zomervakantie met de trein

Happy Times Radioshow afl. 18 – Op zomervakantie met de trein, sprookje of nachtmerrie? 

Op zomervakantie met de trein, sprookje of nachtmerrie? Dat is het thema van alweer onze achttiende, positive vibes, radioaflevering.
Maartje, Tessel en hun gasten vermaken en informeren je elke dinsdag in de Happy Times radioshow. Van 15:00 tot 16:00 op Radio4All met een positieve duurzame mindset. De Happy Times Radioshow maakt het voor iedereen (ook voor jou!) toegankelijk om op je eigen tempo en manier tot de groene bubbel toe te treden. Tijdens het sporten, wandelen, vogelspotten en reizen met de trein kun je je heerlijk afsluiten van de wereld om je heen met de nieuwste Happy Times Radioshow aflevering. Juist ook om beter te begrijpen wat er momenteel allemaal in die wereld (soms achter je rug om…) gebeurt.

Op zomervakantie met de trein, sprookje of nachtmerrie?

Ontspannen, nieuwe plekken ontdekken en avonturen beleven. Iedereen moet af en toe gewoon even weg van hun vaste stek. Om de klimaatdoelen voor 2030 te halen, is het belangrijk dat bedrijven en mensen zo snel mogelijk en zo veel mogelijk verduurzamen. Daarom hebben we vandaag twee experts op het gebied van klimaatvriendelijke treinreizen te gast bij de zeventiende aflevering van de HTM Radioshow. Zij beantwoorden voor jou de vraag van de week: Op zomervakantie met de trein, sprookje of nachtmerrie? Zo kom jij erachter hoe zonder vliegschaamte vakantie te vieren.

Happy Times Radio Gast 1: – Nienke de La Rive Box

Nienke presenteerde het klokhuis, deed twee seizoenen mee aan Zapp Your Planet van NTR. En nu gaat ze de hele wereld over voor het programma 3 op reis. Dat is niet het enige wat ze doet. Ze zet zich ook in voor een beter treinnetwerk, spreekt zich uit over de circulaire economie en laat haar stem horen voor armoede in Nederland. In de aflevering vertelt ze of ze hoe zij treinreizen ervaart en wat haar versteld deed staan toen ze het Afrikaanse eiland Zanzibar bezocht. Verder raadt ze een boek aan waarin helder wordt beschreven dat het belangrijk is voor toeristen om te beseffen dat ze te gast zijn in een land.

Benieuwd naar meer mogelijkheden om duurzaam even lekker weg te zijn? Lees dan Duurzame low-budget uitjes voor het hele gezin!

Happy Times Radio Gast 2: –  Chris Engelsman

Chris gaat drie keer per jaar op vakantie en neemt dan altijd de trein. Hij is dan ook de founder van European Sleeper. Hij vindt Europese initiatieven belangrijk en vindt dat spoorwegen meer Europees moeten gaan denken. Ook met de trein zijn kleine dorpjes en mooie natuurgebieden namelijk prima te bereiken. Volgens Chris kun je de stoelen omklappen tot bedden zodat je kunt slapen en als je wilt wordt er de volgende ochtend zelfs ontbijt geserveerd. We schotelden Chris het duurzame dinsdag dilemma voor en vroegen hem dus of hij liever Eurocommissaris slaaptrein wil worden in Brussel om het treinnetwerk te verbeteren of zijn auto liever weg doet en voortaan alles met de trein reist?

Wil je er ook achterkomen…

  • Wat Chris antwoordt op het duurzame dinsdag dilemma?
  • Of je eerder met de trein of de auto in Zuid-Frankrijk bent?
  • Naar welke steden de nachttrein European Sleeper nu nog meer rijdt?

Daar kun je maar op één manier achter komen: Luister nu Aflevering #18 van de Happy Times Radioshow

Winkelwagen
Scroll naar boven