Uitgelichte afbeelding

Happy Times Radioshow #9 – De gezonde groene stad

Hier is weer het wekelijkse inkijkje van de Happy Times Radioshow. Het enthousiasme van Maartje, Tessel en hun gasten werkt aanstekelijk. Elke dinsdag zijn ze live te horen op Radio4all tussen 15:00 en 16:00. Heerlijk voor als je op de fiets zit, onderweg bent of gewoon thuis even wil ontspannen.Ā Hieronder geef ik toelichting over aflevering 9 ā€“ De gezonde groene stad. Heb je een aflevering gemist? Dan kan je hem gelukkigĀ hierĀ terugluisteren.

De gezonde groene stad

De gezonde groene stad klinkt magisch op veel verschillende manieren. Want hoe heerlijk is het om niet alleen in een gezonde stad te wonen, maar ook nog eens in een groene (en dus duurzame) stad. Doe mij maar een wereld vol van dit soort steden šŸ™‚ Deze aflevering van de Happy Times Radioshow gaan Maartje en Tessel in gesprek met twee gasten over hoe we een gezonde groene stad kunnen creĆ«ren. Het zijn gesprekken die inspireren en je dingen leren, dus die wil je niet missen!

Experts aan het woord

Na het nummer Miracles van Chef’Special trappen Maartje en Tessel af met positieve nieuwtjes. Daarna gaan ze in gesprek met Klimaatburgemeester Iris Poels over een groene stad. Iris zet zich keihard voor het vergroenen van de stad, zowel er binnen als net erbuiten. Haal parel is het voedselpark Amsterdam. Niet alleen omdat het de mens weer in contact brengt met de natuur en het tegelijkertijd een ontmoetingsplek is. Het is heel leuk om haar te horen praten over duurzaamheid en groen in de stad. Je kan haar tips en verhalen terugluisteren vanaf minuut 19.
Later in de uitzending spreken Maartje en Tessel met Iris Blom. Dit is iemand die elke dag groene planten en struiken beschermt. Dat doet ze niet alleen, maar met heel veel andere toffe collegaā€™s van Stichting Struikroven. Hierbij proberen ze het groen dat verloren zou gaan bij sloop of verbouwen van huizen of grond te behouden/te (struik)roven, zodat het niet weggegooid wordt en daardoor verloren gaat. Ik had er nooit bij stilgestaan dat daar ook zoveel groen te redden valt, dus het was heel leerzaam om hierbij stil te staan. Daarnaast is ze helemaal thuis in groene bouw van steden, zodat de stad groener Ć©n gezonder kan worden. Voor haar hele verhaal, moet je toch echt de hele aflevering terugluisteren of de volgende keer gewoon tussen 15:00 en 16:00 op dinsdag de radio aanzetten!

De tips, de muziek en de interessante verhalen die voorbijkomen in de radioshow zijn elke week weer ongekend inspirerend. Het enthousiasme van Maartje en Tessel werkt daarnaast aanstekelijk. Heb je dus nog niet geluisterd? Dan zou ik dat zeker gaan doen! Klik hier om hem helemaal te luisteren.

Meer inspiratie?
Je kan hier de korte samenvatting van de vorige aflevering ook lezen. Namelijk aflevering #8 Vergroen je huis!

Winkelwagen
Scroll naar boven