Uitgelichte afbeelding

Happy Times Radioshow #13 Een duurzame wereld begint bij… jezelf, bedrijven of de politiek?

Happy Times Radioshow presenteert: Een duurzame wereld begint bij… jezelf, bedrijven of de politiek? Dit is het thema van alweer onze dertiende, positive vibes, radioaflevering. Maartje, Tessel en hun gasten vermaken en informeren je elke dinsdag in de Happy Times radioshow van 15:00 tot 16:00 op Radio4All met een positieve duurzame mindset. De Happy Times Radioshow maakt het voor iedereen (ook voor jou!) toegankelijk om op je eigen tempo en manier toe te treden tot de groene bubbel. Tijdens het sporten, wandelen, vogelspotten en reizen met de trein kun je je heerlijk afsluiten van de wereld om je heen met de nieuwste Happy Times Radio aflevering. Juist ook om beter te begrijpen wat er momenteel allemaal in die wereld (soms achter je rug om…) gebeurt.

Duurzaamheid, is er een hoofdverantwoordelijke?

Bij Happy Times Radio willen we graag mensen inspireren om meer duurzaam te leven. Maar ligt die verantwoordelijkheid om duurzaam te leven eigenlijk wel bij jou…? Zoals de meeste van ons zich zullen herinneren, hebben je ouders, een juf, een meester of iemand anders in je omgeving je vroeger vertelt: “Een beter klimaat begint bij jezelf.” Deze mentaliteit wordt de laatste tijd steeds kritischer bekeken…

Een nieuwe stroom van duurzaamheidsstrijders probeert een maatschappelijk bewustzijn te creëren waar de consument niet langer als hoofdverantwoordelijke wordt gezien, maar de bedrijven en de politiek als belangrijkere spelers worden gezien. De discussie zoals we deze kunnen noemen, gaat tussen drie partijen: de consument, bedrijven en de politiek. Is één partij verantwoordelijk voor de totale klimaatproblematiek of draagt elke partij op zijn manier verantwoordelijkheid? Wie is dan waar verantwoordelijk voor? Moet de consument bewuster leren consumeren of moeten bedrijven stoppen met niet-duurzame producten? Of moet de politiek het aanbieden van die producten simpelweg niet langer toestaan? Ofwel, het is een discussie die maatschappelijk levendig is, zowel binnen als buiten de groene bubbel.

Maartje en Tessel belichten in deze aflevering van de Happy Times Radio Show meerdere vraagstukken die het makkelijker voor je maken om tot je eigen keuze te komen… Wie vind jij dat hoofdverantwoordelijk is voor de klimaatproblematiek? Wil jij als consument hoe dan ook bijdragen aan een duurzame wereld? Happy Times neemt je graag bij de hand. Lees bijvoorbeeld het artikel: Geef tweedehands een tweede kans! Laat je deze Happy Times Radioshowaflevering informeren en inspireren door  zowel Maartje & Tessel, als onze fantastische gasten; Babette Porcelijn en Jaap Tielbeke.

Happy Times Radio Gast 1: – Schrijver, programmamaker – Jaap Tielbeke

Jaap is redacteur bij De Groene Amsterdammer en kun je kennen als redacteur/presentator van het programma ´Wat houdt ons tegen?´ van HUMAN. In dit programma onderzoekt hij wat nodig is om echt te verduurzamen. Welke spelregels moeten worden aangepast? Welke sleutelfiguren houden grote omwentelingen tegen en  welke leiders moeten voorop gaan in de transformatie? Wat houdt ons tegen? Dit is een vraag die Jaap bezighoudt en hij gebruikt om mensen bewust te maken van de vraag bij wie de verantwoordelijkheid eigenlijk ligt. Schreef Jaap het boek: ´Een beter klimaat begint niet jezelf´? Of was dit onze volgende gast? Namelijk…

Happy Times Radio Gast 2: – Schrijfster, motivational speaker – Babette Porcelijn

Babette is het meesterbrein achter ‘De verborgen impact’, oprichtster van ‘Think Big Act Now’. 

Ze is continu bezig met de vraag: ‘Hoe komt impact tot stand?’ Babette kijkt met frisse blik hoe impact tot stand komt, welke systeemdrivers daarachter schuilgaan (Think Big) en wat we daar het beste aan kunnen doen (Act Now). Op systeemniveau én in ons dagelijks leven. De vraag die haar voortstuwt: hoe kunnen we de wereld in veilig vaarwater brengen en wat kun je er zelf aan bijdragen? Denkt Babette hetzelfde als Jaap over waar de verantwoordelijkheid ligt? Of gaan we een interessante discussie tegemoet in de groene bubbel…?

Daar kun je maar op één manier achter komen: Luisteren naar aflevering #13 van de Happy Times Radioshow

Wil je er ook achterkomen…

  • Wie vind dat de verantwoordelijkheid voor een groot deel bij de consument blijft liggen?
  • Welke dokter vindt dat bij een crisis een radicaal beleid hoort en niet het creëren van bewustzijn?
  • Wie zou zich moeten schamen volgens Jaap?
  • Volgens wie je niet perfect hoeft te zijn om deel te nemen aan de klimaatdiscussie?
  • Welke winkel als doel heeft gesteld om al het autovervoer elektrisch te maken.
  • Of Maartje, Tessel, Jaap & Babette samen tot overeenstemming komen wat betreft de veganistische hamvraag?
Winkelwagen
Scroll naar boven