Uitgelichte afbeelding

Het positieve klimaatnieuws van week 5

Elke week zoeken we met het Happy Times Magazine team weer naar het positieve klimaatnieuws dat we met jullie kunnen delen. Eerder deelden we dit enkel in de nieuwsbrief, maar vanaf nu ook op de website! Op deze manier kan je geïnspireerd je week door.

Chili heeft verbod op dierproeven

In Chili is een wet goedgekeurd voor een nationaal verbod op dierproeven voor cosmetica. Ook de invoer, verkoop en marketing van producten die op dieren zijn getest zijn opgenomen in de wetgeving. Door deze wet is Chili het vierde land in Latijns-Amerika dat een verbod heeft op dierproeven voor cosmetica en het 45e land ter wereld. Laten we hopen dat deze trend zich door blijft zetten en meer landen volgen. Klik hier om meer te lezen over de wet.

Duurzame sportballen

Het Rebond Project is bezig met het ontwerpen van sportballen (met name rugbyballen) die bijdragen aan een circulaire economie en gemaakt zijn van schone en duurzame materialen. Zo is de binnenkant van een rugbybal bij hun gemaakt van gerecyclede plastic flessen en natuurlijke latex. De buitenkanten van de sportballen zijn ook volledig gemaakt van natuurlijke plantaardige biomaterialen. Het bedrijf is bezig om de bal in de offici├źle sportclubs, zoals FIFA te krijgen, zodat duurzaamheid hierin de norm kan worden. Lees hier meer over de duurzame sportballen.

Olifantenpopulatie stijgt

De laatste 25 jaar is de olifantenpopulatie in Zuidelijk Afrika geleidelijk gestegen. Er is een kleine jaarlijkse toename, maar deze toename is genoeg om positief over te zijn. Het laat namelijk zien dat de maatregelen tegen stropers werken. Laten we hopen dat de geleidelijke stijging steeds meer een sterkere stijging mag gaan worden. Lees hier meer over de stijging van de olifantenpopulatie.

Dit waren weer de positieve klimaatnieuwtjes van deze week. Wil je nou elke week geïnspireerd raken door positief nieuws en duurzame inspiratie in je mailbox? Abonneer je dan op de Happy Times nieuwsbrief en krijg elke zondagochtend 7:00 inspiratie naar je toegestuurd! Je kan je hier aanmelden.

Winkelwagen
Scroll naar boven