Uitgelichte afbeelding

Happy Times radioshow afl. 21 – Hoever moeten rechten van de natuur gaan? Met Jessica den Outer

Hoe ver moeten rechten van de natuur gaan? Dit is het thema van onze 21e, positive vibes, radioaflevering. Maartje, Tessel en hun gasten vermaken en informeren je elke dinsdag in de Happy Times radioshow van 15:00 tot 16:00 op Yoursave Radio met een positieve duurzame mindset. De Happy Times Radioshow maakt het voor iedereen (ook voor jou!) toegankelijk om op je eigen tempo en manier tot de groene bubbel toe te treden. Tijdens het sporten, wandelen, vogelspotten en reizen met de trein kun je je heerlijk afsluiten van de wereld om je heen met de nieuwste Happy Times Radioshow aflevering. Juist ook om beter te begrijpen wat er momenteel allemaal in die wereld (soms achter je rug om…) gebeurt.

Vegetarische hamvraag van vandaag: hoe ver moeten rechten van de natuur gaan?

Als jouw schade wordt aangedaan of je denkt ergens recht op te hebben, dan is het prettig als je hiervoor naar de rechter kan. Er zijn door de overheid afspraken gemaakt om jou en mij te beschermen. Dit zijn onze rechten. Maar wie heeft eigenlijk recht op welk recht? En waarom? Onze radiogast van deze week denkt dat er een groep is die rechten tekort komt. Deze groep is de natuur.

Milieujurist en duurzaamheidsstrijder Jessica den Outer

Jessica had in 2020 een plek in de duurzame jonge 100 en in 2023 won ze de Wubbo Ockels innovatieprijs. Deze klimaatstrijder heeft een missie: een groene toekomst voor toekomstige generaties. Ze pleit hier sinds 2017 voor nadat ze milieurecht studeerde. Ze is kartrekker van de snelst groeiende juridische beweging van de eenentwintigste eeuw: Rechten van de Natuur. In de Happy Times radioshow geeft ze voorbeelden van rechten die sommige natuurgebieden al hebben, verteld over haar boek en nog veel meer. Wil je de juridische blik van een prijswinnende professional op de klimaatdiscussie meekrijgen? Dan wil je deze aflevering niet missen!

Benieuwd hoe je zelf kan bijdragen aan een duurzame wereld? Lees dan het artikel: Is duurzaam altijd duurder? 17x Tips om goedkoop je voetafdruk te verkleinen

Wil je er ook achterkomen…

  • Welk land heeft de rechten voor de natuur in de grondwet staan?
  • Welke inheemse groep claimde dat een rivier geen eigendom kon zijn van de mens?
  • Hoeveel mensen in Nederland en Belgi√ę voor drinkwater afhankelijk zijn van de Maas?
  • Wat Jessica haar antwoord is op onze vega hamvraag van de week?

Daar kun je maar op één manier achter komen: Luister nu Aflevering #21 van de Happy Times Radioshow terug.

Winkelwagen
Scroll naar boven