Uitgelichte afbeelding

Het positieve klimaatnieuws van week 6

Elke week zoeken we met het Happy Times Magazine team weer naar het positieve klimaatnieuws dat we met jullie kunnen delen. Eerder deelden we dit enkel in de nieuwsbrief, maar vanaf nu ook op de website! Op deze manier kan je geïnspireerd je week beginnen!

Amsterdam ondertekent Plant Based Treaty

Amsterdam ondertekende vorige week als eerste Europese hoofdstad de Plant Based Treaty. Dit is goed nieuws, omdat met de ondertekening Amsterdam een duidelijk signaal afgeeft voor het belang van de eiwittransitie naar meer plantaardige eiwitten. De hoofdstad laat zien dat het de uitgangspunten van een circulair en ecologisch verantwoord voedselsysteem onderschrijft, welke in lijn staan met de doelstellingen uit het Klimaatakkoord van Parijs. Alleen als alle landen/steden de handen ineenslaan kunnen we de doelen van de Plant Based Treaty bereiken. Lees hier meer over wat het precies inhoudt.

Schiphol wil dat mensen meer gaan betalen om CO2-uitstoot terug te dringen.

Schiphol voldoet bij lange na niet aan de vermindering van de CO2-uitstoot die ze moeten halen voor de klimaatdoelen van Parijs voor 2030. De uitstoot van Schiphol moet met minstens 30-77 procent worden teruggebracht als ze blijven groeien. Schiphol wil dus dat de, zoals zij het noemen, vervuiler meer gaat betalen. Het belastingstarief voor de vluchten wordt dus omhoog gegooid en ze willen businessclass en priv├ęvluchten extra belasten. De extra inkomsten willen ze gebruiken voor het verder verduurzamen van de luchtvaartsector. Laten we hopen dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren ­čÖé Als je meer wil lezen over de plannen, kan je hier het nieuwsbericht lezen.

IKEA verlaagt de CO2 uitstoot met extra inkomsten

IKEA heeft haar uitstoot verlaagd met 12,7 procent, terwijl het de inkomsten heeft vergroot. Dit is goed nieuws, omdat het een voorbeeld geeft van hoe een meer duurzaam bedrijf niet minder winstgevend hoeft te zijn. Het bedrijf is sinds de vorige rapportage gegroeid en heeft tegelijkertijd de uitstoot vermindert. Toch geeft het bedrijf aan er nog lang niet te zijn en willen ze zich in blijven zetten voor nog minder uitstoot en minder milieu-impact. Lees hier meer over hun doelstellingen.

Dit waren weer de positieve klimaatnieuwtjes van deze week. Wil je nou elke week geïnspireerd raken door positief nieuws en duurzame inspiratie in je mailbox? Abonneer je dan op de Happy Times nieuwsbrief en krijg elke zondagochtend 7:00 inspiratie naar je toegestuurd! Je kan je hier aanmelden: https://www.happytimesmagazine.nl/nieuwsbrief/

Winkelwagen
Scroll naar boven