Steward ownership
Steward ownership

Happy Times Radioshow afl. 20 – Aandeelhouders bedienen of de missie borgen? Is steward ownership de oplossing voor elk bedrijf?

Aandeelhouders bedienen of de missie borgen? Is steward ownership de oplossing voor elk bedrijf? Dit is het thema van alweer onze twintigste, positive vibes, radioaflevering. Maartje, Tessel en hun gasten vermaken en informeren je elke dinsdag in de Happy Times radioshow van 15:00 tot 16:00 op Radio4All met een positieve duurzame mindset. De Happy Times Radioshow maakt het voor iedereen (ook voor jou!) toegankelijk om op je eigen tempo en manier tot de groene bubbel toe te treden. Tijdens het sporten, wandelen, vogelspotten en reizen met de trein kun je je heerlijk afsluiten van de wereld om je heen met de nieuwste Happy Times Radioshow aflevering. Juist ook om beter te begrijpen wat er momenteel allemaal in die wereld (soms achter je rug om…) gebeurt.

Aandeelhouders bedienen of de missie borgen? Is steward ownership de oplossing voor elk bedrijf?

Bedrijven zien steeds vaker in hoe belangrijk de missie van hun bedrijf is en de uitleg daarvan naar het publiek. Hoe zet je je bedrijf zo in elkaar dat de missie voorop komt te staan? De mensen willen weten dat je onderneming iets doet om de wereld te verbeteren en dat verkiest boven winst maken. De missie moet puur zijn en niet het doel. We bespreken vandaag de mogelijkheden die steward ownership met zich meebrengt. Deze vorm om een bedrijf te leiden heeft elementen die de verduurzaming van de wereld op weg kunnen helpen. We spreken twee experts op het gebied van steward ownership, namelijk:

Steward ownership radioshow gast 1: – Gijsbert Koren

Hij is co-founder van het bedrijf dat de eerste versie van de Uber app ontwierp en van een bedrijf waarmee hij meer dan 450 crowdfundingplatform campagnes opzette voor duurzame koplopers als Fairphone & WakaWaka. Het is Gijs zijn missie om samen verrassende en betekenisvolle oplossingen voor de uitdagingen van onze tijd te realiseren. Op dit moment helpt hij met zijn nieuwste bedrijf We are stewards andere bedrijven in hun overgang naar een nieuwe vorm In deze vorm moet het makkelijker zijn om positieve impact te maken.

Om positieve impact te maken komt een positieve mindset goed van pas. Wil je hier meer over weten? Lees dan het artikel Duurzame mindset

Steward ownership radioshow gast 2: – Suzanne van Straaten

Al acht jaar lang is Suzanne bezig met het vergroenen van onze aarde. Als founder van het bedrijf Sprinklr doet ze er alles aan om de afzet van de pionierende biologische kwekers en boeren te vergroten. Het is de missie van haar bedrijf om de biodiversiteit te versterken. Zo levert ze diensten die het mensen makkelijker maken om hun groene vingers te gebruiken. Suzanne en Gijs beantwoorden in de HTM Radioshow onze vega hamvraag van de week: Aandeelhouders bedienen of de missie borgen? Is steward ownership de oplossing voor elk bedrijf?

Wil je meer leren over het vergroten van de biodiversiteit in je tuin? Lees dan: Een diervriendelijke tuin: Zo vergroot je de biodiversiteit

Wil je er ook achterkomen…

  • Welke bedrijven enorm kunnen profiteren van steward-ownership?
  • Waarom Suzanne vond dat steward ownership het best haar bedrijf paste?
  • Welke voordelen ervaarde Suzanne na de overstap van bedrijfsvorm?

Daar kun je maar op één manier achter komen: Luister nu Aflevering #20 van de Happy Times Radioshow terug.

Winkelwagen
Scroll naar boven