Uitgelichte afbeelding

Het positieve klimaatnieuws van week 7

Elke week zoeken we met het Happy Times Magazine team weer naar het positieve klimaatnieuws dat we met jullie kunnen delen. Eerder deelden we dit enkel in de nieuwsbrief, maar vanaf nu ook op de website! Op deze manier kan je geïnspireerd je week beginnen!

Ecosia heeft 200 miljoen bomen geplant!

Ecosia is een zoekmachine die 100% van de winst gebruikt voor het planten van bomen over de hele wereld. Afgelopen maand maakten ze bekend dat ze met behulp van de gebruikers (elk x aantal zoekopdrachten is een boom die geplant wordt) 200 miljoen (!) bomen hebben kunnen planten. In het artikel dat ik link zie je een statement van de CEO die vermeldt dat hij in 2018 een belofte heeft getekend dat Ecosia niet verkocht kan worden en dat 100% van de winst dus altijd naar de planeet zal blijven gaan. Hoe gaaf is dat? Lees hier meer.

Bleu Band lanceert een papieren kuip

Blue Band is de eerste in Nederland een papieren kuip die gemaakt is van papier. De innovatieve kuip is vrij van plastic, 100% recyclebaar en mag ook gewoon bij het papierafval weggegooid worden. Ook staan op het nieuwe ontwerp de natuurlijke ingrediënten van de boter gevisualiseerd. Een mooie stap richting minder plastic en meer recyclebare verpakkingen! Lees hier meer.

Nigeria voert verbod op plastic in

De grootste staat van Nigeria heeft halverwege januari een verbod op piepschuim en andere soorten van ‘single use plastics’ aangekondigd en die regeling is ook meteen van werking gegaan. Nigeria produceert grote hoeveelheden aan plastic afval, waarvan veel ook niet goed terecht komt. Met dit verbod kan Nigeria gemakkelijker hun plastic vervuiling omlaag halen. Hopen dat dit lukt en meer landen volgen! Lees hier meer.

Dit waren weer de positieve klimaatnieuwtjes van deze week. Wil je nou elke week geïnspireerd raken door positief nieuws en duurzame inspiratie in je mailbox? Abonneer je dan op de Happy Times nieuwsbrief en krijg elke zondagochtend 7:00 inspiratie naar je toegestuurd! Je kan je hier aanmelden: https://www.happytimesmagazine.nl/nieuwsbrief/

Scroll naar boven