Uitgelichte afbeelding

Het positieve klimaatnieuws van week 8

Elke week zoeken we met het Happy Times Magazine team weer naar het positieve klimaatnieuws dat we met jullie kunnen delen. Eerder deelden we dit enkel in de nieuwsbrief, maar vanaf nu ook op de website! Op deze manier kan je geïnspireerd je week beginnen!

Denver beloont fietsers

Denver heeft besloten dat het fietsen naar werk gaat belonen! Verminderde uitstoot, fysieke activiteit en het plezier van het buitenleven zijn waarschijnlijk de meest bekende voordelen van woon-werkverkeer per fiets. Inwoners van Denver kunnen een extra bonus krijgen als ze voor hun fiets kiezen. Het nieuwe Bicycling Rewards Program van de stad heeft tot doel leden van de gemeenschap aan te moedigen om te fietsen in plaats van te rijden. Hopen dat meer buitenlandse steden dit over gaan nemen! Meer weten over dit initiatief?

Veganuary bereikt 25 miljoen mensen

Veganuary, moedigt elk jaar vele mensen aan om veganistisch eten te proberen in januari. Ieder jaar inspireren ze direct veel mensen, maar de indirecte impact gaat veel verder. Dit jaar hebben ze een vragenlijst uitgestuurd om te peilen hoe groot hun bereik nou écht kan zijn. Maar zelfs dit enorme aantal is waarschijnlijk slechts een fractie van het aantal mensen dat daadwerkelijk aan Veganuary deelneemt.
De organisatie heeft verschillende enquêtes laten uitvoeren in de kernlanden van de campagne om het percentage mensen vast te stellen dat aangeeft in januari 2024 aan Veganuary mee te hebben gedaan. Op basis van deze resultaten en de huidige bevolkingsschattingen voor elk land heeft Veganuary berekend dat ongeveer 25 miljoen mensen wereldwijd kozen ervoor om in januari veganistisch te proberen. Dat zijn echt mega veel mensen! Gaaf om te zien hoe een plantaardige levensstijl steeds vaker geprobeerd wordt en nu hopen dat meer mensen het ook vast blijven houden. Lees hier het hele artikel.

Van pannen naar circulaire grondstoffen

Klanten van Albert Heijn hebben over een periode van ongeveer 4 maanden 125.000 gebruikte pannen ingeleverd. Renewi zorgt ervoor dat de ingeruilde pannen omgezet kunnen worden tot ruim 90.000 kilo aan circulaire grondstoffen. Albert Heijn, hun klanten en Renewi geven dankzij deze actie nieuw leven aan oude pannen. Uit de ingeleverde pannen wordt voornamelijk staal, roestvrij staal (RVS) en aluminium teruggewonnen. Van gerecycled metaal kan een nieuw product worden gemaakt. Laten we hopen dat dit soort acties vaker worden gehouden. Lees hier het hele artikel.

Dit waren weer de positieve klimaatnieuwtjes van deze week. Wil je nou elke week geïnspireerd raken door positief nieuws en duurzame inspiratie in je mailbox? Abonneer je dan op de Happy Times nieuwsbrief en krijg elke zondagochtend 7:00 inspiratie naar je toegestuurd! Je kan je hier aanmelden: https://www.happytimesmagazine.nl/nieuwsbrief/

Winkelwagen
Scroll naar boven