Uitgelichte afbeelding

Happy Times Radioshow #7 – Doorleef de Winter

Sinds kort is er iets nieuws gelanceerd: de Happy Times Radioshow! Wekelijks zullen we op deze website een klein inkijkje geven van wat je kan verwachten van de show. De positiviteit en het enthousiasme van Maartje, Tessel en hun gasten werken aanstekelijk. Elke dinsdag zijn ze live te horen op Radio4all tussen 15:00 en 16:00. Heerlijk voor als je op de fiets zit, onderweg bent of gewoon thuis even wil ontspannen. Hieronder beschrijf ik alweer aflevering 7! Dus heb je een aflevering gemist? Dan kan je hem gelukkig hier terugluisteren.

Winterseizoen

Afgelopen weken voelde het alsof we in het winterseizoen leefden. Er waren koude temperaturen, er lag af en toe wat sneeuw en er lagen (dunne) laagjes ijs. Het was prachtig, maar ook wel een beetje donker en dor. Dus deze show gaan Maartje en Tessel het hebben over de maand januari. Hoe kan je nou leven en meebewegen in de wintermaanden? En hoe kan je zorgen dat de winter voor jou kan gaan werken? Hiervoor gaan ze in gesprek met 3 experts.

3 experts aan het woord

Niet alleen Maartje en Tessel zijn deze aflevering aan het woord. Naast leuke muziek zijn er deze aflevering namelijk ook weer 3 experts die langskomen in de show. Allereerst spreken Maartje en Tessel in deze aflevering met outdoor expert Nicola Dow over hoe het is om juist in deze koude maanden naar buiten te gaan. Mooie wandelingen maken is Nicola dol op en jullie krijgen de tips voor mooiste (en meest onbekende!) wandelroutes door het hele land. Van de Veluwe tot Utrecht en Friesland. Verder gaan ze in op hoe je jezelf goed aan kan kleden en ook hoe je jezelf warm kan lopen en welke ademhalingstechnieken je kan gebruiken tijdens je (koude) wandelingen!

Als tweede gaan ze in gesprek met Nadine Maarhuis van het online platform WeAreTheGeneration. Ze hebben het er met haar over hoe eten eruit ziet als je de winter ├ęcht goed door wil komen. Tips als lokaal kopen, onbespoten eten en vooral koken waar je zin in hebt! Want duurzaam eten moet vooral ook lekker en leuk zijn Verbinding is zo belangrijk!

Last but not least is Fabio Vicino te gast. Hij vertelt over hoe het is om de winter te doorleven als regeneratief tuinder. Ze bespreken of de seizoen cyclus ook merkbaar is in zijn werk en op welke manier dit dan is. Hij vertelt ons ook welk voedsel bij welk seizoen hoort en hoe hij van plan is meer Europeanen te laten eten met regeneratief voedsel uit het seizoen. Als je uit het seizoen eet, ben je volgens hem namelijk veel beter verbonden met je voedsel.

De tips, de muziek en de interessante verhalen die voorbijkomen in de radioshow zijn elke week weer ongekend inspirerend. Het enthousiasme van Maartje en Tessel werkt daarnaast aanstekelijk. Heb je dus nog niet geluisterd? Dan zou ik dat zeker gaan doen!

Als je dat nog niet had gedaan, kan je hier klikken om de hele show terug te luisteren!

Nog meer winterpret?
Dan is de blog over sneeuwpret misschien nog wel een aanrader.

Winkelwagen
Scroll naar boven