen nog maar te gebruiken om de wereld te verbeteren. Hij gebruikt daarbij zijn boeddhistische levensbeschouwing als actieve inspiratiebron. Daarnaast is Kees partner bij Purpose Day en zij reiken de Purpose Day Award uit. Deze award wordt uitgereikt aan bedrijven die betekenisvol zijn, vol van purpose, die oog hebben voor duurzaamheid en meer goede eigenschappen bezitten.  Kees legt als gast tijdens de Happy Times Radioshow onder andere uit waarom onze economie onderdeel is van de ecologie.

Gast 2: Oceanoloog & theatermaker

Sjoerd is oceanoloog en kan je dus alles vertellen over alles wat er in en met de oceaan gebeurt. Sjoerd ziet het als zijn werk om mensen meer bewust te maken van de rol die de de oceaan speelt in het klimaat en verschillende ecosystemen die in de oceaan aanwezig zijn. Ook is Sjoerd cabaretier en heeft hij samen met cabaretier Patrick Nederkoorn een theatervoorstelling genaamd overvloed. In deze grappige en wetenschappelijke voorstelling in het thema klimaat vertellen de heren hoe de wereld er in het jaar 2100 uitziet. Na elke voorstelling volgt de podcast van Sjoerd. Hierin interviewt hij een gast op het gebied van klimaat (onder andere onze Happy Times Maartje). 

Luister nu HIER de aflevering #12 van de Happy Times Radioshow

Wil je erachter komen…
  • Hoeveel warmer het wordt op aarde?
  • Waarom het een probleem is dat het warmer wordt?
  • Welke zoekmachine bomen plant?
  • Wat er in de Europese natuurherstelwet staat? 
  • Wie kan zorgen dat Nederland de klimaatdoelen voor 2030 haalt? En hoe?
  • Hoe je uitlegt wat de 9 planetaire grenzen zijn in Jip en Janneke taal?
  • Hoe Sjoerd Groeskamp zijn klimaat boodschap overbrengt?
  • Of Sjoerd liever een rondje rond Texel fietst voor elke keer dat hij met het vliegtuig gaat‚Ķ
  • Of Sjoerd toch liever nooit meer met de auto naar het theater gaat?

Luister dan hier naar aflevering #12 van de Happy Times Radioshow

Meer van dit?
– Lees dan hier het verslag van aflevering 11 terug.

Winkelwagen
Scroll naar boven