Uitgelichte afbeelding

Elke week zoeken we met het Happy Times Magazine team weer naar het positieve nieuws dat we met jullie kunnen delen. Eerder deelden we dit enkel in de nieuwsbrief, maar vanaf nu ook op de website! Op deze manier kan je geïnspireerd je week door.

Tijgerwelpen in Thailand

Een wildcamera in Thailand registreert voor het eerst in 10 jaar een tijger met welpen, waardoor de hoop op de groei van het aantal tijgers en verwante soorten in Thailand toeneemt.

Het aantal tijgers is de laatste jaren stabiel in veel leefgebieden. Nu lijkt Thailand het enige land dat een meetbare toename ziet in de tijgerpopulatie in de afgelopen 12 jaar. Het beeld van een tijger en haar welpen is een teken dat de maatregelen van Thailand om de tijgerpopulatie te behouden en te laten groeien, effectief zijn. Niet alleen lijken de tijgers buiten hun belangrijkste gebieden te nestelen, maar dit betekent waarschijnlijk ook dat er genoeg groot wild is (zoals herten) om de tijgerpopulatie te voeden. Meer weten? Lees dan hier het hele artikel.

Nieuwe auto’s vanaf 2035 emmissievrij

In Canada moeten alle nieuwe auto’s, SUV’s en lichte vrachtwagens die in 2035 worden verkocht, emissievrije voertuigen zijn.

Canada neemt een belangrijke stap richting duurzaamheid. De regelgeving ‘Electric Vehicle Availability Standard’ heeft als doel om een belangrijke verschuiving richting meer duurzaam transport te verwezenlijken. Dit is allemaal onderdeel van het algemene plan van de regering om de klimaatverandering te bestrijden. Regelingen als deze moeten ervoor zorgen dat het aanbod op de markt beschikbaar is en om de wachttijden voor het verkrijgen van elektrische voertuigen te verkorten. Meer weten? Lees dan hier meer over deze regeling.

Gezondheidsbos voor Finse patiënten

Finland heeft vanaf 2015 bossen aangelegd naast nationale gezondheidscentra. De Finse gezondheidsbossen helpen patiënten in hun mentale gezondheid door de aanwezigheid in de natuur.

Bioloog Adela Pajunen heeft activiteiten ontwikkeld voor patiënten in deze zogenaamde ‘gezondheidsbossen’. Ze gelooft dat het gevoel van beschutting in een bos welzijnsvoordelen oplevert. Finland is met meer dan 75% bosbedekking de afgelopen 10 jaar een pionier op het gebied van het onderzoeken welke gezondheidsvoordelen de bossen kunnen hebben. En dat zijn er veel! Dus laten we hopen dat ook deze onderzoeken weer een reden zijn om de focus op natuurbehoud te vergroten. Lees meer over dit onderwerp in het volledige artikel.

Het is zo fijn om te zien dat er ook veel mooie dingen in de wereld gebeuren. Laat je dus niet gek maken door het negatieve en focus op het positieve. Wat je aandacht geeft, kan groeien 😊 Fijne week verder!

Liefs,
Roos

PS: Wil je elke week geïnspireerd raken door positief nieuws en duurzame inspiratie? Abonneer je dan op de Happy Times nieuwsbrief en krijg elke zondagochtend 7:00 inspiratie in je mailbox! https://www.happytimesmagazine.nl/nieuwsbrief/

Scroll naar boven