Communiceer je effectief over duurzaamheid

Happy Times Radioshow afl. 17 – Hoe communiceer je effectief over duurzaamheid op en in je werk?

Hoe communiceer je effectief over duurzaamheid binnen je werk? Dit is het thema van alweer onze zeventiende, positive vibes, radioaflevering. Maartje, Tessel en hun gasten vermaken en informeren je elke dinsdag in de Happy Times radioshow van 15:00 tot 16:00 op Radio4All met een positieve duurzame mindset. De Happy Times Radioshow maakt het voor iedereen (ook voor jou!) toegankelijk om op je eigen tempo en manier tot de groene bubbel toe te treden. Tijdens het sporten, wandelen, vogelspotten en reizen met de trein kun je je heerlijk afsluiten van de wereld om je heen met de nieuwste Happy Times Radioshow aflevering. Juist ook om beter te begrijpen wat er momenteel allemaal in die wereld (soms achter je rug om…) gebeurt.

Hoe communiceer je effectief over duurzaamheid op en in je werk?

Iets bijdragen aan het grotere geheel om samen onze aarde gezond te houden. Veel mensen willen dit doen vanuit hun werkplek. Je vraagt je misschien af hoe je een duurzaam idee op en in je werk kan realiseren. Je hebt bijvoorbeeld het idee om over te stappen naar een klimaatvriendelijke leverancier voor je producten. Maar hoe overtuig je je baas en andere collega´s om met jouw visie mee te gaan?

Om de klimaatdoelen voor 2030 te halen is het belangrijk dat bedrijven zo snel mogelijk en zo veel mogelijk verduurzamen. Daarom hebben we vandaag twee experts op het gebied van duurzame communicatie te gast bij de zeventiende aflevering van de HTM Radioshow. Zij beantwoorden voor jou de vraag van de week: Hoe communiceer je effectief over duurzaamheid op en in je werk? Zo kom jij erachter hoe je je werkplek kunt vergroenen.

Happy Times Radio Gast 1: – Talita Kalloe

Talita helpt bedrijven om zo goed mogelijk duurzaam te communiceren naar bijvoorbeeld hun consument. In tijden waar greenwashing bijna de norm genoemd mag worden, strijdt zij voor een eerlijk verhaal. We bespreken haar boek over ‘Sustainable storytelling ‘ en ze vertelt wat bedrijven ervan kunnen leren. Verder legt ze uit waarom het belangrijk is voor bedrijven om duurzaam te communiceren en welk woord je beter kunt vermijden in je verhaal.

Benieuwd hoe bedrijven verduurzamen? Lees dan 6x bedrijven die zich inzetten voor duurzaam tijdens Black (green) Friday

Happy Times Radio Gast 2: –  Marnix van Kluiten

Ook Marnix heeft net een boek uitgebracht en is erbij om ons over duurzaam communiceren te informeren. Hij is bestuurslid van SDG Nederland en geeft trainingen over duurzaam leiderschap.Hij vertelt ons hoe hij vanuit psychologisch oogpunt naar mogelijke oplossingen kijkt. Marnix laat je zien dat meerdere wegen naar een groen Rome leiden en dat duurzaamheid in principe voor iedereen interessant kan zijn. Waar liggen eigenlijk de klimaatvriendelijke mogelijkheden van verschillende mensen? Er zijn veel verschillende perspectieven en deze expert licht ze voor je uit.

Wil je er ook achterkomen…

  • Welk pretpark heeft 92 verschillende vogelsoorten rondvliegen?

  • Hoe en welk bedrijf voorkomt dat plastic de oceaan bereikt?

  • Naar welke steden de nachttrein European Sleeper nu nog meer rijdt?

Daar kun je maar op één manier achter komen: Luister nu Aflevering #17 van de Happy Times Radioshow terug.

Winkelwagen
Scroll naar boven